Helena-Reet: Nedmontering av utställningen ”Häxköket i vårt hem” på Estlands nationalmuseum och LOTTNING AV E&S PRODUKTER bland besökarna!

Helena-Reet: Nedmontering av utställningen ”Häxköket i vårt hem” på Estlands nationalmuseum och LOTTNING AV E&S PRODUKTER bland besökarna!

NordenBladet – Det var alldeles nyligen att vi i juli, under en vecka helt utan avbrott, byggde vår egen utställning med hela familjen. Förra helgen besökte vi Tartu för att montera ned utställningen som hade funnits i Estlands nationalmuseum i mer än tre månader. Bland besökarna som deltog i vårt E&S-ört spel i nationalmuseets deltagarhall lottade vi också ut fem sofistikerade Elisheva & Shoshana presentförpackningar!

Där det krävdes mycket förberedelsearbete, planering och konstruktion, samt tid (för att sätta upp utställningen tillsammans med av flera personer under mer än en veckas tid) kunde vi snabbare klara av att ta ned och packa varorna. När vi tog målningar, lergods, örter och E&S-produkter från Tallinn till Tartu till utställningen fem olika vändor, transporterade vi tillbaka det mesta av konstutställningen på en och samma gång. Jag undrade själv hur många föremål det är möjligt att få in i en bil! Hahaha.

Frukost på restaurangen Tikupoiss (Paiaristi, Imavere by, 72401). För närvarande mitt favoritstopp längs vägen Tallinn-Tartu. Även om priserna är lite dyra, är maten ändå väldigt god. Vi köpte deras läckra vallmofrallor för att ta med oss hem!Estlands nationalmuseum ERM (Eesti Rahva Muuseum) är känt och populärt i Estland, Baltikum och de skandinaviska länderna för sina mångsidiga och imponerande utställningar och gigantiska museiutrymmen. Att presentera sin egen konst på ERM är varje konstnärs dröm! Jag är en av dessa få lyckliga som kan säga att denna dröm gått i uppfyllelse! Och det är inte allt, jag var så lycklig över att höra att intresset för vår utställning var mycket stort och att antalet besökare på utställningen satte nya rekord trots att det var s.k. coronatid. Det var fantastiskt att höra att min utställningssal var full av människor hela tiden! Det kom även fram i antalet lottsedlar (de var så många!) och faktiskt redan vid öppnandet av utställningen, som samlade en stor del av grädden av den estniska kulturen. Och så, jag måste nämna och berätta med stor stolthet — HERR ALAR KARIS, DEN NYVALDE PRESIDENTEN I ESTLAND, BESÖKTE MIN UTSTÄLLNING OCH HÖLL TAL PÅ ÖPPNANDET AV MIN UTSTÄLLNING!!! How cool is that?! Jaaaah, nyp mig! Såååå lysande!!!!! Superartighet mot oss! TACK!!!! 🙂

ERM väckte också mycket uppmärksamhet under sommaren med sin fantastiska sagoutställning, som monterades ned samtidigt med “Häxköket i vårt hem” och väntar nu på att byggas upp i ett nytt land! Kristjan Raba, chef för ERM:s utställningar, avslöjade att fyra länder redan visat sitt intresse för att få hålla utställningen! WOW!

Jag har fått många frågor från er i stil med: Jag skulle vilja ha en egen utställning, vad borde jag göra? Hur organiserar man en utställning? Vilka saker ska beaktas när man ordnar en utställning? Var kan man hålla en egen utställning? Vem får hålla en egen utställning? Får man betalt för utställningen eller måste man betala för den själv? Vilka kostnader är förknippade med att ordna en utställning? Hur mycket kostar det att göra en utställning? Var ska man börja när man vill göra en egen utställning? Är det möjligt även för mig att ordna en egen utställning på Estlands nationalmuseum? Hur lyckas man få uppmärksamhet för ens egen konst? osv. osv… Jag har fått många, många frågor av den här typen. Jag lovade Estlands Nationalmuseum att jag skall publicera en utställningsblogg på deras webbsida (erm.ee) – den kommer definitivt! Jag tror att det skulle vara mest meningsfullt att göra det i fråga-svar-stil. När det händer, kommer jag definitivt att ge er en länk till den även på den här bloggen, så att ni kan fortsätta läsa den där! 🙂

Nedan några bilder från utställningen och dess uppförande … + vår lunch på Estlands nationalmuseums restaurang Pööripäev (Muuseumi tee 2, 61714 Tartu) … och sedan till dragningen!!!

Dragning i lotteriet!!! Alla som besökte vår utställning fick också delta i en speciell utlottning. För detta ändamål skapade vi ett trevligt spel där man fick hitta olika örtväxter i en tabell – kamomill, maskros, gullviva, älggräs, rallarros, rödklöver, rölleka, havtorn och läkevänderot. Bland alla dem som deltog i spelet och lämnade en blankett i vår utlottningslåda lottade vi fram FEM VINNARE!

Vi skickar en lyxig presentpåse med Elisheva & Shoshana-produkter till alla vinnarna!

De fem vinnarna är:

Ronja Kask
Allan Padar
Rain Roball
Kätlin Väär
Lily Laanemäe

Tack till alla deltagarna och ett stort grattis till vinnarna! Vi kommer att kontakta er och komma överens om vart vi ska skicka era presentpaket!Och för att avsluta dagens blogginlägg …

Jag vill tacka Estlands nationalmuseum från djupet av mitt hjärta. Det var väldigt trevligt, inspirerande och underbart att arbeta med er! Tack så mycket för den möjligheten! Som tack donerade jag också en av mina egna målningar till museet – ”Kaveldun, som inte finns”. Ni kan läsa mer om målningen HÄR och HÄR. Nedan överlämnandet av målningen till Kristjan Raba, den ansvarige chefen som organiserar utställningar på Estlands nationalmuseum.

TACK! 🙂

Läs också mina tidigare blogginlägg (alla inlägg kan läsas på fyra språk – estniska, finska, svenska och engelska!) 🙂

Läs också mina andra färska blogginlägg:
Helena-Reet: 22:e dagen – DET ÄR EN RIKTIGT BRA DAG varje månad!
Helena-Reet: Vaccination av barnen, besök i ett TV-torn, restaurang i Pirita, Jõekääru gård i Kuusalu för öringsfiske och annat intressant!
Helena-Reet: Vårt liv på landet eller Kardashians på estniskt sätt … eller vad som helst + Recept: Kryddiga nötköttstrimlor på asiatiskt sätt i en kryddig sås
Helena-Reet: 4 födelsedagar (STORT FOTOGALLERI!)
Helena-Reet: Det tredje vaccinet mot fästingar och planer för denna dag
Helena-Reet: Besök på Nationalmuseet i Tartu, män som rakar sig skalliga + bekännelse: Ja, jag har en ny man!
Helena-Reet: Byns midsommareld, det andra Corona vaccinet, trädgårdsarbete och en trevlig lördagskväll på restaurang Legends Diner i Keila + FOTON!
Helena-Reet: Vassleprotein och en fredlig start på dagen, en ny åkgräsklippare, Invanka-set och även om denna dag …
Helena-Reet: Sommar!!! Vår helg + STORT FOTOGALLERI!
Helena-Reet: Hygge-morgon, lite reklam för våra E & S-hit produkter, badminton och denna dag som ett STOR FOTOGALLERI!
Helena-Reet: Målningen ”Barndom” inspirerad av trädgården, ytterligare en kundutlottning, en inlösbar gåva, bekväma rekreationsområden vid statens skogsvårdscentrum och veckans stora evenemang! + STORT BILDGALLERI OM ALLT DETTA!
Helena-Reet: Elisheva & Shoshanas förhandlingar med Kaup24, tidskriftsabonnemang och kundlotteri
Helena-Reet: Ivanka Shoshanas födelsedag VOL2, bekymmer, nytt tujastaket + intressanta gäster
Helena-Reet: Barnens födelsedag – meny, outfit och fotogalleri!
Helena-Reet: Friheten att planera ens egen tid är en lyx som jag älskar framför allt annat!


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory