Danmark: Ett utbrott av coronavirus har skett i det danska folketinget – ministrar i karantän

NordenBladet – Ett utbrott av coronavirus har skett i det danska folketinget, som har sitt säte på Christiansborg i centrala Köpenhamn, och flera danska ministrar sitter i karantän.

Danmarks statsminister Mette Frederiksen (S) hade i fredags möte med en av dem, justitieminister Nick Hækkerup, som har uppvisat symptom. Av den anledningen ställs en planerad frågestund med statsministern i folketinget under tisdagen in. Även planerade omröstningar skjuts upp. Flera ledamöter i folketinget ska testas.

– Vi gör allt vad vi kan för att fortsätta lagstiftningsarbetet på Christiansborg. Vi har en mycket allvarlig situation i Danmark, säger folketingets ordförande Henrik Dam Kristensen (S).

Ytterligare fem ministrar i den danska S-regeringen sitter i karantän efter att ha haft möte med en coronasmittad person.

Det handlar om arbetsmarknadsminister Peter Hummelgaard, barn- och utbildningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, utbildnings- och forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen, miljöminister Lea Wermelin samt Mogens Jensen, som bland annat är ansvarig för livsmedelsfrågor.

Samtidigt meddelar oppositionspartiet Konservative att partiledaren Søren Pape Poulsen testats positiv för covid-19 och att han har suttit i självvald karantän sedan han tog testet i fredags. Pape Poulsen är den första partiledaren Danmark med konstaterad covid-19, enligt nyhetsbyrån Ritzau.


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory