DATUM BEKRÄFTAT efter vilket det inte längre är tillåtet att sälja bilar med bensin- och dieselmotorer

DATUM BEKRÄFTAT efter vilket det inte längre är tillåtet att sälja bilar med bensin- och dieselmotorer

NordenBladet – På kvällen den 27 oktober enades företrädarna för EU:s medlemsstater om en tidsfrist efter vilken nya bilar med bensin- och dieselmotorer inte längre får säljas i Europa. Enligt avtalet ska förbudet börja gälla 2035. Målet med försäljningsförbudet syftar till att påskynda övergången till elbilar och bekämpa klimatförändringen.

“Det avtal som gjorts är goda nyheter för bilister, eftersom miljövänliga bilar kommer att bli mer prisvärda och fler människor kommer att kunna köpa en för sig själva”, säger Jan Huitema, ledamot av Europaparlamentet.

Avtalet innebär att bilar som säljs från och med 2030 måste släppa ut 55 procent mindre koldioxid än 2021, inklusive skåpbilar.

Avtalet är det första av EU:s nya medel som garanterar att EU uppfyller sina klimatmål. Medlemsstaterna måste nu börja tillämpa det i sin lagstiftning.

Bilar står nu för 12 procent av EU:s koldioxidutsläpp. Det finns dock inget förbud mot bilar med bensin- och dieselmotorer. Låt oss hoppas att de försvinner från marknaden med tiden.

Bild: Pexels
Källa: consilium.europa.eu


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory