Helena-Reet: Det tredje vaccinet mot fästingar och planer för denna dag

Helena-Reet: Det tredje vaccinet mot fästingar och planer för denna dag

NordenBladet – Nästan en månad har gått sedan förra bloggen … förlåt! Det finns inget sätt jag kan komma tillbaka till det dagliga eller ens varannan dags bloggskrivande, även om jag skulle vilja. Slutet av juni användes till den så kallade slutfasen av skilsmässan med Margus och början av juli till byggandet av utställningen på Estlands nationalmuseum. Nu är jag hemma och det känns som om att det nästan finns en chans att hämta andan efter en lång tid.Vi vaknade idag klockan åtta (ja, jag har sovit mycket länge på sistone och jag tror att det på något sätt är relaterat till viktökning. Bra aptit = god sömn, ju högre vikt = desto större / längre sömn). Ivanka Shoshana gick till tandläkaren igår och kommer att vara hos sina morföräldrar i Mõigu fram till torsdagen. Estella Elisheva avslutade fotbollslägret där hon skadade både höfterna och tummen och vilar nu och blir bättre … Bra tidsplanering förstås så att hon kan spela fiol vid öppnandet av Nationalmuseets utställning. Hettan, som jag definitivt inte klagar över, sätter dock lite press … Jag skulle inte vilja göra någonting annat än att smutta på en kall öl, men VIKTEN!! + ARBETSUPPGIFTERNA!! gör sig påminda på varje steg. Kall öl vann ändå 😀
Efter att frukosten gjorde jag planer för dagen och den här veckan i trädgården. Nästa vecka har vi öppnandet av utställningen och det finns fortfarande mycket förberedelsearbete att göra. Trädgården behöver också uppmärksamhet och det kan inte ignoreras att det är mitt ansvar att publicera nyheterna på de tio NordenBladet + OHMYGOSSIP-sidorna … Med andra ord, det finns tillräckligt med arbete att göra.

Idag fick jag mitt tredje fästingsvaccin på den nya Saku-husläkarcentralen (Tiigi-gatan 9) och jag tog en bild på byggnaden! Vår nya husläkarcentral är så vacker! Nu kommer det att dröja tre år till nästa vaccination mot fästingar.

Idag väntar dessa sysslor:

– Ytterligare en eller två separata bloggar om besöket i Tartu för att förbereda utställningen ”Häxköket i vårt hem” på Nationalmuseet och returresan till Tallinn (som alltid gillar jag att avvika från huvudvägen – den här gången kördes genom Jõgeva och Põltsamaa).
– Trädgårdsskötsel (gräsklippning … jag kommer nog att lämna den till Allans axlar om han har tid kvar från programmering)
– Förberedelser av den slutliga listan över deltagare i öppnandet av utställningen
– De sista förberedelserna för utställningen (skapa texter som introducerar oss, göra QR-koder och en och annan liten detalj i förberedelserna för utställningen)
– Middag (jag ska göra färsk sallad och armenisk sjaslik i ugnen)
– Om jag har tid bör jag också arbeta på ElishevaShoshana.com online butik (lägga till målningar till salu) + skapa en helt ny produktkategori, där man också kan köpa kopior (reproduktioner) av originalmålningar.High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory