Danmark: Kronprinsparets tack för insatserna under corona

NordenBladet – Under lördagen delade det danska kronprinsparet ut sitt årliga pris för extraordinära insatser inom kultur och socialt arbete. Den tv-sända livebanketten inleddes med att kronprinsparet höll ett tal om den speciella situationen under corona, skriver Danmarks Radio.

– Vi är skyldiga ett tack, säger kronprinsessan Mary i talet.

Under coronapandemin har danska kronprinsparet fått ställa in flera av sina åtaganden men de lät inte krisen hindra dem från att dela ut ”Kronprinsparets Priser” för år 2020.

I år var omständigheterna annorlunda och det märktes tydligt i den tv-sända galans öppningstal.

I stället för att programledarna öppnade galan var det kronprinsparet själva som gjorde det, med ett tal om den speciella situationen vi alla befinner oss i.

– Allas vardag har vänts upp och ner. Vi har varit tvungna att hålla avstånd, när vi annars är vana – och tycker om – att ses och vara nära varandra, säger kronprins Frederik och kronprinsessan fortsatte:

– Vi har nu i ännu högre utsträckning känt hur viktiga insatserna för socialt utsatta är. Särskilt nu när det är större risk att många fler känner sig ensamma, och att ensamheten får lov att bita sig fast, och där isoleringen är mer omfattande och känns så mycket värre, säger kronprinsessan Mary.

Tackade för insatserna

De poängterade hur viktigt det varit för alla under krisen att ha ett kulturliv och sociala verksamheter som kan, och har, anpassat sig.

– Vi är skyldiga ett tack till de många organisationer och frivilliga som har fortsatt sitt arbete för att göra en skillnad för de socialt utsatta, säger kronprinsessan Mary.

Kronprinsparets pris instiftades år 2004 som fonden Bikupans bröllopsgåva till paret. Redan året därpå delades det ut första gången. Vid det tillfället stod bara kronprins Frederik på scenen, kronprinsessan Mary var höggravid med prins Christian i magen.


Tags assigned to this article:
Danmarkkronprinsparet

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory