Ryssarna var den viktigaste turistgruppen i Finland i september

Ryssarna var den viktigaste turistgruppen i Finland i september

NordenBladet – Statistikcentralen i Finland visar preliminära uppgifter var antalet övernattningar av turister i september 2022 i hela landet 15 procent och i Nyland 72 procent större än året innan. Antalet övernattningar för inhemska turister uppgick till 1,45 miljoner och för utländska turister till 0,40 miljoner.

Antalet utlänningars övernattningar var nästan dubbelt så stort som året innan. Den största gruppen turister var ryssar, med cirka 50 000 övernattningar.

I september i år var antalet ryska turister i Finland ännu större än 2019 före coronakrisen. För alla andra länder har antalet turister minskat. Antalet japanska och kinesiska turister har minskat särskilt kraftigt, men även antalet svenska, tyska och brittiska turister har minskat betydligt.

Beläggningsgraden för hotellrummen i september var 57 %. Jämfört med föregående år ökade beläggningen med 11 procentenheter.

Det genomsnittliga priset för ett hotellrum var 114 euro, jämfört med 100 euro året innan. De dyraste hotellrummen var 126 euro i Birkaland och 125 euro i Nyland.

Bild: NordenBladet


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory