OLAF-rapport från EU:s bedrägeribekämpningsbyrå: Personal på Frontex dolde utvisning av flyktingar

OLAF-rapport från EU:s bedrägeribekämpningsbyrå: Personal på Frontex dolde utvisning av flyktingar

NordenBladet – Anställda vid EU:s gräns- och kustbevakningsbyrå Frontex (European Border and Coast Guard Agency) hjälpte till att dölja Greklands utvisning av migranter tillbaka till Turkiet, enligt en rapport från EU:s bedrägeribekämpningsbyrå Olaf.

I rapporten drogs slutsatsen att arbetstagarnas inblandning i den illegala utvisningen av migranter och flyktingar kränkte deras grundläggande rättigheter.

Man hade länge krävt att få denna rapport på 120-sidor och den publicerades den 13 oktober av mediapublikationer som förespråkar yttrandefrihet – den tyska statliga portalen FragDenStaat, Der Spiegel och den undersökande redaktionen Lighthouse Reports.

I rapporten sägs att Frontex högsta chefer gör sig skyldiga till att mörklägga fall av påtvingat återvändande och inte hjälpte till att grundligt utreda fallen, vilket hindrade Frontex från att fullgöra sitt viktigaste uppdrag, nämligen att skydda och främja grundläggande mänskliga rättigheter.
Rapporten visar också att Frontex lämnade falsk information till EU:s institutioner, inklusive Europaparlamentet och ledamöter av Europeiska kommissionen.

“Det bevisar en gång för alla vad vi har sagt i åratal: Frontex har systematiskt gjort sig skyldigt till kränkningar av de mänskliga rättigheterna och ett försökt att dölja sådana brott vid Europeiska unionens gränser”, säger Cornelia Ernst (60), ledamot av Europaparlamentet, som garanterar rapportens äkthet.

Bilden ovan: Cornelia Ernst (född 30 november 1956) är en tysk politiker och ledamot av Europaparlamentet från Tyskland. Ernst valdes in i Europaparlamentet 2009, innan dess var hon ledamot av Sachsens parlament sedan 1998. Åren 2007-2009 var hon distriktsordförande för Sachsens vänsterparti. Den 15 februari 2014 valdes hon till tredje plats i gruppen av vänsterpartiets kandidater till Europaparlamentet, och 2014 omvaldes hon till Europaparlamentet.

 


Tags assigned to this article:
Cornelia Ernst

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory