Sverige: Kunglig invigning av Slussbron – Kungen, Kronprinsessan och Prinsessan Estelle, tillsammans med barn från Hammarby IF och Bollstanäs SK var de första att gå över den nya Slussbron

Sverige: Kunglig invigning av Slussbron – Kungen, Kronprinsessan och Prinsessan Estelle, tillsammans med barn från Hammarby IF och Bollstanäs SK var de första att gå över den nya Slussbron

NordenBladet – Söndagen den 25 oktober invigde Kungen, i närvaro av Kronprinsessan och Prinsessan Estelle, den nya Slussbron, som förbinder Stadsholmen och Södermalm i Stockholm.

Slussen i Stockholm är en viktig knutpunkt i huvudstaden och just nu pågår en större ombyggnation av området. Slussens nya huvudbro, Slussbron, är den största enskilda komponenten i trafikplatsen. Byggprojektet förväntas vara klart 2025.

I sitt invigningstal sade Kungen bland annat:

”Den nya bron är en viktig milstolpe, i Slussenprojektet och i Stockholms historia. Och när den nu öppnar för trafik, så länkar den samman inte bara norr och söder, utan också dagens och morgondagens Stockholm.

Må den vara till nytta och glädje för många generationers huvudstadsbor och besökare.”

Läs Kungens tal i sin helhet HÄR

Trafikplats och slussanläggning
Ombyggnationer av platsen har skett ungefär vart hundrade år. Slussen är en central mötes- och trafikplats men även en faktisk vattenslussanläggning. Den nya slussanläggningen ska trygga bebyggelse och dricksvatten för hela Mälardalen och minska risken för översvämningar runt Mälaren.

Foto: Kronprinsessan och Prinsessan Estelle (Screenshot/Fair Use)
Video: https://guldfestslussen.se/


Tags assigned to this article:
SlussbronSverige

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory