Norge: Norgesgruppen tjänade 1,6 miljarder norska kronor före skatt under första halvåret

Norge: Norgesgruppen tjänade 1,6 miljarder norska kronor före skatt under första halvåret

NordenBladet – Dagligvarukedjan Norgesgruppen tjänade 1,6 miljarder NOK före skatt under första halvåret 2023. Norgesgruppen äger bland annat kedjorna Kiwi och Meny. Koncernen hade rörelseintäkter på 54,3 miljarder NOK under första halvåret. Förra året var siffran 49,4 miljarder, rapporterar de i ett pressmeddelande.

Vinsten före skatt sjönk till 1,61 miljarder NOK, jämfört med 1,64 miljarder NOK förra året.

– Våra satsningar på prissänkningar har hållit oss konkurrenskraftiga på en tuff marknad, och vi har uppnått en solid tillväxt i rörelseresultatet, säger koncernchef Runar Hollevik i Norgesgruppen.

– Samtidigt klarar vi av att effektivisera vår verksamhet för att hantera de ökade kostnaderna, vilket är avgörande i de tider vi befinner oss i när allt kostar mer, tillägger han.

Investeringar i prissänkningar över en längre period försvagade rörelsemarginalen med 0,4 procentenheter från 3,4 procent till 3,0 procent under första halvåret 2023, skriver bolaget.

– Konkurrensen om kunderna på matmarknaderna är hård, men totalt sett vinner Norgesgruppen kunder. Ökade kostnader för viktiga insatsfaktorer som varor, förpackningar och hyra påverkar också resultatet under första halvåret. Hittills under 2023 har även de extraordinära kostnadsökningarna från leverantörerna fortsatt, konstateras i rapporten.

Bild: Kiwi livsmedelsbutik i Ål, Norge (NordenBladet)


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory