Estland: Innovationsfonden investerar 100 000 euro i lösningar för smarta städer. Ansökan är öppen fram till den 15 september

Estland: Innovationsfonden investerar 100 000 euro i lösningar för smarta städer. Ansökan är öppen fram till den 15 september

NordenBladet – Tallinnovation, en innovationstävling som anordnas av Tallinns stad i samarbete med vetenskaps- och företagscentret Tehnopol, är öppen för att hitta lösningar för smarta städer som gör stadens tjänster och miljö bekvämare för både invånare och besökare. I år kommer ett rekordstort belopp på upp till 100 000 euro att investeras i lösningar för smarta städer.

Enligt Joosep Vimm, biträdande borgmästare i Tallinn, förväntas både helt nya idéer och fungerande alternativ till befintliga lösningar till tävlingen. “Fokus ligger främst på lösningar som bygger på grön teknik och återvinningsekonomi, men också på utveckling av olika utbildningstekniker och kunskapsbaserat beslutsstöd. Detta är tredje året av Tallinnovation-tävlingen, och på grund av det stora antalet företag med goda idéer beslutade vi att fördubbla det totala beloppet för innovationsfonden i år. Vi har också fördubblat det maximala stödbeloppet per företag”, säger Vimm.

Innovationstävlingen är öppen för företag som är registrerade i Tallinn. De som lämnar in en idé har möjlighet att få ekonomiskt stöd, tillämpa sin egen plan, få kontakter, råd och resurser från Tallinns stad och tillgång till stöd från Tehnopols nätverk av mentorer.

För att läsa mer om tävlingen och för att skicka in en ansökan, besök hemsidan https://innovatsioonifond.tehnopol.ee/.

Källa: NordenBladet.ee


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory