Kristina Miskowiak Beckvard (Dansk ambassadör i Estland) om att stärka säkerheten i Baltikum: vi bemöter aktiviteterna i Ryssland

NordenBladet – Danmark föreslog NATO att skicka en fregatt med 160 marinsoldater och fyra F-16 stridsflygplan för att stärka säkerheten i Östersjöområdet. Enligt den danska ambassadören Kristina Miskowiak Beckvard är detta ett svar på koncentrationen av rysk militär nära den ukrainska gränsen.

Det danska flygvapnet är för närvarande på ett baltiskt luftförsvarsuppdrag i Šiauliai, Litauen, dit fyra ytterligare F-16-jaktplan planeras att skickas i slutet av januari. Den danska marinfregatten ska anlända till Östersjön i mitten av januari för tre månader.

“NATO välkomnade erbjudandet om stöd. Det finns ett mycket starkt stöd i det danska parlamentet för Danmarks bidrag på Östersjön. Vi har upprepade gånger visat enighet i den här frågan, och naturligtvis beror det på att det handlar om vår egen säkerhet och vårt territorium”, sa den danska ambassadören i Estland Kristina Miskowiak Beckvard till det estniska TV-nyhetsprogrammet Aktuaalne kaamera”.

Steget är enligt ambassadören nödvändigt för att visa NATOs enighet och för att motverka Rysslands aggressiva agerande nära gränsen.

“Vi har sett Rysslands aggressiva och hotfulla beteende både nu och på Krim sedan 2014, så vi stärker vårt eget försvar. Vi svarar på Rysslands agerande. Det är naturligt att Danmark, som är intresserad av sin säkerhet i Östersjön, i vår region, också investerar nu”, sa ambassadören.

Källa: NordenBladet.eeHigh quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory