Robert Kiyosaki, författare till den bästsäljande boken “Rich Dad, Poor Dad”, investerar under svåra marknadsförhållanden i stället för aktier och obligationer i detta

Robert Kiyosaki, författare till den bästsäljande boken “Rich Dad, Poor Dad”, investerar under svåra marknadsförhållanden i stället för aktier och obligationer i detta

NordenBladet – “Aktier och obligationer brinner upp en efter en”, säger Robert Kiyosaki och varnar för att centralbankerna inte kommer att kunna hålla inflationen under kontroll. Bank of England köpte nyligen brittiska statsobligationer för 19,3 miljarder pund för att undvika att den statliga pensionssektorn kollapsar. För Robert Kiyosaki, författare till den populära boken “Rich Dad, Poor Dad”, som lär ut hur man förvaltar pengar på ett klokt sätt, är det ett tecken på att investera i andra – alternativa tillgångsklasser-, enligt Finance.Yahoo.com:s MoneyWise-kolumn.

Kiyosaki väljer ädelmetaller och kryptovalutor. Naturligtvis är guld, silver och Bitcoin inte perfekta investeringar. Här är Robert Kiyosakis kommentarer:

“Ädelmetaller – särskilt guld och silver – har varit ett populärt skydd mot inflation och osäkerhet. De kan inte tryckas upp ur tomma intet och deras värde påverkas mindre av globala ekonomiska händelser än aktiekurserna.”

Kiyosaki har länge varit en guldfantast – han köpte guld för första gången 1972.

“Jag köper inte guld för att jag gillar guld, jag köper guld för att jag inte litar på Fed”, sade han i en intervju förra året.

Kiyosaki gillar också silver. Han twittrade nyligen: “Silver kommer att vara den bästa investeringen i oktober 2022. Alla kan lova sig själva 20 dollar i silver”. Även om det finns många olika sätt att förvärva guld och silver föredrar Kiyosaki att äga metallen i ett så kallat påtagligt ägande. Tidigare i år skrev han på Twitter att han bara vill ha äkta guld- och silvermynt, inte ETF:er.

Frågan är verkligen inte så “gyllene” som mannen säger. År 2022 har guldpriset faktiskt sjunkit med cirka 9 % och silverpriset med nästan 20 %. På samma sätt har investerare i Bitcoin fått ordentliga lärdomar och sett hur fluktuerande kryptomarknaden kan vara. I november förra året nådde Bitcoin sin högsta nivå någonsin – 68 990 dollar. Hittills har den sjunkit enormt och ligger runt 19 500 dollar.
Kiyosaki pekar dock på en potentiell katalysator för världens största kryptovaluta: pensionsfonder.

“Pensionsfonderna är de största investeringsföretagen i världen”, kommenterade han nyligen i en tweet och delade en artikel i Forbes där det stod att den statliga pensionen nu spelar hasardspel med kryptovaluta. Artikeln hänvisade till en studie från CFA Institute från 2022 som visade att 94 procent av statliga och offentliga pensionsplaner har investerat i kryptovalutor.

Det finns också många möjligheter att köpa Bitcoin. Ni kan köpa kryptovaluta direkt, investera i ETF:er för Bitcoin eller köpa aktier i företag som har kopplat sig till Bitcoin.

Även om Kiyosaki gillar både guld, silver och Bitcoin, sade han inte att de kommer hjälpa er att öka er inkomst. “Guld, silver och Bitcoin kan skydda era RIKEDOMAR, men inte era INKOMSTER“, skriver han.

Här är hans undervisning som avslutning:

“När ekonomin och aktiemarknaden kraschar, pensionsfonderna brinner och arbetslösheten ökar kan extra arbete ge er en rimlig inkomst.”

En bisyssla är en säker sak som hjälper er att tjäna extra inkomster – och det kan väcka entreprenören i er. Vem vet? Ert extrajobb kan växa till nästa Amazon eller Bitcoin”, säger Kiyosaki.

Var det inte Kiyosakis gyllene ord som tog världen med storm:

Avlönat arbete är bara en kortsiktig lösning på ett långsiktigt problem.

Ja, det var de, men pengagurun har också sagt dessa två visdomar:

1) Det viktiga i livet är inte hur mycket pengar ni tjänar, utan hur mycket ni kan behålla.

2) Vad ni gör med pengar efter att har tjänat dem, hur ni skyddar dem från andra människor, hur länge ni behåller dem och hur ni får dem att arbeta hårt för er – det kallas talang på det finansiella området.

Bild: Robert Kiyosaki (NordenBladet)


Tags assigned to this article:
Robert Kiyosaki

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory