I Norge funderar man på frågan: VILKET är bättre för barnens inlärning – en skola som ger läxor eller en skola som inte gör det?

I Norge funderar man på frågan: VILKET är bättre för barnens inlärning – en skola som ger läxor eller en skola som inte gör det?

NordenBladet – Tisdagen den 30 augusti samlas politiker och skolledare för att diskutera den mycket aktuella frågan om “skola utan läxor”. En fråga som intresserar många föräldrar ställs: Vilket är bättre för lärandet – en skola med läxor eller en skola utan läxor?

Skolåret har precis börjat och ämnet läxor diskuteras både i skolor och vid matbord. Den norska publikationen Varden.no har aktualiserat ämnet och bjudit in politiker och skolledare att reflektera över ämnet.

“Före sommaren ordnade vi en debatt om ämnet på Skien centrum och på Riksvei 36 och nu lockade båda debatterna en stor publik och det blev bra debatter. Nu hoppas vi att ämnet “skola utan läxor” skall generera lika stort intresse”, säger nyhetsreportern Hege Gulseth, som är ordförande för debattmötet.

Nästa tisdag den 30 augusti kl. 19.30 på Sitt Ned café i Skien centrum (Telemarksgata 10, 3724 Skien, Norge), förväntas alla närvara vid mötet.

Redan i år inleds ett pilotprojekt där 100 elever i årskurs 5-7 i Åfoss skola inte behöver göra läxor.
De frågor som också förväntas bli besvarade den 30 augusti är: Vilket är bäst för inlärningen – läxor eller inga läxor? Orsakar läxor större skillnader mellan eleverna? Skapar vi onödig press i vår redan hektiska vardag?

“Jag tror att det finns många föräldrar som funderar på vad som är bäst för deras barn och som inte vet om lösningen är läxor eller skola utan läxor. Nu hoppas vi att denna reflektion kommer att ge dem svar”, säger Gulseth.

Hon uppmanar läsarna att ställa frågor till panelen före mötet. “De som sitter i publiken kommer också att ha möjlighet att ställa frågor på plats”, säger hon.

Panelen som kommer att svara på frågor:

– Erik Johnsen, rektor för Åfoss skola
– Terje Flaatha, rektor för Kollmyrskolan
– Trude Tvedt, AP-politiker och chef för Brattsbergkleiva skola
– Helene Røsholt, biträdande gruppledare för Høyre i Skien

Bild: Pexels


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory