Norge: Fyra av fem nyutbildade yrkesarbetare får jobb

Norge: Fyra av fem nyutbildade yrkesarbetare får jobb

NordenBladet – 80 procent av de nyutbildade yrkesarbetarna var i arbete ett år efter sin utbildning, visar nya siffror från det norska Utbildningsdirektoratet.

“Det här visar att efterfrågan på yrkesarbetare är stor och jobbmöjligheterna goda. Den här regeringen kommer att fortsätta satsningen på yrkesämnen så att vi får ännu fler kvalificerade yrkesarbetare under de kommande åren,” säger utbildningsminister Tonje Brenna.

De senaste åren har utvecklingen i sysselsättningen bland nyutbildade yrkesarbetare varit stabil. Även om det var svårare än tidigare år att få jobb som nyutbildad yrkesarbetare 2020, blev det lättare 2021.

“Jag är väldigt glad att så många nyutbildade yrkesarbetare är i arbete strax efter avslutad utbildning. Norge behöver fler yrkesarbetare och jag hoppas att det här inspirerar alla de som nu börjat på yrkesutbildningar att avsluta med ett yrkesbevis,” säger Brenna.

Genomförandegraden för yrkesämnen är 20 procent lägre än för förberedande studier, vilket främst beror på att många elever inte får en lärlingsplats. Regeringen arbetar nu för att göra något åt ​​detta, enligt Brenna.

Det är Nordland, Innlandet och Trøndelag som har flest nyutbildade yrkesarbetare i arbete.

Bild: Pexels


Tags assigned to this article:
Norge

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory