Sverige: Kronprinsessan invigde skulptur av Astrid Lindgren

NordenBladet – Torsdagen den 8 oktober deltog Kronprinsessan vid invigningen av en skulptur av Astrid Lindgren vid Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna.

Kronprinsessan inledde sitt besök på barnsjukhuset genom att få en visning av sjukhusskolan och lekterapin. Sjukhusskolan är ett klassrum där barn som är inlagda på sjukhuset får hjälp med skolarbetet.

Tillsammans med Maija, 9 år, invigde sedan Kronprinsessan Astrid Lingren-skulpturen. Skulpturen, som är framtagen av konstnären Hertha Hillfon (1921-2013), är placerad vid huvudentrén till Astrid Lindgrens barnsjukhus och är en replik av den ursprungliga som står utanför Astrid Lindgrens barnsjukhus gamla lokaler.

Som avslutning besökte Kronprinsessan sjukhusets barnbibliotek tillsammans med Maija.

____________________
Om Stiftelsen för Astrid Lindgrens barnsjukhus

Stiftelsen för Astrid Lindgrens barnsjukhus, öppnas i nytt fönster bildades 1997 och har som mål att “främja barns vård vid sjukhus”. Stiftelsen verkar för att miljön vid och inom sjukhuset på alla sätt skall underlätta barnens vistelse och därigenom påskynda deras tillfrisknande.

Sedan 2003 är H.K.H. Kronprinsessan beskyddare av Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus.

Om Astrid Lindgrens barnsjukhus

Till Astrid Lindgrens barnsjukhus, öppnas i nytt fönster kommer de allra svårast sjuka barnen från hela landet. Barnsjukhuset vårdar barn med kroniska sjukdomar och akuta tillstånd samt tar hand om för tidigt födda barn.


Tags assigned to this article:
Astrid LindgrenSverige

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory