Estland: På GreenEST Summit berättar hur många planeter vi redan har förbrukat och vad som bör göras nu

Estland: På GreenEST Summit berättar hur många planeter vi redan har förbrukat och vad som bör göras nu

NordenBladet – Den 27 oktober kl. 12.00 kommer en paneldiskussion om återvinningsekonomin att äga rum på GreenEST Summit. En av de mest framstående deltagarna i panelen kommer att vara Anders Wijkman från Sverige, som är styrelseledamot i EU:s klimatinitiativ EIT Climate-KIC.

Panelen på GreenEST kommer att utgå från att vi hittills har använt resurser motsvarande många planeter, varför vi måste hitta lösningar för att vända denna process. Målet är att skapa nya tankemönster som prioriterar människors och planetens välbefinnande och som skapar början på stora förändringar.

Enligt Madis Tilga, arrangören av diskussionen och rådgivare i grön ekonomi vid Nordiska ministerrådets representation i Estland, måste innovationerna sättas i rätt skala: “Vi har överskridit gränserna för livet på vår planet i sex av nio kategorier. CO2 är inte den enda och mest kritiska faktorn, utan bilden är mycket bredare. Vi måste hitta de platser där vi behöver innovation mest brådskande. Med andra ord – vad måste göras omedelbart för att nästa steg ska bli möjliga”.

Under panelen kommer Anders Wijkman att tala, som förutom sitt arbete på Climate-KIC också är medlem av World Future Council, International Resource Institute, Kungliga Vetenskapsakademien, Kungliga Jord- och skogsbruksakademien samt medlem av kommittén för förändringsekonomi i det internationella initiativet Earth4All. I sin presentation kommer han att presentera begreppet planetens toleransgräns och beskriva Earth4Alls verksamhet för att utveckla ett bättre ekonomiskt system.

Andra paneldeltagare är bland andra Ines Karu-Salo, företagare inom ekologiskt mode och direktör för smyckesmärket KiRiVOO, Kaupo Heinma, vice kansler vid miljöministeriet, Tony Hand, expert på hållbar gruvdrift och ambassadör för det europeiska klimatavtalet i Irland, samt Nina Ekelund, vd för nätverket för klimatinitiativ Haga Initiative. Maiko Mathiesen, chef för internationella relationer på Research and Degrowth, kommer att leda diskussionen. Panelen om återvinningsekonomi sammankallades av Environmental Investment Centre och Nordiska ministerrådets representation i Estland.

GreenEST Summit är en av de största konferenserna om grön teknik i regionen och firar sin femte födelsedag 2022! Evenemanget riktar sig till experter från den offentliga och privata sektorn, entreprenörer inom grön teknik och investerare i hela Europa. Förutom inspirerande talare kommer det att hållas engagerande paneldiskussioner.

GreenEST Summit 2022 kommer att äga rum onsdag och torsdag den 26-27 oktober 2022 på Kultuurikatel i Tallinn.

Bild: Pexels
Mer information: https://www.greenestsummit.org/


Tags assigned to this article:
GreenEST

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory