Helena-Reet: Vårt liv på landet eller Kardashians på estniskt sätt … eller vad som helst + Recept: Kryddiga nötköttstrimlor på asiatiskt sätt i en kryddig sås

Helena-Reet: Vårt liv på landet eller Kardashians på estniskt sätt … eller vad som helst + Recept: Kryddiga nötköttstrimlor på asiatiskt sätt i en kryddig sås

NordenBladet – Titeln på den här bloggen kunde mycket väl vara ”Trädgårdsskötsel tillsammans eller hur man får ut det mesta av livet” eller ”En helg full av arbete och fest” eller något helt annat. Jag skriver om hur min äldre syster Marie besökte oss med sin man Raido och hur vi tillsammans gjorde energiskt trädgårdsarbete och samtidigt tillbringade många dagars kvalitetstid fylld med skämt, skratt, karaoke och välsmakande husmanskost.

Gott humör regel nummer # 1 – Trevlig husmanskost som serveras vackert! + underskatta inte blommorna på bordet! De små detaljerna är precis det som gör skillnad!
Vår familj värdesätts hemlagad mat väldigt mycket. Jag tillbringar timmar i köket för att ge familjen rätter som är goda, hälsosamma och som ger glädje. Vi välkomnar också alltid gäster med goda måltider. För flera år sedan, när barnen fortfarande var små och jag höll på att skapa mina medieportaler och företag, hade jag ett kombinerat hembiträde och en kock, men idag gör jag allt själv. Jag njuter av det och det är en extrem lyx!!! Fritid, eller snarare tid och livsrytm, som kan planeras av en själv, är en stor lyx som bara ett fåtal kan njuta av. Tid som ägnas åt familj och nära och kära är alltid tid som används klokt, för det allra viktigaste är upplevelser och gemensamma minnen. Dessutom tror jag, som inte är feminist, att kvinnor kunde spendera mer tid hemma (vilket inte på något sätt innebär att kvinnor inte kunde och inte borde skapa en karriär). Jag känner ibland att kvinnliga, tillgivna och omtänksamma kvinnor är ett lika sällsynt fenomen idag som en manlig och kraftfull, handy och smart man….. At least.. I found one!!! I can not be happier! 😛

Så … vi börjar med maten! Först ett riktigt mega gott recept som garanterat tar andan ur dig, din make, barnen och alla gästerna och om det ger alla enhälligt omdömet: Kärleken går genom magen! 🙂 Hahaha …

Recept: Kryddiga biffskivor av asiatiskt ursprung i en kryddig sås
Vad som behövs: 800 g nötköttstrimlor, en stor handfull färska gröna lökstjälkar, ca 10-14 vitlöksklyftor, ca 60 g skalad ingefära och 2 burkar Santa Maria Teriyakisås.

Stek i en panna i lite olja och smör i cirka tre minuter hackad vitlök och ingefära (hackad eller riven på liknande sätt), lägg sedan till nötköttsskivorna i pannan och stek igen i cirka 3 minuter. Häll sedan i 2 burkar Teriyakisås (en burk är 300 ml / 360 g) och grädda i ytterligare 3-5 minuter. Tillsätt den hackade gröna löken till den färdiga såsen. Servera med antingen ris, potatis eller sallad. Du får en lämplig mängd för cirka sex personer.


Gott humör regel nummer # 2 – Bra musik!
… och helst med hög volym! Hahaha … Jag lyssnar på musik från vägg till vägg, men mina favoriter i sommar har onekligen varit olika blandningar. YouTube Search har – Psycho Trance (Psychedelic trance), Monstercat, “Best of EDM” (Electro House & Festival-musik), Ambient Chillout och “We love th 90s”, och det är trevligt att lyssna på dem via telefonapp från stor högtalare. Jag gillar också estnisk musik mer och mer eftersom vi tillbringar mycket tid tillsammans med Marie och Raido och Raido är helt enkelt den bästa karaokesångaren i Estland. Verkligen!!! Sättet han imiterar estniska band är helt enkelt så supervackert och häftigt! Det är verkligen synd att det bara är en hobby för honom och inte ett jobb. Desto mer jag tackar min tur att jag får njuta av allt detta gratis och ofta! Denna sommar köpte vi en JBL Partybox 310 och en mikrofon, men tro mig att ni relativt snart kommer att känna att inte ens den låter tillräckligt starkt och till och med hälften så svag högtalare är tillräcklig för att göra grannarna upprörda: D Så … vårt tack till grannar som är lugna och som njuter av livet – som ännu inte kommit och knackat på dörren. Men trots det en anteckning på att göra-listan – leta efter en ännu mer privat tomt där du aldrig behöver oroa dig för vad din granne tycker! Min dröm är att leva / äga ett hem med minst cirka 10-20 hektar mark (naturligtvis kan det finnas mer mark för företaget, men jag menar bara för eget boende och hem), som har så mycket avskildhet att även den närmaste grannen är tillräckligt långt borta för att kraven på nattfrid inte stör någon. OMG! I love to dream! Jag gillar att drömma och planera för framtiden! Att äga en sådan tomt kräver inte bara mycket pengar, utan också mycket tid, frihet och passiv inkomst – när du har två barn som behöver utbildas och skjutsa till olika intressen är det bara en vacker dröm! 🙂 Jag älskar mina barn väldigt mycket, men barnen kräver så fruktansvärt mycket tid och möjligheter att det nästan är läskigt.

BARN ÄR OTVIVELAKTIGT DEN STÖRSTA LYCKAN OCH DET STÖRSTA RESULTATET I VÅRA LIV … MEN OCKSÅ TVEKLÖST DEN STÖRSTA LYXEN OCH KOSTNADEN SOM VI NÅGONSIN KAN HA! FAKTUM!

Vi ger till oss själva stunder som är fulla av musik, högljudd musik, stunder som låter en drömma och glömma och som är bara för oss! Bara för oss! Vi vuxna, vi behöver det!

Gott humör regel nummer # 3 – tid tillsammans – gemensam sysselsättning!
Ska man låta granstaketet växa eller ska vi beskära det? Jag funderade länge på denna fråga. Eftersom vi hade granstaket i flera år utan att vi tog hand om det, tänkte jag att vi kanske skulle låta granarna växa (låt dem växa fritt i höjd), men vi bestämde oss för att klippa dem ändå. På samma sätt bestämde vi oss för att göra våra liv enklare och tog bort rötterna för havtorn och många gamla träd som sprider sig som ogräs. Vi hade cirka 100+ stora havtornsbuskar, en värdefull fruktträdgård i sig, men havtornen sprider sig som syrener … så småningom är varje närliggande plats med jord full av dem. Vi rotade ut hela havtornsträdgården + flera gamla stora träd. Precis vid trädgårdsporten stod två gamla almträd, båda med någon slags sjukdom, och även dem fälldes ner. I år togs alltså massor av träd bort och utrotades. Utrotning var ganska mödosamt. För de mindre träden var det enkelt, men när det gäller de större träden blev det en stor ansträngning … till och med så mycket att vi till slut försökte dra dem från marken med bil (se video!) … Hahaha. I slutändan hjälpte bränning …

Vilka verktyg ska man använda?? Vi hade sedan tidigare en elektrisk Metabo-såg med sladd och senare köpt batteridriven Makita-såg. Det är definitivt bekvämare att använda sladdlösa verktyg. Med Makita-såg klipptes granstaketets starkare toppar och Raido körde sidorna och toppen av granstaketet med Metabo. Sladden gjorde jobbet svårt. Det är bekvämare att arbeta med verktyg utan sladdar.

På kvällen brände vi kvistar, kastade pil och åt hemlagad pizza och den bästa gräddtårtan i världen som jag gör själv! Livet är underbart när man har så fantastiska vänner! Jag har jättetrevliga systrar! Och Allan, jag älskar dig så mycket! 🙂Läs också mina tidigare blogginlägg (alla inlägg kan läsas på fyra språk – estniska, finska, svenska och engelska!) 🙂

Läs också mina andra färska blogginlägg:
Helena-Reet: 4 födelsedagar (STORT FOTOGALLERI!)
Helena-Reet: Det tredje vaccinet mot fästingar och planer för denna dag
Helena-Reet: Besök på Nationalmuseet i Tartu, män som rakar sig skalliga + bekännelse: Ja, jag har en ny man!
Helena-Reet: Byns midsommareld, det andra Corona vaccinet, trädgårdsarbete och en trevlig lördagskväll på restaurang Legends Diner i Keila + FOTON!
Helena-Reet: Vassleprotein och en fredlig start på dagen, en ny åkgräsklippare, Invanka-set och även om denna dag …
Helena-Reet: Sommar!!! Vår helg + STORT FOTOGALLERI!
Helena-Reet: Hygge-morgon, lite reklam för våra E & S-hit produkter, badminton och denna dag som ett STOR FOTOGALLERI!
Helena-Reet: Målningen ”Barndom” inspirerad av trädgården, ytterligare en kundutlottning, en inlösbar gåva, bekväma rekreationsområden vid statens skogsvårdscentrum och veckans stora evenemang! + STORT BILDGALLERI OM ALLT DETTA!
Helena-Reet: Elisheva & Shoshanas förhandlingar med Kaup24, tidskriftsabonnemang och kundlotteri
Helena-Reet: Ivanka Shoshanas födelsedag VOL2, bekymmer, nytt tujastaket + intressanta gäster
Helena-Reet: Barnens födelsedag – meny, outfit och fotogalleri!
Helena-Reet: Friheten att planera ens egen tid är en lyx som jag älskar framför allt annat!
Helena-Reet: Den gyllene nyckelringen som öppnar himmelens portar; gårdagens aktiviteter i trädgården + toppenbra recept på ramslökssallad!
Helena-Reet: Mors dag + trädgårdssysslor i maj
Helena-Reet: Lag B´Omer, Valborgsmässoafton, Grannhjälp i städning “Teeme ära!”, Besök på djurparken, “Pingvinpojken Lolos äventyr”, osv. + som alltid, några trevliga MATHISTORIER!
Helena-Reet: Sammanfattning av de senaste veckorna + MASSOR MED BILDER!


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory