Helena-Reet: Byns midsommareld, det andra Corona vaccinet, trädgårdsarbete och en trevlig lördagskväll på restaurang Legends Diner i Keila + FOTON!

Helena-Reet: Byns midsommareld, det andra Corona vaccinet, trädgårdsarbete och en trevlig lördagskväll på restaurang Legends Diner i Keila + FOTON!

NordenBladet – Barnens skollov har börjat (det var avslutningsceremoni i fredags) och därmed slutade den eviga transporten till skolan mellan Saku och stadens centrum. Vi vaknar fortfarande tidigt och dagarna är trevligt långa. Vädret har varit exceptionellt soligt och vackert och således har vi tillbringat mycket tid utomhus. Två gånger har vi också haft tid att besöka SPA, som alla varit stängda under Corona restriktionerna.

torsdagsmorgonen arbetade jag med min revisor med bokföringen av flera företag, och på kvällen hade vi en liten midsommareld i byn Murimäki. Jag lagade själv + tog med mig från affären champinjoner fyllda med blåmögelost, färsk tomatskottssallad med gräddfil, coleslaw-sallad, många förpackningar kött i blåbärsmarinad, ketchup och som efterrätt en vetekrans med saftig marsipan och druvor + A le Coq-öl. För barnen satte vi upp en stor studsmatta och själva satt vi bekvämt vid byns midsommareld i ett stort öppet tält. Vi pratade i all oändlighet och det var också mycket tal bakom ryggen, så i efterhand var det verkligen pinsamt. 🥺😰 Jag pratar faktiskt mycket sällan bakom ryggen om någon, och nu som vuxen faktiskt nästan aldrig. Jag tror att människors själar har skickats till världen för att utvecklas och även för göra sådana misstag, och när jag pratar illa om någon eller säger något ont personen i fråga, får jag ALLTID en mycket obehaglig känsla efteråt. Vem är jag som ska kritisera, kommentera och komma med spetsfundigheter? Vem är jag som ska förakta någon bakom ryggen… som om jag hade väldigt få brister själv?! Tyvärr kan inte orden tas tillbaka, och då blir det enda alternativet att ångra sig och ta lärdom av det som skett. Men när det gäller vår lilla by, är vi ett toppenbra gäng och det är väldigt trevligt att får besök av någon av grannarna för kaffe och samtal.

I fredags ​​fick jag min andra vaccination (med Astra Zeneca-vaccinet). Du kan läsa om min första vaccination och dess effekter HÄR. Den andra injektionen orsakade mig inga biverkningar – ingen sömnighet, ingen feber, ingen värk i armen – än mindre allvarligare symtom. Det är skönt att det är nu gjort och kanske kan man börja resa igen någon gång. När det gäller NordenBladet hade jag behövt resa mellan Finland och Sverige för länge sedan, och jag skulle inte heller tacka nej till en trevlig helg på franska Rivieran.

(läs om den här dagens sysslor efter fotogalleriet)


Idag vaknade vi klockan sju. Eftersom vi visste att det skulle börja regna på eftermiddagen, gick vi på en gång ut till trädgården. Trädgården är så stor att den inte borde kallas för en trädgård utan för en gård. Där finns allt – det finns ett litet skogsområde, sedan en remsa med ängar och oändligt antal trädgårdshörnor. Fascinerande! Det är verkligen lyx är att bo på landet och äga en stor tomt. Naturligtvis kräver det arbete och all din fritid kan gå åt till trädgårdsskötseln. Jag tar det som en träning och en hobby, jag gillar att “prata” med naturen och att vistas i naturen, beundra och skämma bort växter. När det är varmt väder sprutar vi dem med vatten och jag skrattar för mig själv, att de nu har det trevligt … haha haha. Okej, det om det. Idag brummade vi med en trimmer, klippte gräset, krattade och gödslade en hörna av trädgården och blandade komposthögen med en grep. För första gången blandade vi också kompoststimulant från Biola med kväve, fosfor och kalium i komposten – det skulle påskynda nedbrytningsprocessen och förbättra kompostjordens fertilitet. Förhoppningsvis, för vår komposthög är ungefär 3×5 meter stor! Över den skulle jag vilja sätta upp en fin, gigantisk lavendelbänk!

Efter trädgårdsarbetet tvättade vi oss och bokade bord på Legends Diner, som är en amerikansk familjerestaurang i Keila (Paldiski landsväg 32a, Keila, 76606 Harju län) och åkte dit för att njuta av den så kallade två-i-ett-måltiden (sen lunch och / eller tidig middag). Vi fick en mycket trevlig och sympatisk servitör och maten var fantastisk, som alltid! Som förrätt tog jag ”Handgjorda ostbollar med husets sås”, “Blue Cheese Chicken Steak” (kycklingfilé, grillad ananas och grönsaker, pommes frites av sötpotatis, blåmögelostsås) som huvudrätt och som efterrätt en varm Caife Gaelach (irländskt kaffe) med socker, irländsk whisky och grädde. Jag vågar också rekommendera restaurangens revben “Grilled Ribs” (revben, coleslaw-sallad, rucola, steakhouse-pommes frites, rökt majonnäs) samt milkshakes! Barnens favorit är restaurangens jordgubbs-hallon smoothie.

Kram!Läs också mina andra färska blogginlägg:
Helena-Reet: Vassleprotein och en fredlig start på dagen, en ny åkgräsklippare, Invanka-set och även om denna dag …
Helena-Reet: Sommar!!! Vår helg + STORT FOTOGALLERI!
Helena-Reet: Hygge-morgon, lite reklam för våra E & S-hit produkter, badminton och denna dag som ett STOR FOTOGALLERI!
Helena-Reet: Målningen ”Barndom” inspirerad av trädgården, ytterligare en kundutlottning, en inlösbar gåva, bekväma rekreationsområden vid statens skogsvårdscentrum och veckans stora evenemang! + STORT BILDGALLERI OM ALLT DETTA!
Helena-Reet: Elisheva & Shoshanas förhandlingar med Kaup24, tidskriftsabonnemang och kundlotteri
Helena-Reet: Ivanka Shoshanas födelsedag VOL2, bekymmer, nytt tujastaket + intressanta gäster
Helena-Reet: Barnens födelsedag – meny, outfit och fotogalleri!
Helena-Reet: Friheten att planera ens egen tid är en lyx som jag älskar framför allt annat!
Helena-Reet: Den gyllene nyckelringen som öppnar himmelens portar; gårdagens aktiviteter i trädgården + toppenbra recept på ramslökssallad!
Helena-Reet: Mors dag + trädgårdssysslor i maj
Helena-Reet: Lag B´Omer, Valborgsmässoafton, Grannhjälp i städning “Teeme ära!”, Besök på djurparken, “Pingvinpojken Lolos äventyr”, osv. + som alltid, några trevliga MATHISTORIER!
Helena-Reet: Sammanfattning av de senaste veckorna + MASSOR MED BILDER!


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory