Helena-Reet: Målningen ”Barndom” inspirerad av trädgården, ytterligare en kundutlottning, en inlösbar gåva, bekväma rekreationsområden vid statens skogsvårdscentrum och veckans stora evenemang! + STORT BILDGALLERI OM ALLT DETTA!

Helena-Reet: Målningen ”Barndom” inspirerad av trädgården, ytterligare en kundutlottning, en inlösbar gåva, bekväma rekreationsområden vid statens skogsvårdscentrum och veckans stora evenemang! + STORT BILDGALLERI OM ALLT DETTA!

NordenBladet – Den som har en gårdsträdgård eller en större jordnära trädgård vet att just nu är den vackraste tiden i trädgården – äppelträd, päronträd, körsbär blommar, syrener är fulla av blommor och snart öppnar pioner sina knoppar. Varje trädgårdsmästare kan känna sig som en godsägare som har förmånen att gå mitt i denna naturens rikedom, lyx och skönhet varje dag. Trädgården är verkligen som en saga och snittblommor i form av syrener fyller hela huset med en trevlig vårlig arom.

Min vackra halvvilda trädgård har gett mig inspiration i åratal!!! Ett äppelträd inspirerade mig i maj 2019 att måla en akrylmålning “Barndom” (60×40 cm). Målningen är till salu på vår konstblogg / webbutik ElishevaShoshana.com HÄR och förmodligen är denna målning också bland de alster som kommer att presenteras i min utställning på Estlands nationalmuseum (ERM). En bild av målningen visas också vackert i detta galleri bland andra bilder. Varje år hänger jag olika slags blomsteramplar på detta äppelträd.

(bloggen fortsätter i flera avsnitt och varvas med fotogalleriet)

Akrylmålning “Barndom
(konstnär: Helena-Reet Ennet, målad i maj 2019)
Målningens pris: 1800, – EUR (det är också möjligt att beställa reproduktioner av originalmålningen i olika storlekar)Ytterligare en kundutlottning! Jag skrev i min tidigare blogg (HÄR) att jag deltar i flera kundutlottningar (Coops Toyota bilutlottning, Eesti Pagar-företagets Fiat bilutlottning och Fentimans scooterutlottning). Nu, när jag besökte Selver, hittade jag en annan trevlig kundutlottning, vars högsta vinst också är en bil – åter igen Fiat 500). Denna chans att vinna är öppen för alla som köper Raffaello-godis under kampanjperioden. Nå väl … återigen blev jag offer för reklam och lade till godis i min kundvagn. När allt kommer omkring är chansen att vinna en bil en bra ursäkt för att köpa bra godis. Hahaha.

I förra blogginlägget berättade jag också om tidningsabonnemang. Till prenumeranten skickade tidningen Buduaar ut “Pea Peenar” handgjorda örhängen som kunde lösas ut för 2,59 EUR från Sakus Selvers varuautomat. Jag tror faktiskt att den värsta typen av annons ett varumärke kan göra är att ge sina produkter till en reklamkampanj där gåvans mottagaren måste gå och köpa ut sin gåva från en varuautomat. Come on?! 😀

Ändå är det trevligt att få presenter och vanligtvis klagar jag inte alls när jag får en present. Om någon har bestämt sig för att skicka mig något, är det bara att skicka! Jag tar emot allt! 😀


Som alltid, lite om mat … jag har ju varit till häften en matbloggare, en receptuppfinnare och även en matrecensent.
I matbidraget i dagens blogg ger jag ett nytt och välsmakande recept på en ugnsrätt.

För en tid sedan hittade jag nämligen en av Coops egna produkter ”Melanzane zucchine peperoni grigliati surgelati 450 g” (grillad och fryst aubergine, zucchini och paprika) på Coops frysdisk och bestämde mig för att prova den med Tallegg kycklingfilé. Tillagningen är enkel. Lägg kycklingen och de frysta grönsakerna i en ugnsform, lägg till kryddor efter eget tycke och smak (jag lägger alltid till minst fem eller sex olika kryddor), gräddfil och blåmögelost och täck formen till hälften med vatten eller mjölk. I ugnen gräddas rätten vid 250 grader i cirka 1 timme och 30 minuter.

Vad mer har hänt? I söndags gjorde vi en kort bilresa / picknick resa till i landskapsskyddsområde i Laulasmaa (vid Lohusalu-bukten). Vi hade nämligen blivit bjudna till en födelsedagsfest som hölls i Meremõisa rekreationsområde i statens skogsvårdscentrum. Vi grillade kött och potatis vid lägerelden och under flera timmar njöt vi av vacker sandstrand och strand med tallar. Det var första gången i mitt liv att jag besökte detta rekreationsområde som grundats av statens skogsvårdscentrum (Riigimetsa Majandamise Keskus, RMK) och blev positivt överraskad av min erfarenhet! Den som vill ha en gratis semester på en vacker plats i estnisk natur bör besöka dessa sajter -> loodusegakoos.ee/kuhuminna (vart ska du åka), där du kan hitta ett lämpligt tidsfördriv genom olika kategorier, till exempel: Õpperada (studiestig), Matkarada (utflyktsstig)), Rattarada (cykelväg), Maastikusõidurada (terrängväg), Telkimisala (campingområde), Lõkkekoht (lägereldplats), Kattega lõkkekoht (täckt lägereld plats), Metsaonn (skogshydda), Metsamaja (skogsstuga), Loodusmaja (naturstuga), Külastuskeskus (besökscentrum), Teabepunkt (informationspunkt), Vaatetorn (utsiktstorn), Puhkekoht (rastplats), Matkavõimalus (expeditionsmöjlighet), Telkimisvõimalus (campingmöjlighet), Invavõimalus (handikappanpassad), osv.


Så, till råga på allt, veckans höjdpunkt! Estella Elishevas (nu 15 år gammal) Bat Mitzvah-ceremoni och examen i den judiska synagogan i Tallinn! Hon blev 12 år för tre år sedan (och en blogg om det kan läsas HÄR), men i år utförde hon också Bat Mitzvah-ritualen i enlighet med officiella judiska seder och fick ett motsvarande certifikat. Grattis!

Det var allt den här gången! Kram!


Läs också mina andra färska blogginlägg:
Helena-Reet: Elisheva & Shoshanas förhandlingar med Kaup24, tidskriftsabonnemang och kundlotteri
Helena-Reet: Ivanka Shoshanas födelsedag VOL2, bekymmer, nytt tujastaket + intressanta gäster
Helena-Reet: Barnens födelsedag – meny, outfit och fotogalleri!
Helena-Reet: Friheten att planera ens egen tid är en lyx som jag älskar framför allt annat!
Helena-Reet: Den gyllene nyckelringen som öppnar himmelens portar; gårdagens aktiviteter i trädgården + toppenbra recept på ramslökssallad!
Helena-Reet: Mors dag + trädgårdssysslor i maj
Helena-Reet: Lag B´Omer, Valborgsmässoafton, Grannhjälp i städning “Teeme ära!”, Besök på djurparken, “Pingvinpojken Lolos äventyr”, osv. + som alltid, några trevliga MATHISTORIER!
Helena-Reet: Sammanfattning av de senaste veckorna + MASSOR MED BILDER!


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory