Helena-Reet: Förberedelser för barnens födelsedagar (Estella Elishevas Bat Mitzvah i år!) och ett lugnt veckoslut

Helena-Reet: Förberedelser för barnens födelsedagar (Estella Elishevas Bat Mitzvah i år!) och ett lugnt veckoslut

OHMYGOSSIP – Barnen växer så det knakar (och det betyder också att jag blir äldre i samma takt… hemskt!). Min äldre dotter Estella Elisheva fyller 12 år den 16 maj – det är en av hennes livs viktigaste födelsedagar för hon har Bat Mitzvah i år! Den judiska lagen (Halacha) fastställer att en flicka anses vara vuxen när hon är 12 år och en pojke när han är 13 år gammal. Även Ivanka Shoshana har födelsedag i maj, hon fyller 10 år den 23 maj.

Ivanka Shoshana (9) har önskat sig två saker till sin födelsedag sedan ett år tillbaka – en docka med ljust hår ”Sweet tears baby alive” och en mjuk Littlest Pet Shop ”Pepper Clark Skunk”. Hon har önskat dessa så ofta att man inte kan underskatta önskemålens värde. Och om ni tror att en sak som liknar en viss leksak kan ersätta den, så tror ni fel… precis DE behövs och just dessa har jag lovat henne, och när jag i går började fixa hennes önskemål så här i god tid, förstod jag, att de inte finns till salu i Estland eller i Skandinavien och att jag måste beställa dem från Amerika. En leksak (Pepper Clark) kostar ca fem euro men transporten till Estland nästan 40 euro. Grymt pris, men jag säger er att jag bryter det löfte jag gett mina barn enbart i det läget att det inte finns något annat alternativ. Så svalde jag ett par gånger bittert och gjorde min beställning – jag vet att hon väntat på dessa i ett helt år och hon kommer att få dem trots att deras pris är helt absurt!

Estella Elisheva (11) har i år en mycket viktig födelsedag, men hon har inte beslutat var hon tänker fira den. Hon är modest när det gäller önskemål (ungefär som jag – säger anspråkslöst men med hög röst, att hon inte önskar någonting men hon skulle bli glad om hon fick det och det och det… – och denna anspråkslösa lista kräver en mindre förmögenhet… haha). Hjälp, hon är så söt, det senaste var lite av en vits, låt oss upprepa att hon aldrig önskat sig någonting, hon är ett snällt barn, mycket pigg och klok! Hon är verkligen ett sådant barn som de flesta föräldrar drömmer om. Jag har aldrig varit ett sådant barn för mina egna föräldrar, som hon är för mig varje dag! Tro mig, jag överdriver inte, de som har träffat henne, vet att hon är speciell, ett speciellt bra barn!

Estella Elisheva, som går i femte klass, gick tillsammans med en klasskamrat för första gången i sitt liv på bio och café i staden och därefter kommer hon att tillbringa kvällen hos sin mormor och morfar. Jag skottade snö och gjorde snögubbe med Ivanka Shoshana (nu har den börjat smälta för vädret blev överraskande varmare) och sedan lagade jag en enkel husmanskost (potatis med persilja och dill). Nu öppnade jag Saku öl fabriks 4,7 % öl Saku Originaal, som jag tänker investera i, och tänkte på artikeln ”HJÄRTSKÄRANDE! Barn som ligger för döden berättar vad de uppskattar mest i sitt liv” och tänkte, att vi MÅSTE älska och bry oss om våra närmaste mera i livet även vi är nedgrävda i jobb och skulle vilja slippa det eller låta bli att bry oss.High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory