Helena-Reet: Estella Elishevas planer för konservatorium och våra mor-dotter stunder

Helena-Reet: Estella Elishevas planer för konservatorium och våra mor-dotter stunder

NordenBladet – I september började skolorna igen. Estella och jag gick till Ülemiste-centret för att leta efter kläder och saker till skolan, och vi åt lunch på restaurang CHI. I år bor Estella Elisheva (17) i elevhemmet för musik- och balettskolan MUBA under skolveckan, vilket gör dessa mor-dotter-stunder mycket värdefulla för oss.

I fredags när hon kom hem och ville titta på TV med mig var jag så trött att jag sa att jag inte orkade. Allan var sjuk hemma hela förra veckan och jag har inte mått så bra själv. Estella såg besviken ut och sa att förut brukade vi alltid vara tillsammans och titta på film, men nu skrattar jag bara tillsammans med Allan och gör allt bara med Allan. När jag hörde det blev jag verkligen rörd. Hur kunde hon säga så, jag älskar henne så mycket! Så vi bestämde oss genast för att tillbringa lördagen tillsammans. Jag tittade på TV med Estella och Ivanka under en halv dag, sedan spelade vi tre kort (Allan, jag, Estella) och pratade om alla möjliga saker mellan himmel och jord.

Estella är så saklig att jag ibland till och med undrar var hon fått det ifrån. Eller snarare att Margus kan ta åt sig den äran helt och hållet. Jag är allt annat än akademisk och saklig. Jag kunde verkligen relatera till detta finska skämt: “Äiti haluisi, että minusta tulisi tuomari tai juristi, mutta minusta tuli juomari ja turisti!”  (Min mor ville att jag skulle bli domare eller advokat, men jag blev en suput och en turist). Hahaha…

Men för att fortsätta med Estella… I somras hittade hon ett jobb själv igen. Den här gången erbjöd hon sig att arbeta på ett dagis (hon sa att arbetet med barn kommer att vara användbart i framtiden). För övrigt gick hon till jobbet på det sätt som jag skulle rekommendera alla att göra (om alla skulle fråga mig om råd… hahaha): fundera på vad du vill, vad du kan och var du vill vara, och ta initiativ själv, vänta inte på den “rätta” jobbannonsen, stå inte i en kö med jobbsökanden. Estella är ett perfekt exempel på hur man tar kontroll över sitt eget liv. På all sin fritid övar hon fiol, tränar och lyssnar på engelska poddar. Estella är ett så stort fan av ljudböcker att hon köpte sig en Scribd-årsprenumeration med sina egna pengar. Även om hon fortfarande har tre år kvar av MUBA, letar hon redan efter ett konservatorium att gå till för vidare studier (det är så lätt att vara en bra mamma när man har ett så bra barn!)

Hennes nuvarande intressen/val inkluderar fyra musikhögskolor:

* Högskola för musik och scenkonst i Wien i Österrike (Universität für Musik und darstellende Kunst Wien). Österrike är ett mecka för klassisk musik och skolan är känd för sitt klassiska musikprogram och sina välrenommerade lärare.
* Det kungliga konservatoriet i Madrid i Spanien (Real Conservatorio Superior de Música de Madrid). Det kungliga konservatoriet i Madrid är ett av Spaniens mest prestigefyllda musikkonservatorier och erbjuder fiolundervisning på hög nivå.
* Musikinstitutet Curtis i Philadelphia i USA (Curtis Institute of Music) är ett mycket välrenommerat litet privat konservatorium som fokuserar på personlig undervisning och spetskompetens inom musikutbildning. Skolan erbjuder bland annat alla elever ett fullt stipendium.
* Konstskola Juilliard i New York i USA (The Juilliard School). Juilliard är en av de mest kända musik- och danskonservatorierna i världen och har rykte om sig att vara en av de mest högkvalitativa musikinstitutionerna i världen.

Vad kan jag säga… Jag antar att du bara kan flyga högt genom att sätta dina mål högt! 🚀🚀🚀
Det var allt den här gången! Kram!


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory