Helena-Reet: Med Ivanka och Allan på Grand Rose SPA och Ösels (Saaremaa) matfestival

Helena-Reet: Med Ivanka och Allan på Grand Rose SPA och Ösels (Saaremaa) matfestival

NordenBladet – I september besökte vi Ösel för första gången på hundra år. Barnen är ofta på Ösel, men jag hade inte varit där på kanske fem eller sex år, det kan vara ännu längre sedan förra besöket. Allan var tvungen att kontrollera servrarna på Ösel flygplats och vi bestämde att Ivanka och jag skulle åka till Ösel med honom och stanna där lite längre.

På fredagsmorgonen (8 september) startade vi hemifrån så att vi var i Kuressaare vid 10-tiden. Jag gick och shoppade med Ivanka (vi gick till Auriga-centret och andra butiker i stadens centrum fram till lunchtid). En positiv överraskning var matvärlden i Saarenmaa-varuhuset, den var mycket elegant och vacker. Mitt på dagen gick vi till hotellet. Vi hade bokat ett rum på Grand Rose SPA-hotellet (142,- euro för tre), inklusive både spa-biljetter och frukost Kvällen ägnade vi tre åt att njuta på spaet och nästa dag åkte vi till Saaremaa matfestival. Vid lunchtid var vi redan på färjan mellan Kuivastu och Virtsu och hemma igen på eftermiddagen.

Ah… PS! Tester som tagits från Kuressaare vattenledningsnät fortsätter att visa spridning av E.coli och koliforma bakterier och därför rekommenderar hälsovårdsmyndigheten inte att använda okokt kranvatten som dryck. Även om vi bara drack flaskvatten använde vi kranvatten för att borsta tänderna på hotellet. Efteråt var jag ett tag rädd för att vi hade fått i oss kolibakterier, men nu när det gått nästan en månad sedan vårt besök på Ösel verkar det som om vi klarade oss från den.Se även:
BILDER från Saaremaa! Kuressaare (gamla stan, rådhuset, salutorget, slottsparken, biskopsborgen…) – 24 december 2018


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory