Helena-Reet: Bröllop VOL 2 – att gifta sig på Lyckopalatset och att ha bröllopsfesten hemma!

Helena-Reet: Bröllop VOL 2 – att gifta sig på Lyckopalatset och att ha bröllopsfesten hemma!

NordenBladet – Snart, den 22 april 2024, är det ett år sedan Allan och jag gifte oss, och jag tycker att det äntligen är dags att skriva färdigt bröllopsbloggen :). Ett år som gift kvinna har gått fantastiskt bra, det känns så bra att säga “min make” och det känns så bra att bära en vigselring (även om jag under denna tid gått ner så mycket i vikt att ringen nu är mer än en storlek för stor). Och det mest underbara är förstås att vår kärlek fortsätter att växa! Sann kärlek är en helt fantastisk VÄLSIGNELSE!!!! A+H = ❤️

Men jag ska fortsätta där jag slutade i mitt förra inlägg (se här ->  Helena-Reet: Bröllop VOL 1 – ringar, inbjudningskort ritade av barnen och en brudklänning som jag sydde själv ❤).

Förberedelserna var följande: Jag sydde (eller snarare, jag gjorde till mig själv) en bröllopsklänning, jag gjorde klänningar för båda mina döttrar, jag gick till en skönhetssalong (manikyr, pedikyr, ögonbryn- och ögonfransbehandling, depilering), jag färgade mitt hår och jag köpte många krukväxter för att sätta på bordet. Jag beställde några snacks från butiken “Pihlakas” (skinkrullar, små aladåbers, fyllda ägg, ostbollar, éclairs, små bakverk), men jag förberedde det mesta av menyn själv (två stora pannpizzor, lasagne, potatissallad och munsbitar, fruktfat och naturligtvis gjorde jag en stor och underbar gräddtårta, som jag toppade med massor av bär, mandlar och choklad).


Ordnade en provning av brudklänning för mig själv 😛

Allan och jag arrangerade bordet och taket i trädgården före bröllopet. Vi hoppades naturligtvis att det inte skulle regna (eftersom vi inte hade någon plan B), men… vårt humör den dagen kunde inte ha störts av en vindpust, en orkan eller någon annan naturkatastrof. Jag förberedde maten dagen innan, förutom pizzan och lasagnen, som jag lagade på morgonen den 22:a innan vi åkte till bröllopet. Jag förgräddade maten så att jag bara behövde sätta på ugnen i 15 minuter när jag kom tillbaka från bröllopet. Easy! Lätt som en plätt!

Ceremonin var kl. 12.00. Det tog mig inte mer än högst 15 minuter att göra mig i ordning innan jag åkte. Jag tog en dusch och satte på mig en fin klänning som jag sytt själv, en volang-spets-vintage-retro-klänning. Jag sminkar mig inte, så den delen gick också snabbt, en lätt återfuktande dagkräm och det var allt. Även frisyren tog en minut att göra (jag satte upp håret i en i princip slumpmässig knut, runt vilken jag lindade ett fejkhårband – du kan göra det med slutna ögon och behöver inte lida i timmar i någon salong). Jag satte en vacker hårklämma i håret, hängde min underbaraste diamantbeströdda guldkedja runt halsen och resultatet blev 10+.

(bloggen fortsätter mellan bröllopsbilderna)

Ceremonin på Lyckopalatset var fridfull och vacker – ett härligt, litet följe, en mycket vänlig och sympatisk officiant, vacker pianomusik och de allra närmaste människorna, precis som jag ville ha det! Från den stunden började jag använda min mans efternamn – Aari! En mycket underbar känsla!

Sedan körde vi med hela sällskapet till vårt hem i Saku. Medan jag var upptagen med maten i 15-20 minuter serverade Allan champagne till gästerna. Vädret var vackert och hela dagen var vacker på alla sätt och vis. Det var så skönt att vara hemma och hemma är en så positiv plats att vara på! Så fint, fridfullt, privat, enkelt. Festen varade till ungefär 23:00 och sedan började Allan och jag packa, för nästa dag skulle vi åka på vår smekmånad. Mer om det i nästa blogginlägg om bröllopet.
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory