Helena-Reet: Fars 80-årsdag i Tartu

Helena-Reet: Fars 80-årsdag i Tartu

NordenBladet – Den 25 augusti fyllde min far 80 år! Min far ville inte ha någon stor fest, så vi firade födelsedagen i en liten familjekrets hos min storasyster i Tartu. Jag antar att jag är väldigt lik honom i det avseendet, eftersom jag inte gillar stora middagar med köttgelé vid ett långbord, och själva ordet “runda födelsedagar” för tankarna till ålder, nejlikor och ett stort antal människor som jag inte gärna skulle tolerera. Normalt prat, eller hur? Hahaha 😀.

Som gåva gav jag min far en målning jag gjorde 2019 som heter “Sweden´s National Day“, som också visades på utställningen på Estlands nationalmuseum. Det är mitt livs andra blomstermålning, min första blomstermålning “Syringa vulgaris” var en gåva till min mor. Jag bakade också en hallontårta och vi gav också ett mycket vackert fågelbord i trä i present. Min far är en stor fågelälskare och varje vinter hänger han upp talgbollar och fröhus i trädgården och sedan tittar han ut genom fönstret vid sitt skrivbord och ser fåglarnas sysslor i trädgården. Trevligt!

Vi (jag, Allan, Estella och Ivanka) körde tillbaka till Tallinn på kvällen, eftersom Estella var tvungen att flytta nästa morgon till Tallinns musik- och balettskola eller MUBA (som tur var lyckades hon få ett rum i skolans elevhem även detta år). Det innebär att hon sparar timmar av tid från skolresor, som hon kan använda till att öva på sin fiol. I år fick hon bo i samma rum som två japanska balettdansare.

Föräldrarna själva övernattade hos storasyster Marie, eftersom mamma och pappa gav sig själva ett annat hus i present… hahaha 😀, och mamma ville börja inreda det nästa dag. Mina föräldrar är inte “aktiemarknadsentusiaster”, och därför investerar de alla sina extra pengar i fastigheter eller mark.
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory