Helena-Reet: Ivanka Shoshanas födelsedag VOL2, bekymmer, nytt tujastaket + intressanta gäster

Helena-Reet: Ivanka Shoshanas födelsedag VOL2, bekymmer, nytt tujastaket + intressanta gäster

NordenBladet – Ivanka Shoshana hade två födelsedagar i år – den ena den 16 maj när vi firade Ivankas och Estellas gemensamma födelsedag med gäster, och den andra den 23 maj som är hennes faktiska födelsedag. Min lilla tjej är redan 13 år gammal! Jag gjorde henne en tårta till, min jordgubb-banan-kex-kaka med grädde som är en favorit för hela familjen. För hennes födelsedag skickade moster Katrin (min mormors systerdotter) i Amerika de mjuka leksakerna från The Loud House – Lana och Luna, som hon drömt om länge och som anlände till Estland den här veckan. Lisa, som födelsedagsbarnet önskat sig så mycket, var tyvärr slut på Nickelodeon-affären. Hon gillar Nickelodeon väldigt mycket och hon sade att när hon fyller 18, vill hon definitivt åka dit. Bra när en person har förhoppningar, mål, vad de än månne vara! Jag tror att de noggrant visualiserade drömmarna är sådana som tar oss framåt i livet!

Ivanka fick redan de flesta av sina presenter den 16 maj, så på den rätta dagen den 23 maj fick hon en hemlagad tårta som jag gjorde av mitt hjärta (jag lade också till Oreo-kex för garnering – de är hennes stora favoriter!) och till de pengar som pappan skickat lade jag till lite och köpte henne hennes nuvarande favoritbok Lotta och månstenens hemlighet, den andra boken om Uppfinningsbyns Lotta av Andrus Kivirähk. När jag själv läste boken hemma märkte jag att ohoj … den andra boken var inte skriven av Kivirähk utan av Janno Põldma. Illustrationen är fortfarande gjord av Heiki Ernitsa. Praktfull bok, trevlig barnfilm! Trion Andrus Kivirähk, Janno Põldma och Heiki Ernits har enligt min mening förevigat sig i historien lika starkt som Astrid Lindgren med den makalösa illustratören Ilon Wikland. De har förverkligat en av mina personliga drömmar – att skriva en barnbok, göra en film av den och som ”grädden på moset” – att skapa en barnpark med sitt eget namn. Superprestation, I think! Jag åkte till Lotte-land med barnen när de var små, och jag kan faktiskt tänka mig att åka dit igen någon gång. 🙂

(bloggen fortsätter efter födelsedagsfoton)


Titta på min katt! Katten “Pandu the Cat” kan njuta av livet när som helst. För den är livet alltid lyxigt och fullt av nöjen, katten vet helt enkelt vad som är bra och hoppar över det som är dåligt. Jag önskar att jag kunde bli lika mycket livsnjutare som katten. Vilken lyx skulle det inte vara! Och vilken lärdom! Jag känner ofta att jag inte kan njuta av livet. Jag försöker ständigt rätta till det felet mer och mer.

Men nu om vardagen! Jag har haft så mycket stress / depression nyligen att jag känner att jag snart kanske inte klarar av den på egen hand. Jag är nervös, lätt irriterad, jag får panikattacker, jag säger saker som jag ångrar senare, jag är rädd för framtiden, jag känner mig ansvarig för saker som inte ens är mitt ansvar osv. NATUREN och TRÄDGÅRDEN har hittills varit de sakerr som minska min stress åtminstone litet. Jag gör mycket hårt kroppsarbete och jag har inte tid att tänka på stressen – något sånt … Jag brukar trivas med trädgårdsskötsel, den senaste tiden har jag i stället rymt till trädgården – krampaktigt letar jag efter ett arbete för att driva bort mina bekymmer.

Det har naturligtvis haft en positiv effekt på trädgården 😀 Allt är så vackert – enkelt men vackert! Jag har skämt bort trädgården mycket på sistone och lagt mycket arbete och energi på den. Jag ser skönhet i ett blommande äppelträd, en nyckelpiga i en blåklint och humlor i ett blommande plommonträd. Jag säger som det är att en av de trevligaste sakerna för mig är att när jag har jobbat i trädgården länge och fått en del färdigt … att titta på trädgården och beundra den. Jag tittar många gånger och beundrar (även om jag innerst vet att det kommer att bli ogräs överallt om en vecka igen). Sånt är livet på landet. Vilt, tungt, enkelt, kreativt, originellt.

Trädgården är en plats där jag kan investera hur mycket pengar som helst. Den senaste stora investeringen är det nya tujastaketet. Två hundra nya plantor! Dubbelt är bättre! Förutom ett granstaket finns det också ett tujastaket runt trädgården! Mycket vackert och sött blev det!

Det fanns ett ögonblick för gäster också under helgen … För flera år sedan arbetade jag för TV-tidningen Nädal och skrev en intervju om ett gift par som bodde i San Francisco i Amerika. Efter att artikeln publicerades fortsatte jag att hålla kontakt med dem även på sociala medier, och vi träffades en gång för ungefär tio år sedan. Nu har de bosatt sig i Estland igen och det var så fantastiskt att träffa dem! Vi grillade i trädgården tills luften svalnade och pratade om allt som hänt under åren! De två sista bilderna är från vår kväll (från matbordet). 100% kvalitetstid!

Det var allt den här gången! Kram!
Läs också mina andra färska blogginlägg:
Helena-Reet: Barnens födelsedag – meny, outfit och fotogalleri!
Helena-Reet: Friheten att planera ens egen tid är en lyx som jag älskar framför allt annat!
Helena-Reet: Den gyllene nyckelringen som öppnar himmelens portar; gårdagens aktiviteter i trädgården + toppenbra recept på ramslökssallad!
Helena-Reet: Mors dag + trädgårdssysslor i maj
Helena-Reet: Lag B´Omer, Valborgsmässoafton, Grannhjälp i städning “Teeme ära!”, Besök på djurparken, “Pingvinpojken Lolos äventyr”, osv. + som alltid, några trevliga MATHISTORIER!
Helena-Reet: Sammanfattning av de senaste veckorna + MASSOR MED BILDER!


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory