Helena-Reet: Besök på Nationalmuseet i Tartu, män som rakar sig skalliga + bekännelse: Ja, jag har en ny man!

Helena-Reet: Besök på Nationalmuseet i Tartu, män som rakar sig skalliga + bekännelse: Ja, jag har en ny man!

NordenBladet – I onsdags skickade jag min yngsta dotter Ivanka Shoshana (på de två första bilderna) till mormor och morfar i Mõigu och gjorde förberedelser för en resa till Tartu på torsdag. Min konstutställning på Estlands nationalmuseum (Eesti Rahva Muuseum, ERM) öppnar sina dörrar redan i juli och det är därför jag är i full gång. Eftersom det är fråga om den första utställningen i mitt liv och dessutom på en så värdefull plats är jag väldigt spänd. Naturligtvis vill jag att allt ska vara perfekt och att publiken ska gilla utställningen 🙂 Lyckligtvis får jag hjälp av erfarna medarbetare från museets sida, som har en lång erfarenhet av att organisera utställningar och ger råd som är guld värda och erbjuder både mentalt, fysiskt och materiellt stöd. Ett team i toppklass! Det känns verkligen som om jag är mycket blessed i deras händer! Tack!

Vi lämnade Saku på vår resa till Tartu på torsdag morgon. Vi passerade, som alltid, genom Rapla och Türi, där vi utforskade affärer för antikviteter och gamla saker. Vi anlände till museet klockan 14. Vi packade upp våra saker (den här gången hade jag med det mesta av keramiken) och diskuterade utställningens utrymmesplan med utställningsdirektören Kristjan Raba och utställarens mästare Arvi. Var kommer vi att ha väggar, hyllor, vad som kommer att placeras på vilken vägg osv. Lyckligtvis finns det många sakkunniga (Arvi Tragel och Tiit Sibul) på museets sida som bygger stödstrukturerna utifrån min skiss. I början av juli kommer vi att bygga upp allt och jag tror att från den andra veckan i juli kan man redan se utställningen !!!! OMG !!!! Nyp mig när detta blir verklighet! Vi har arbetat med Ivanka Shoshana i två år (målat och tillverkat keramik tillsammans) och eftersom vi också presenterar vårt eget varumärke Elisheva & Shoshana i utställningen (se mer om vårt varumärke här –> ElishevaShoshana.com) blir denna utställning en gemensam utställning för oss tre (min och mina två döttrars). How cool is that?! So excited!!!

Jag tog också bilder på vår keramik innan jag tog dem till utställningen, men tyvärr gjorde jag det i fel belysning och med bråttom så att 99% av bilderna misslyckades helt. Faktiskt ångrar jag att jag inte anlitade en professionell fotograf. Vi hoppas dock att alla föremålen i utställningen kommer att förbli intakta och att jag kan fotografera dem någon gång senare och lägga ut dem till försäljning.

(bloggen fortsätter efter fotogalleriet)


Efter att ha besökt museet åkte jag först till min lillasyster Hanna-Liisa och sedan fortsatte vi till min storasyster. Ett besök i Tartu är alltid extra trevligt eftersom jag också kan träffa systrarna! Och jag har verkligen de trevligaste, mest begåvade och fantastiska systrarna i världen! Allan (min nye man) hade också ett arbetsmöte i Tartu och råkade ut för en liten krock på vägen dit (han försökte klämma in sin stora SUV genom en liten port på gården till kontorets gård i gamla stan, men repade av misstag båda sidorna av bilen … hahaha … ja, Lyckligtvis finns det en sak som kaskoförsäkring).

Just så, jag har egentligen en sak som jag inte skrivit till er om ännu. : // Jag skilde mig från min man och fadern till mina två barn, som jag hade bott tillsammans med i mer än 17 år för ungefär ett och ett halvt år sedan. Ja, vi försökte rädda vårt förhållande i flera år, men vid ett tillfälle var det inte längre möjligt. Vi växte helt enkelt isär. Separationer är svåra och tokiga, och jag säger ärligt att det är ett så besvärligt och smärtsamt ämne att jag fortfarande inte känner att jag skulle vilja / kunna klargöra ämnet offentligt under en mycket lång tid och grundligt. Kort sagt, jag kommer bara att säga att jag inte längre bor med min långvariga livspartner och fadern till två söta döttrar, Margus (51), och att ja, drygt ett år har jag haft en mycket trevlig, kärleksfull och bra ny sambo – Allan (35) som jag är väldigt, väldigt lycklig tillsammans med. Ibland känns det som att moderna män åldras snabbt, tillåter sig vara slöa, blir antingen lata eller passiva, och kvinnor behöver yngre, mer livfulla och mer aktiva män bredvid dem! Mönstret där mannen är äldre och kvinnan yngre fungerar inte längre i världen. Åtminstone för mig är det så. Det är helt normalt för en aktiv och framgångsrik kvinna att letar efter en man som 10-15 år yngre.

Men tillbaka till bloggen. Efter att ha besökt museet och krockat:D, åkte vi till en affär och sedan till Vorbuse vid floden Emajõki för att besöka min äldre syster Marie och hennes nya man Raido. På kvällen njöt vi av olika delikatesser, spelade poker, badade bastu, pratade, åtnjöt maten och hade mycket kul när männen bestämde sig för att raka huvudet. Hahaha. De bara fick en sådan idé. Nå, kolla den här himmelen! Mystisk!

XOXO

Läs också mina andra färska blogginlägg:
Helena-Reet: Byns midsommareld, det andra Corona vaccinet, trädgårdsarbete och en trevlig lördagskväll på restaurang Legends Diner i Keila + FOTON!
Helena-Reet: Vassleprotein och en fredlig start på dagen, en ny åkgräsklippare, Invanka-set och även om denna dag …
Helena-Reet: Sommar!!! Vår helg + STORT FOTOGALLERI!
Helena-Reet: Hygge-morgon, lite reklam för våra E & S-hit produkter, badminton och denna dag som ett STOR FOTOGALLERI!
Helena-Reet: Målningen ”Barndom” inspirerad av trädgården, ytterligare en kundutlottning, en inlösbar gåva, bekväma rekreationsområden vid statens skogsvårdscentrum och veckans stora evenemang! + STORT BILDGALLERI OM ALLT DETTA!
Helena-Reet: Elisheva & Shoshanas förhandlingar med Kaup24, tidskriftsabonnemang och kundlotteri
Helena-Reet: Ivanka Shoshanas födelsedag VOL2, bekymmer, nytt tujastaket + intressanta gäster
Helena-Reet: Barnens födelsedag – meny, outfit och fotogalleri!
Helena-Reet: Friheten att planera ens egen tid är en lyx som jag älskar framför allt annat!
Helena-Reet: Den gyllene nyckelringen som öppnar himmelens portar; gårdagens aktiviteter i trädgården + toppenbra recept på ramslökssallad!
Helena-Reet: Mors dag + trädgårdssysslor i maj
Helena-Reet: Lag B´Omer, Valborgsmässoafton, Grannhjälp i städning “Teeme ära!”, Besök på djurparken, “Pingvinpojken Lolos äventyr”, osv. + som alltid, några trevliga MATHISTORIER!
Helena-Reet: Sammanfattning av de senaste veckorna + MASSOR MED BILDER!


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory