Helena-Reet: 4 födelsedagar (STORT FOTOGALLERI!)

Helena-Reet: 4 födelsedagar (STORT FOTOGALLERI!)

NordenBladet – Sommaren har varit färgstark, det har funnits mycket smärta, men sedan har det också varit många fina händelser (utställningen på Estlands nationalmuseum, inlösen av huset, trädgårdsdesign, renovering, bilresor, osv.). Separation som tagit år, advokater, förfarande vid domstolen, fastighetsvärdering och fördelning av egendomen är äntligen över och det kan sägas att kommunikationen mellan mig och min före detta make och pappan till mina barn är relativt normal för tillfället.

Skilsmässor är aldrig “trevliga händelser”, och när du har bott med någon i hälften av ditt liv är det naturligt för själen att vara sjuk länge, gråten bryter ibland ut och tillvaron känns jobbig. Även när man redan hunnit vända ett nytt blad i livet. Även när du har hittat en själsfrände och känner djup respekt och kärlek för någon annan. Men i dagens blogg skulle jag ändå fokusera på födelsedagar, sådana har vi haft många av på sistone! Mer om dessa nu!

# 1 Slutet av juli – Allans födelsedag på Taagepera slott
Efter gratulationerna från familjen skickade jag barnen till morföräldrarna i Mõigu och så reste vi med Allan i två dagar i riktning mot södra Estland för att fira Allans 36-årsdag där. En vacker present från Allans föräldrar! Programmet innehöll en dag på Taagepera Wagenküll SPA, en kväll på restaurangen Wagenküll och en natt på det magnifika historiska slottet. Åh, vad jag gillar interiören (särskilt fasaden) på Taagepera Slott! Helt i min stil! SPA, som nyligen byggts där, är mycket trevligt, rekommenderas!

(bloggen fortsätter efter fotogalleriet)

Dagen därpå körde vi till Tartu. Först besökte vi Lange motorcenter för att köra rally (ja, eller snarare var det män som körde och vi hejade) och sedan gick vi till Estlands Nationalmuseum där jag gav en intervju om vår konstutställning till Tv-nyheter (se HÄR) och radiokanalen Kuku Raadio (lyssna HÄR) och jag tittade på vår utställning ännu en gång med stolthet och beundrade Elisheva & Shoshana-produkter, som också finns i Nationalmuseets ERM-butik! På kvällen körde vi istället till Kiidjärvi för att se pjäsen Vana klaver – Gammalt piano.

# 2 Början av augusti – Allans mammas födelsedag på upplevelsegolf center i Tallinn
Den här gången tillbringade Allans mamma sin födelsedag på centret för upplevelsegolf på Frihetstorget. En listig plats att fira en födelsedag, när avsikten är att ge fascinerande underhållning också för barn. Det finns mycket trevliga minigolfbanor, discgolf och du kan också beställa pizza, stek och snacks på plats. Många timmar spännande tidsfördriv garanteras!

# 3 Estlands självständighetsdag och min födelsedag den 20 augusti
Liksom de två föregående jubilarerna har jag lejon som mitt stjärntecken! Brrrr-Brrrr! 🙂 Jag gillar att ordna fester på alla andra dagar förutom på min egen födelsedag, och därför har jag inte officiellt firat min födelsedag på flera år längre … men glädjen över att bli ihågkommen på min bemärkelsedag fortfarande värmer mitt hjärta! Estella spelade fiol för mig på morgonen, Allan dränkte mig i blommor (i ordets rätta bemärkelse!) – köpte snittblommor, blomkrukor till hemmet och till trädgården en hel rabatt plus buskblåbär! Så sött! När jag tittade ut genom fönstret på gården väntade också champagne, blommor och tårta på bordet från Allans brors familj! Vid middagstid kom mina föräldrar, som alltid kommer utan att ringa i förväg … hahaha. Eftersom jag är född den 20 augusti, firar hela Estland!
# 4 Slutet av augusti – Pappa överraskas på födelsedagen
Vår fars 78-årsdag planerade vi att hållas i vår trädgård i Murimäki, men den långa och vackra sommaren bestämde sig för att ta slut bara en vecka tidigare och förstörde vår plan. Därför ändrade vi programmet nästan i sista minuten och bjöd in gästerna till Tartu till min storasyster Marie. Födelsedagen firades inom familjen och var stämningsfull – vi gick till bastun, badtunnan, poolen, spelade kort och åt hemgjorda delikatesser.Läs också mina tidigare blogginlägg (alla inlägg kan läsas på fyra språk – estniska, finska, svenska och engelska!) 🙂

Läs också mina andra färska blogginlägg:
Helena-Reet: Det tredje vaccinet mot fästingar och planer för denna dag
Helena-Reet: Besök på Nationalmuseet i Tartu, män som rakar sig skalliga + bekännelse: Ja, jag har en ny man!
Helena-Reet: Byns midsommareld, det andra Corona vaccinet, trädgårdsarbete och en trevlig lördagskväll på restaurang Legends Diner i Keila + FOTON!
Helena-Reet: Vassleprotein och en fredlig start på dagen, en ny åkgräsklippare, Invanka-set och även om denna dag …
Helena-Reet: Sommar!!! Vår helg + STORT FOTOGALLERI!
Helena-Reet: Hygge-morgon, lite reklam för våra E & S-hit produkter, badminton och denna dag som ett STOR FOTOGALLERI!
Helena-Reet: Målningen ”Barndom” inspirerad av trädgården, ytterligare en kundutlottning, en inlösbar gåva, bekväma rekreationsområden vid statens skogsvårdscentrum och veckans stora evenemang! + STORT BILDGALLERI OM ALLT DETTA!
Helena-Reet: Elisheva & Shoshanas förhandlingar med Kaup24, tidskriftsabonnemang och kundlotteri
Helena-Reet: Ivanka Shoshanas födelsedag VOL2, bekymmer, nytt tujastaket + intressanta gäster
Helena-Reet: Barnens födelsedag – meny, outfit och fotogalleri!
Helena-Reet: Friheten att planera ens egen tid är en lyx som jag älskar framför allt annat!
Helena-Reet: Den gyllene nyckelringen som öppnar himmelens portar; gårdagens aktiviteter i trädgården + toppenbra recept på ramslökssallad!
Helena-Reet: Mors dag + trädgårdssysslor i maj
Helena-Reet: Lag B´Omer, Valborgsmässoafton, Grannhjälp i städning “Teeme ära!”, Besök på djurparken, “Pingvinpojken Lolos äventyr”, osv. + som alltid, några trevliga MATHISTORIER!
Helena-Reet: Sammanfattning av de senaste veckorna + MASSOR MED BILDER!


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory