Helena-Reet: Vaccination av barnen, besök i ett TV-torn, restaurang i Pirita, Jõekääru gård i Kuusalu för öringsfiske och annat intressant!

Helena-Reet: Vaccination av barnen, besök i ett TV-torn, restaurang i Pirita, Jõekääru gård i Kuusalu för öringsfiske och annat intressant!

NordenBladet – Jag började måndagen utvilad och lugnt, vilket innebär att det blir en lyckad, bra och aktiv vecka! En lång och varierad frukost utan stress – vilken lyxig och positiv start på dagen! Jag föredrar alltid att vakna tidigare och göra en vackert serverad frukost till Allan och barnen. Jag dricker kaffe och brukar äta lite senare, efter att familjen skickats till skolan och jobbet. Allan trivs jättebra med barnen och även om det inte är hans ansvar tar han dem ofta till skolan inne i staden.

På morgonen väntade hushållsarbete (same old, same old – jag tvättade tvätt och diskade, sorterade barnens kläder, städade, lekte med katterna), sedan 90 minuters traditionell massage i Saku skönhetssalong och besök i en butik. Sedan jobbade jag för NordenBladet. I år finns det planer på att skapa ett översättningsprogram (som jag också skrev om HÄR), förutom att utveckla flera NordenBladet-applikationer, som alla senare kan ladda ner från WordPress. How fun! Dessutom finns det planer på att reformera och arbeta med NordenBladet. En stor del av våra läsare använder mobiler. Otroligt, eller hur! Om jag inte kände till statistiken skulle jag gissa att de flesta läser webbsidor på en datorskärm, men så är inte fallet. Fler och fler nyheter tas emot via mobiler, vilket betyder att online medier måste vara så mobilvänliga som möjligt.

Efter frukosten, bilder på vad vi gjorde under helgen och om andra spännande saker som hänt…


Hmm … vad ska man börja med?! Båda barnen, Estella Elisheva (15 år) och Ivanka Shoshana (13 år), åkte till Keila för att få sitt första Covid-19-vaccin. De fick Pfizer-BioNTech-vaccinet. Den andra dosen kommer de att få i slutet av oktober. Skickade jag dit dem i lugn och ro? Inte speciellt, men jag lutar fortfarande mot dem som tror på medicinsk vetenskap. Likaså önskar jag att man redan kunde återgå till ett normalt liv – resa, gå fritt på teater, restaurang, evenemang osv. och allt detta även tillsammans med barnen.

Vi besökte Nordens högsta öppna utsiktsdäck – tv-tornet i Tallinn (Kloostrimetsa tee 58 A, 11913 Tallinn), där vi njöt av en 360-graders panoramautsikt och besökte utställningen “Geeniaalne”. det var en glad överraskning att man kunde se mycket skog uppifrån! Jag trodde av någon anledning att man kunde se många elementhus och andra byggnader därifrån, men jag hade fel! Det finns mycket grönska i Tallinn! Super! Vi besökte också restaurang St. Patrick´s i Pirita (Supluse pst. 1). Jag beställde “nötfilébiff med peppar-gräddsås” (13,90 euro), “Sötpotatis pommes frites med sås” (4,90) och jasmin te.

Den senaste milstolpen var 67-årsjubileet för Allans pappa Rein, som fick en bra kick-off förra veckan på Jõekääru center för familjesemester i Harju län (Jõekääru gård, Sõitme küla, Kuusalu vald, 74601). Alla gästerna fick fiska öring och vi tillbringade en trevlig tid utomhus i frisk luft. I helgen hade man födelsedag Vol2 inom familjen, när vi njöt av skaldjur tillagade av Allans bror Ardo – musslor, krabbor, blåmusslor, osv. Yummy! Ett riktigt gourmetrally för finsmakare och kvalitetstid med nära och kära! Bilder på Ardos matlagning kan också ses från ett av mina tidigare blogginlägg – HÄR! Eller kanske lönar det sig inte att titta, man kan ju bli hungrig: D Hahaha…

Enligt min mening är livets största lyx frihet och om du har friheten att planera din egen tid och tillbringa den med familj och nära och kära tillhör du de lyckligaste människorna i världen! Jag önskar er många vackra stunder och kärlek! Kärlek är allt vi behöver i livet!

Det var allt för den här gången! Kram!


Läs också mina tidigare blogginlägg (alla inlägg kan läsas på fyra språk – estniska, finska, svenska och engelska!) 🙂

Läs också mina andra färska blogginlägg:
Helena-Reet: Vårt liv på landet eller Kardashians på estniskt sätt … eller vad som helst + Recept: Kryddiga nötköttstrimlor på asiatiskt sätt i en kryddig sås
Helena-Reet: 4 födelsedagar (STORT FOTOGALLERI!)
Helena-Reet: Det tredje vaccinet mot fästingar och planer för denna dag
Helena-Reet: Besök på Nationalmuseet i Tartu, män som rakar sig skalliga + bekännelse: Ja, jag har en ny man!
Helena-Reet: Byns midsommareld, det andra Corona vaccinet, trädgårdsarbete och en trevlig lördagskväll på restaurang Legends Diner i Keila + FOTON!
Helena-Reet: Vassleprotein och en fredlig start på dagen, en ny åkgräsklippare, Invanka-set och även om denna dag …
Helena-Reet: Sommar!!! Vår helg + STORT FOTOGALLERI!
Helena-Reet: Hygge-morgon, lite reklam för våra E & S-hit produkter, badminton och denna dag som ett STOR FOTOGALLERI!
Helena-Reet: Målningen ”Barndom” inspirerad av trädgården, ytterligare en kundutlottning, en inlösbar gåva, bekväma rekreationsområden vid statens skogsvårdscentrum och veckans stora evenemang! + STORT BILDGALLERI OM ALLT DETTA!
Helena-Reet: Elisheva & Shoshanas förhandlingar med Kaup24, tidskriftsabonnemang och kundlotteri
Helena-Reet: Ivanka Shoshanas födelsedag VOL2, bekymmer, nytt tujastaket + intressanta gäster
Helena-Reet: Barnens födelsedag – meny, outfit och fotogalleri!
Helena-Reet: Friheten att planera ens egen tid är en lyx som jag älskar framför allt annat!
Helena-Reet: Den gyllene nyckelringen som öppnar himmelens portar; gårdagens aktiviteter i trädgården + toppenbra recept på ramslökssallad!
Helena-Reet: Mors dag + trädgårdssysslor i maj
Helena-Reet: Lag B´Omer, Valborgsmässoafton, Grannhjälp i städning “Teeme ära!”, Besök på djurparken, “Pingvinpojken Lolos äventyr”, osv. + som alltid, några trevliga MATHISTORIER!
Helena-Reet: Sammanfattning av de senaste veckorna + MASSOR MED BILDER!


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory