Helena-Reet: 22:e dagen – DET ÄR EN RIKTIGT BRA DAG varje månad!

Helena-Reet: 22:e dagen – DET ÄR EN RIKTIGT BRA DAG varje månad!

NordenBladet – Alla mina förmiddagar den här veckan har varit superfina för mig – tysta frukostar (örtte eller kaffe med mjölk, havregrynsgröt, keso, kokta rödbetor, lax, färsk tomat och gurka, ägg från frigående höns från granngården och hembakat bröd) och 1-2 timmar skönhets- och/eller välbefinnande tid för en själv! Massage i måndags 90 min., på tisdag depilering och ögonbrynsskötsel, onsdag hårvård, simning och SPA. Idag igen, hårvård (eller snarare hårbottenvård).

År med stress ledde till att mitt hår är i mycket dåligt skick, jag tappade mycket hår och det gjorde mig också riktigt orolig. Nu med kroniskt håravfall har det hjälpt med en kombination av hårbotten- och hårvårdsprodukter som utvecklats av mitt eget kosmetikamärke Elisheva & Shoshana (Hair Energy Maximus + hårbottenspray som innehåller magnesium och Djuprengörande Detox-shampoo som vårdar hårbotten och innehåller Aloe vera), hår vitaminer och darsonvalisationsapparat eller de s.k. elektriska kambehandlingarna, som jag får på familjeläkarcentralen Saku.


En vecka har gått snabbt. Jag har gjort mycket arbete med NordenBladet (jag översatte nyheter, vi gjorde sökmotoroptimering, gjorde nya plug-ins, designade en fräschare och mer mobilvänlig design, satte upp mål för detta år och planerade hur webbplatsen skulle kunna vidareutvecklas). En oändlig hög med to-do-listor!

Idag är det populärt att arbeta i hotell lounger, lobbybarer eller stadens fina kaféer, men för mig fungerar det inte. Ja, det är verkligen trevligt att ordna ett möte eller en träff på det sättet, men när jag är mitt uppe i mitt i mitt arbete behöver jag en anständig arbetsmiljö – ett skrivbord i rätt höjd, tystnad, integritet och lugn och ro för att vara så effektiv som möjligt. Jag gillar inte att ha en bärbar dator på knäet. Brainstorming är en annan sak – den hållas var som helst. Till exempel höll vi den senaste brainstormingen på SPA igår! När man kommer bort från den vanliga miljön, får man riktigt lysande idéer.

Igår, den 22 september, hade det gått 1 år och 5 månader sedan Allan och jag lärde känna varandra ❤❤❤ Tiden går fort!!! Vi har utvecklat vår egen tradition i detta avseende – nämligen den 22:e varje månad, eller “vår dag”, har vi en lasagne och gräddtårtadag! Efter frukosten tog Allan barnen till skolan i stan och gick för att ta hand om sina arbetsuppgifter. Ivanka Shoshana hade en utflykt och ett tandläkarbesök igår, och efter det åkte hon till morföräldrarna i Mõigu och ska vara där ända till fredagen. Allan gav mig rosor, sedan gick vi för att koppla av och göra affärsplaner på SPA, och naturligtvis åt vi den goda lasagnen och gräddkakan jag gjort.

På kvällen kom också överraskningsgästerna Marie och Raido från Tartu till Tallinn, som stannade hos oss (bilderna togs under våren när vi gick till vår granngård tillsammans för att hämta ägg till frukost och för att klappa på killingar). Usch, jag orkar inte med sådana överraskningar! Jag planerar min tidsanvändning och sådana överraskningar kastar omkull mina planer för många dagar. Jag gör scheman där jag planerar, vid vilken tidpunkt någonting kommer att bli klart och om jag blir sen i dessa sk. egna planer, känner jag mig som en looser. Jag gillar mål och att sträva efter dem, även när andra skrattar åt målen, tankarna och planerna…

Men för en syster och en svåger gör vi ett undantag. Det är alltid riktigt trevligt att vara med dem, förutom att tiden med dem vanligtvis är så aktiv: D, så att efter den tid som är planerad som en semester med dem, känner jag att jag behöver en ny semester och om jag fortsätter så har jag ingen tid över på mycket länge. Jag gillar den “lugna och stadiga tiden”, att vara vaken till småtimmarna är inget för mig, åtminstone inte ofta. Den här gången tillbringade vi kvällen lugnt – vi pratade och såg fastighetssändningar på HGTV – Bargain Mansions, My Lottery Dream Home och Flip or Flop Vegas, som gav mig om så många bra inredningsidéer att de väckte en verklig önskan om renovering och design. PS! De var min första sändning efter nästan ett års TV-uppehåll.

Det var allt denna gång! Kram!

Läs också mina tidigare blogginlägg (alla inlägg kan läsas på fyra språk – estniska, finska, svenska och engelska!) 🙂

Läs också mina andra färska blogginlägg:
Helena-Reet: Vaccination av barnen, besök i ett TV-torn, restaurang i Pirita, Jõekääru gård i Kuusalu för öringsfiske och annat intressant!
Helena-Reet: Vårt liv på landet eller Kardashians på estniskt sätt … eller vad som helst + Recept: Kryddiga nötköttstrimlor på asiatiskt sätt i en kryddig sås
Helena-Reet: 4 födelsedagar (STORT FOTOGALLERI!)
Helena-Reet: Det tredje vaccinet mot fästingar och planer för denna dag
Helena-Reet: Besök på Nationalmuseet i Tartu, män som rakar sig skalliga + bekännelse: Ja, jag har en ny man!
Helena-Reet: Byns midsommareld, det andra Corona vaccinet, trädgårdsarbete och en trevlig lördagskväll på restaurang Legends Diner i Keila + FOTON!
Helena-Reet: Vassleprotein och en fredlig start på dagen, en ny åkgräsklippare, Invanka-set och även om denna dag …
Helena-Reet: Sommar!!! Vår helg + STORT FOTOGALLERI!
Helena-Reet: Hygge-morgon, lite reklam för våra E & S-hit produkter, badminton och denna dag som ett STOR FOTOGALLERI!
Helena-Reet: Målningen ”Barndom” inspirerad av trädgården, ytterligare en kundutlottning, en inlösbar gåva, bekväma rekreationsområden vid statens skogsvårdscentrum och veckans stora evenemang! + STORT BILDGALLERI OM ALLT DETTA!
Helena-Reet: Elisheva & Shoshanas förhandlingar med Kaup24, tidskriftsabonnemang och kundlotteri
Helena-Reet: Ivanka Shoshanas födelsedag VOL2, bekymmer, nytt tujastaket + intressanta gäster
Helena-Reet: Barnens födelsedag – meny, outfit och fotogalleri!
Helena-Reet: Friheten att planera ens egen tid är en lyx som jag älskar framför allt annat!


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory