Helena-Reet: 11 VISDOMAR SOM jag skulle rekommendera mig själv i dag på kvällen före min 19-årsdag… OCH svaret på frågan “Skulle jag välja dig eller 10 miljarder euro?”

Helena-Reet: 11 VISDOMAR SOM jag skulle rekommendera mig själv i dag på kvällen före min 19-årsdag… OCH svaret på frågan “Skulle jag välja dig eller 10 miljarder euro?”

NordenBladet – Vet du hur mycket du fyller? Föreställ dig att du aldrig vet hur gammal du är och hur gammal du kommer att bli… När jag tänker på det eller när någon frågar mig det, drar jag bort mitt födelseår från det här årtalet… Självklart vet jag “den åldern?” eller “egentligen den”… men VILKET av dessa, det måste jag alltid räkna ut… Är det normalt?

Fram till en viss ålder ville jag definitivt vara äldre än vad jag egentligen var (tja, det ville vi alla). Jag kan se det hos mina egna barn. När jag till exempel säger till Ivanka: “Åh, du är min kyckling” blir hon upprörd… Hon säger att hon inte är en kyckling, utan snarare en höna, eftersom hönan är äldre och kycklingen är en baby. 🐣🐥🐤 😀 hahaha…

Ibland tänkte jag att jag inte kommer att tas på allvar innan jag är x antal år gammal… även om jag till slut skulle fylla 26 eller 28 år, osv. Redan innan dess trodde jag att det räckte med att studera och anstränga sig för att bli framgångsrik, eller att det räckte med att välja en annan väg, att hitta en rik man för sig själv. Inget av svaren är korrekt. Jag hade inget självförtroende och trodde att när en 19-åring talar om sina idéer tas hon inte på allvar. Jag togs inte på allvar eftersom jag själv, med mina felaktiga övertygelser och åsikter, dödade mycket av min kreativitet och även om jag hade en bra idé hade jag ingen kunskap om hur jag skulle genomföra den, vem man skulle be om råd och hur man agerar. Dagens ungdomar är långt före mig i det avseendet – samhället vet att man redan i 20+ åldern kan bli en ledare för enhörningföretag som spelar för pengar och makt.

Med drygt en månad kvar till min nästa födelsedag tänkte jag skriva ner på papper vad jag har uppnått och vad jag skulle rekommendera till den 19-åriga Helena-Reet.

Så vad har jag åstadkommit och vad tänker jag på idag och önskar att jag hade gjort när jag var yngre?

1. Jag har två underbara döttrar, 16-åriga Estella Elisheva och 14-åriga Ivanka Shoshana. Barnen, deras önskningar, deras intressen, att umgås med dem, att vakna tidigt och att vara en chaufför i det oändliga är en helvetesmassa (förlåt!), men de är fantastiska, jag älskar dem innerligt och jag anser fortfarande att de är de största framgångarna i mitt liv!!!

2. Nästan 20 år av att leva tillsammans med mina barns pappa, från vilken jag skilde mig för två och ett halvt år sedan, ligger bakom mig, och som lärde mig oerhört nyttiga lektioner:

a) ingenting, inte ens det förhållande som började som allra vackrast, kommer att hålla om det inte medvetet vårdas och får näring av ömsesidig uppmärksamhet och kärlek.
b) även den största kärleken och tilliten kan sluta fult och oväntat. Den person som du trodde att du “skulle somna bredvid till din sista sömn” kan få marken att skaka under dina fötter och tidigare muntliga överenskommelser, idéer, beslut osv. kanske inte har någon mening. En sårad kärlek (som vid någon tidpunkt har blivit en utdragen “vana”) kan vara mycket känslig och till och med medvetet elak.
c) ditt förhållande till… (och egentligen med vem som helst) är bara så bra som DU SJÄLV är bra och omtänksam. Om folk visste det (och förstod det på djupet) skulle alla relationer vara oändligt vackra och lyckliga!
3. Om du av någon anledning har upplevt separation……. sluta inte tro på ÄKTA KÄRLEK. Pengar är oerhört viktiga, men kärlek och själsfrände är viktigare!

När du har hittat din själsfrände – VÄRNA, RESPEKTERA, VISA ÖDMJUKHET & ÄLSKA! 🙂 (Allan och Helena-Reet, 2022)

4. Om mycket unga kvinnor (flickor) bara visste hur mycket mer de ger än de rika (gamla) männen de jagar efter när de är unga. Det är som en eurocent jämfört med en miljon. Hur ömtåliga och rena deras själar är och HUR olika deras minnen och bakgrund är från en annan tid, som aldrig börjar röra sig i synk med sin partner…. Det finns alltid undantag, men det är mycket säkrare, statistiskt sett mer användbart och förnuftigt att använda sin ungdom för att älska, inte för att “älska pengar”. Det finns inga gratis luncher, det finns överenskommelser som båda parter går med på, men vars verkliga pris endast kan bedömas slutgiltigt av den äldre parten i förhållandet.

5. I över två år har jag funderat på en sak, på en fråga som jag en gång ställde till Allan som ett skämt:
“Skulle du välja mig eller 10 miljarder euro?”, “Skulle jag välja dig eller 10 miljarder euro?” …Fundera på detta, djupt och seriöst… vad skulle du välja… verkligen? En gång kom jag på ett svar, en annan gång ett annat (vanligtvis lutar jag åt pengarna) …men idag vet jag exakt – jag skulle välja Dig! Jag skulle inte ens kunna sitta på toppen av alla pengar i världen utan Dig… utan kärlek, utan en vän, utan en själsfrände. Kärlek är värt allt – risken, förlusten, vinsten, och jag tror att det är bättre att lida tillsammans med den man älskar än att sitta på en lyxig tron naken och ensam.

Allan, jag älskar dig OVILLKORLIGT, ÄRLIGT, PASSIONERAT, OSJÄLVISKT, VANSINNIGT, och Margus, jag älskar faktiskt Dig också, på ett lite annorlunda sätt nu, men alltid och evigt. ❤❤❤.

6. Återigen, jag talar bara utifrån min egen erfarenhet… men jag tror att det så kallade “gamla mönstret” fungerar bäst och att en kvinna är lycklig när hon får vara feminin. En feminin kvinna behöver en maskulin man vid sin sida, och en man är bara manlig när en kvinna är känslig och feminin. Det är en cirkel vars början ingen exakt kan hitta. Men början är faktiskt väldigt lätt… DU är början! Du kan alltid börja med dig själv. Du kommer alltid att bli behandlad på det sätt som du låter dig behandlas! Du får alltid vad du tycker att du är värd! Jag gillar när det är mannen som har byxor och mannen styr.

7. … vilket inte betyder att jag inte kan vara en fantastisk, hårt arbetande kvinna. Jag är OBEROENDE… Jag har en stor, vacker trädgård och ett hus (utan banklån!), jag har inga lån av något slag (om man inte räknar med de tillfälliga förstärkningar som togs under dagens handel), jag har många företag och fungerande varumärken, jag har ett femspråkigt medieföretag som dagligen betjänar tiotusentals nordiska läsare, jag har investeringar i många skandinaviska och amerikanska företag, jag har mina intressen (jag målar och skriver böcker). Och viktigast av allt – jag vet att JAG, SJÄLV, är herre över mitt eget öde och skapare av min egen lycka! Bara jag… och allt annat är stor lycka, stor välsignelse, utdelning och bonusar från livet.

Jag vill aldrig vara ensam, men jag är inte rädd för att vara ensam och jag har inte tråkigt när jag är ensam. Jag gillar att göra planer för framtiden med min älskade, det skulle vara superhäftigt att bli superframgångsrika tillsammans och erövra världen tillsammans, men jag vet att mina ansträngningar redan är sådana att jag har förtjänat respekt och nått framgång.8. Det lönar sig alltid att investera i utbildning och hälsa.

9. Om man snubblar eller misslyckas är det inget att vara rädd för … om du inte har upplevt dem har du förmodligen aldrig stått upp och uppnått något heller.

10. Allt är inte perfekt, behöver inte vara perfekt och kommer aldrig att bli perfekt. Dela dina tankar även som “ofärdiga”, “under utveckling”. Jag har låtit många viktiga saker förbli opublicerade, till exempel på bloggar, eftersom jag tänkte vänta tills något var “klart”. Det mesta blir aldrig färdigt, det UTVECKLAS, VÄXER OCH FÖRÄNDRAS.

11. Och som avslutning… JA, till och med när man är 40 måste man liksom vänta på att ens föräldrar ska dö för att äntligen ha modet att leva/klara sig på egen hand. Acceptera det eller börja leva! (Jag accepterar det, annars skulle jag inte ha raderat den första bilden som jag först postade) 😀 hahaha 😀 lol

Mindre återhållsamhet!
Njut av livet!
Kramar!

Läs också mina tidigare blogginlägg (alla inlägg kan läsas på fyra språk – estniska, finska, svenska och engelska!) 🙂

Läs också mina andra färska blogginlägg:

Helena-Reet: BÖRSFÖRETAGENS kollaps & mina TRE gyllene regler för Day trading + diverse sommarprat 🙂
Helena-Reet: i Tartu, Saadjärve, Räpina och Viljandi
Helena-Reet: Allans mor på besök + midsommar med föräldrarna
Helena-Reet: Estella Elishevas skolavslutning för 9:e klass vid den judiska skolan i Tallinn + FOTOGALLERI!
Helena-Reet: Att njuta av livet är alltid det viktigaste för mig + några bilder från barnens födelsedagar och en liten trädgårdsblogg!
Helena-Reet: Ivankas 14-årsdag, Kärleksdagen, Ardos födelsedag och MASSOR AV TRÄDGÅRDSPRAT och FOTON!
Helena-Reet: Två år med Allan! + Estellas antagning till MUBA, uppträdande med Georg Ots Symfoniorkester och 16-årsdag!
Helena-Reet: Sammanfattning av mars och april
Helena-Reet: Min magiska 22-02-22 + NEDGÅNG PÅ BÖRSEN, NY MÅLNING, NYTT RECEPT!
Helena-Reet: Airobot IPO, Stockfanatt, cyberattack, komedi Jokker, Sångtävling Eesti laul 2022, NY MÅLNING och mycket annat intressant!
Helena-Reet: Entusiastiskt om att vakna upp och att njuta av livet, ÅTER IGEN EN NY MÅLNING och en recension av kvällens testning av alkoholfria ölsorter


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory