Helena-Reet: Airobot IPO, Stockfanatt, cyberattack, komedi Jokker, Sångtävling Eesti laul 2022, NY MÅLNING och mycket annat intressant!

Helena-Reet: Airobot IPO, Stockfanatt, cyberattack, komedi Jokker, Sångtävling Eesti laul 2022, NY MÅLNING och mycket annat intressant!

NordenBladet – Jag började skriva det här blogginlägget redan i januari, men sedan blev mitt jobb och familjeliv väldigt hektiskt och texten fick vänta. Så jag ska ge er en snabb översikt. Eftersom det inte blivit några utlandsresor på grund av corona har mina längsta turer tagit mig till Tartu 😀 hahaha. Januari var Raidos 36-årsdag (min äldre systers man). Vi besökte dem och samtidigt besökte vi även spaet V SPA. Köpcentrumen Kvartal, Tasku och Tartu Kaubamaja samt SPA-hotellet var fortfarande julpyntade.

Där första veckan i januari började med två nya målningar för barnboken “Hans Majestät Musen den Förste” och jag var i stort sett på en humanistisk våglängd, var resten av månaden snarast genomtänkt, analytisk och ekonomiskt fokuserad. Som alltid var det mycket arbete med NordenBladets hemsida, såväl som på börsintroduktionen av Airobot Technologies, och det var trevligt att notera att den 24 och 27 januari hade vi tillräckligt med pengar för att investera i den kraftigt fallande baltiska och amerikanska börsen. Med tanke på börsen kommer jag att tänka på en tråkig nyhet, nämligen att Marat Kasparov meddelade att han kommer att sluta med sin blogg på sin sida Stockfanatt. Som en aktiv och mycket mer temperamentsfull person än genomsnittet hoppas jag att han ändrar sig.

Vad mer? Januari månad innehöll också en större cyberattack, som jag inte kommer att ta upp mer i detalj, men som förstörde Allans och min balettkväll “Louis XIV – solkungen” och oväntat orsakade mer arbete under en vecka. Till slut fick den en positiv inverkan, eftersom vi granskade säkerhetsinställningarna för servrarna på nytt. Vi har alltid många säkerhetskopior av allting i olika moln och hårddiskar, och istället för pengar kan man till hackarna skicka en kaninbild 🤣🤣🤣 lol

(Ni kan läsa om februaris sysslor efter bildgalleriet)


Jag skrev på oktoberbloggen HÄR att Estella Elisheva sökte till Amerika genom AIS-programmet (American Councils for International Education) som utbytesstudent. Tyvärr klarade hon inte sista omgången, vilket är väldigt bra när man tänker på det i efterhand. Nu kan hon ägna sig åt fiolen till hundra procent. I år går hon ut 9:e klass på judiska skolan i Tallinn och hon planerar att välja MUBA musik- och balettskola till sin gymnasieskola.

Februari började med supergoda nyheter! Estella Elisheva valdes till huvudsolist för Georg Ots Symfoniorkester (GOSO) med tre framträdanden med H. Wieniawskis stycke Légende Op. 17. Jag gjorde klart nästa musmålning också!

Det har blivit ännu mer kultur i februari. I början av månaden besökte vi Ott Sepps komedi Jokker på ryska kulturcentret och i går på Saku storhall finalen i de lokala kvaltävlingarna till Eurovision Song Contest “Eesti Laul 2022”. På tal om det senaste så tycker jag att det är väldigt olyckligt att Elina Nechayeva fick använda så litet av sin röst i sitt tävlingsstycke ”Remedy” och därför blev åtta. Man hade kunnat få ut mer power av henne med någon annan låt. Alla artister var faktiskt väldigt bra, men min favorit igår var Andrei Zevakins och Grete Paias låt “Vad händer nu”. Vinnarlåten ”Hope” var förstås väldigt trevlig även den. Dess artist, Stefan Airapetjan, har helt enkelt en så stor och varm aura att varför skulle han inte kunna skickas för att representera Estland.


Till sist en välsmakande ugnsstek!
Lägg hackad broccoli, blomkål, lök, kött och ädelost i en ugnssäker form. Tillsätt kryddor, en förpackning gräddfil och täck med vatten tills hälften av innehållet är täckt. En timme i ugnen, sedan efter en timme och fem minuter kommer alla att sucka av njutning!

Det var allt för den här gången!
Kramar!

Läs också mina tidigare blogginlägg (alla inlägg kan läsas på fyra språk – estniska, finska, svenska och engelska!) 🙂

Läs också mina andra färska blogginlägg:

Helena-Reet: Entusiastiskt om att vakna upp och att njuta av livet, ÅTER IGEN EN NY MÅLNING och en recension av kvällens testning av alkoholfria ölsorter
Helena-Reet: SKA MAN SKAFFA SIG s.k. “vinterhem” i Spanien, kulturevenemang och ny musmålning + FOTOGALLERIER!
Helena-Reet: Omskakande dokumentärer, mitt underbart vackra liv + vår NYÅRSAFTON I DAG!
Helena-Reet: Jul + som BILAGA stort bildgalleri!
Helena-Reet: I dagens blogg – Underbart liv på landet, operett “Glada änkan” på Estlands nationalopera, Paintball, Två födelsedagar och Pepparkakssäsong!
Helena-Reet: i Tartu på V SPA och i Vorbuse, “Sügistuur” av Comedy Estonia och mycket mer av intresse!
Helena-Reet: EN DETALJERAD genomgång av min vecka och O, HUR BRA DET ÄR ATT DET FINNS MÄN!
Helena-Reet: Operett “Greven av Luxemburg”, Timmers diskussionskväll på Vatican-klubben i Tallinn och söndagens farsdag
Helena-Reet: Om att tillverka presenter, beställa skönhetsprodukter och renoveringen av Barnens rum! SAGT – GJORT! + STORT BILDGALLERI!
Helena-Reet: Om veckoslutet i Pärnu (Viiking SPA-hotell, restaurangerna Steffani och Kolhethi) och barnens skollov…


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory