Helena-Reet: Att njuta av livet är alltid det viktigaste för mig + några bilder från barnens födelsedagar och en liten trädgårdsblogg!

Helena-Reet: Att njuta av livet är alltid det viktigaste för mig + några bilder från barnens födelsedagar och en liten trädgårdsblogg!

NordenBladet – Morgnarna här i Murimäki är underbara – omgivna av vacker natur, tystnad, fågelsång och den berusande doften av syrener och lavendel! Fantastisk utsikt från fönstren. Tiden går långsammare här, det finns ingen brådska. Att bo på landet och ha friheten att bestämma över sin egen tid är en lyx utöver det vanliga!

”Goda idéer och tankar som gör dig framgångsrik och som är värda att genomföra skapas inte 100 gånger om dagen. Det räcker med en bra idé per vecka eller till och med per månad”. Den här idén ha sagts av en miljardär, men jag minns tyvärr inte var och vem exakt. Men jag tycker att idén är helt rätt. Människor som arbetar utan motivation (arbetar för mycket) kan ofta bara utföra sitt eget avlönade arbete mekaniskt och förr eller senare bränner de ut sig. Mycket tid läggs ner, men det blir lite resultat. Detta betyder naturligtvis inte att entreprenörer inte arbetar för mycket – det gör de och till och med mer därtill. När du arbetar för dig själv jobbar du på sätt och vis, men det finns ett knep – att planera din tid! Allt fungerar bra när man planerar sin tid klokt, och det är min styrka!

Jag är glad att jag har kunnat organisera mitt liv så att jag kan njuta av varje dag genom att bestämma tid, plats, hur mycket och vad jag gör! Visst finns det vissa begränsningar (till exempel när jag lämnar och hämtar barnen) och jag kan naturligtvis inte bestämma när börserna stänger eller öppnar, men numera är allt annat upp till mig! Jag driver också NordenBladet, OHMYGOSSIP-webbplatser, varumärket Elisheva & Shoshana och andra projekt så att de som vill kan arbeta på distans. Jag tror att det är resultatet som är det viktiga, inte de timmar som de anställda tillbringar ”på kontoret”.

Att njuta av livet är alltid det viktigaste för mig. Tyvärr är jag inte särskilt bra på det ännu. Men jag avsätter fortfarande mer och mer tid för att bara vara och för mig själv (läsa, måla, trädgårdsarbete, laga mat, köra bil, vila osv.). Plus hälsa och utseende. Jag försöker träna mer (min favoritsport just nu är att klippa gräsmattan i trädgården), jag går på massage och SPA ett par gånger i månaden, en ordentlig manikyr, pedikyr, epilering och hårborttagning är det minsta jag gör varje månad. Men att njuta av livet innebär också de små sakerna – ett fint dukat bord och fint serverad mat, vackra krydd- och blomsterrabatter, en kall öl på verandan på kvällen (min nya favorit är 0,0 % Estrella Damm) tillsammans med trevlig musik, planer med en älskad person, osv… 🥰🌞

Jag kommer också att skriva lite om det som varit… Den 29 maj anordnade vi en liten födelsedagsfest för Ivanka Shoshana (14) och Estella Elisheva (16) i trädgården. Vi kastade dartpilar och spelade frågespelet Kuldvillak. Det sistnämnda är ett mycket trevligt sällskapsspel. JerpardyLabs har gjort en mycket trevlig datorversion där du kan göra egna frågor eller spela med frågor som andra har gjort (se HÄR). Vi tog med oss Tv:n ut och lekte men den i timmar.Nu till mitt nya favoritämne… NATUR & TRÄDGÅRD!

Skulle jag för tio år sedan ha trott att jag skulle säga något sådant jag säger nu – jag väntar på att få komma in i trädgården för att rensa ogräs eller på att få komma in på något trädgårdscenter för att titta på plantor. Hahaha 😀 😀 Idag är det precis så… jag njuter så mycket av trädgården. Våren, med ett hav av blommor som tar över allt, är så vacker. Jag har blivit en stor naturfantast och går till och med ut i trädgården för att prata med grankottar, för att inte tala om att jag älskar att fotografera allting också.

Jag gillar också att samla örter. Jag är en sådan samlare att jag smittar andra. Nyligen avslutades (eller håller på att avslutas) säsongen för maskrosor och gullviva. Båda är kraftiga skandinaviska örtartade växter som kan användas på middagsbordet för te, honung, sirap och dekoration! I Elisheva & Shoshanas hudvårdskosmetik använder vi ofta maskros i både tvålar och hudvårdskrämer. Vi har till exempel en mycket trevlig, mild och vårdande tvål av E&S Maskros och getmjölk.

Vi ses i nästa blogg! Kramar! 🥰
På bloggens första bild syns vår katt – Pandu the Cat (Foto: Ardo A.)

Läs också mina tidigare blogginlägg (alla inlägg kan läsas på fyra språk – estniska, finska, svenska och engelska!) 🙂

Läs också mina andra färska blogginlägg:
Helena-Reet: Ivankas 14-årsdag, Kärleksdagen, Ardos födelsedag och MASSOR AV TRÄDGÅRDSPRAT och FOTON!
Helena-Reet: Två år med Allan! + Estellas antagning till MUBA, uppträdande med Georg Ots Symfoniorkester och 16-årsdag!
Helena-Reet: Sammanfattning av mars och april
Helena-Reet: Min magiska 22-02-22 + NEDGÅNG PÅ BÖRSEN, NY MÅLNING, NYTT RECEPT!
Helena-Reet: Airobot IPO, Stockfanatt, cyberattack, komedi Jokker, Sångtävling Eesti laul 2022, NY MÅLNING och mycket annat intressant!
Helena-Reet: Entusiastiskt om att vakna upp och att njuta av livet, ÅTER IGEN EN NY MÅLNING och en recension av kvällens testning av alkoholfria ölsorter


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory