Helena-Reet: Min magiska 22-02-22 + NEDGÅNG PÅ BÖRSEN, NY MÅLNING, NYTT RECEPT!

Helena-Reet: Min magiska 22-02-22 + NEDGÅNG PÅ BÖRSEN, NY MÅLNING, NYTT RECEPT!

Den här dagen av det magiska numret, spegelbildsdatumet, började för mig klockan 06.30. Jag tog med barnen och sedan gick jag till mataffären Selver. Jag köpte en mängd frukt och bär – apelsiner, äpplen, vindruvor, trädgårdsblåbär, färskpressad morotsjuice från företaget Kadarbik och Frossas Clean Green kiwispenatsmoothies, osv. Mums. Två gånger la jag i korgen och två gånger tog jag bort från korgen även cheesecake från Pagari, men bestämde mig ändå att avstå från att köpa den. 😀

Sedan dukade jag bordet en andra gång, den här gången till mig själv och Allan. Idag fyllde vi ett år och 10 månader från det att vi lärde känna varandra. Usch vad tiden går fort!Jag är så tacksam varje dag att jag har ett eget hem och att det råder fred i Estland och i Norden i stort 🙏. Genom fönstret ser man en vintervit sagovärld. Igår var det töväder, idag regnar det igen. I går, när jag tänkte på den nuvarande knepiga politiska situationen, kände jag att jag ville måla något fridfullt och vackert. Jag tog dubbelt så stor duk som vanligt (60×40 cm) och målade blommor som en variant på musmålningar. Redan i förväg föreställer jag mig denna tavla i stora, breda och tunga mörkbruna ramar! Romantiskt!Tillbaka till dagens datum, till vilket numerologer fäster till och med många paranormala egenskaper… Jag arrangerade bokhyllan på nytt hemma idag och något väldigt magiskt hände om man säger så. När jag skulle ställa tillbaka böckerna på hyllorna från lådor kom Jaak Roosaars “Lärobok i att bli rik genom aktier”. En bok som Jaak, en investerare som bor granne med mig, gav mig för flera år sedan med sin dedikation “Växande aktieutdelningar”.

Så vad är det som är så speciellt med det? Det är magiskt för mig eftersom just IDAG ÄR BÖRSEN i en nedåtgående trend, röd och minus så mycket det nu kan vara, det vill säga det är ett dubbelt tecken – KÖP! Och Helena-Reet köpte så klart – inte bara för att jag trodde på tecken, utan för att det vore dumt att släppa en marknadssituation där många aktier handlas under marknadsvärdet. Nåväl, ingen garanterar förstås att marknaden kommer att falla ytterligare, men en sak är säker – Volume och Volatility (mängd och volatilitet) är bra just nu och jag, som spekulant och daytrader, gillar det väldigt mycket.

Och som avslutning även lite om mat…
Jag kom på ett nytt och trevligt recept – SALTHALTIG keso-köttfärsbakelse!

Smält den frysta jästdegen och lägg på botten av en form. Sedan stek köttfärsen (400 g) tillsammans med hackad färsk paprika (1 röd paprika), tomat (2 tomater) och soltorkade tomater (ca 140 g), krydda (t.ex. Bolognese-krydda och timjan passar väldigt bra) och häll i formen och pressa lätt i degen.

Ta sedan en skål och blanda hackad lök, Almas traditionella 5% keso (380 g), 6 ägg, 1 msk mjöl och riven Atleet-ost (ca 250 g) och häll över botten. Riv lite mer ost till mitten av degen och strö över pumpafrön. Låt stå i en timme eller två efter att du tagit ut den ur ugnen.
Läs också mina tidigare blogginlägg (alla inlägg kan läsas på fyra språk – estniska, finska, svenska och engelska!) 🙂

Läs också mina andra färska blogginlägg:

Helena-Reet: Airobot IPO, Stockfanatt, cyberattack, komedi Jokker, Sångtävling Eesti laul 2022, NY MÅLNING och mycket annat intressant!
Helena-Reet: Entusiastiskt om att vakna upp och att njuta av livet, ÅTER IGEN EN NY MÅLNING och en recension av kvällens testning av alkoholfria ölsorter
Helena-Reet: SKA MAN SKAFFA SIG s.k. “vinterhem” i Spanien, kulturevenemang och ny musmålning + FOTOGALLERIER!
Helena-Reet: Omskakande dokumentärer, mitt underbart vackra liv + vår NYÅRSAFTON I DAG!
Helena-Reet: Jul + som BILAGA stort bildgalleri!
Helena-Reet: I dagens blogg – Underbart liv på landet, operett “Glada änkan” på Estlands nationalopera, Paintball, Två födelsedagar och Pepparkakssäsong!
Helena-Reet: i Tartu på V SPA och i Vorbuse, “Sügistuur” av Comedy Estonia och mycket mer av intresse!
Helena-Reet: EN DETALJERAD genomgång av min vecka och O, HUR BRA DET ÄR ATT DET FINNS MÄN!


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory