Helena-Reet: Två år med Allan! + Estellas antagning till MUBA, uppträdande med Georg Ots Symfoniorkester och 16-årsdag!

Helena-Reet: Två år med Allan! + Estellas antagning till MUBA, uppträdande med Georg Ots Symfoniorkester och 16-årsdag!

NordenBladet – Jag postade det förra blogginlägget den 18 april. Vilka fascinerande saker har hänt under den här tiden? De viktigaste ledorden skulle vara: Helena-Reet + Allan 2 år av kärlek, Estella Elishevas uppträdanden med Georg Ots Symfoniorkester, Estellas antagning till MUBA och hennes 16-årsdag, mina sysslor i trädgården, uthyrning av en fyrarumslägenhet i Palivere, mors dag, olika möten med NordenBladet och naturligtvis… ohhh, rättare sagt OHHHHHHHHHH – det som händer i den amerikanska börsen 😱🥴!

Låt oss därför börja om från början. Den 22 april firade jag och Allan att vi har känt varandra i två år! Och vår kärlek bara växer och växer! Vi passar så bra ihop att det är direkt pinsamt att skryta om min egen lycka (men jag gör det ändå) 🥰. Vi har fortfarande som tradition att på den internationella Allans och Helena-Reets dag, som firas den 22:a varje månad, att jag gör lasagne och gräddtårta och Allan ger mig blommor. På min första årsdag fick jag en vacker kruka med hortensior, som inspirerade mig till målningen ”Ett år med kärlek” (A year of Love). Den här 30×40 cm stora akrylmålningen på duk ställdes också ut på Estlands nationalmuseum 2021! How cool is that?! 🙂

I år gav Allan mig famnen full med blåsippor, vilket först, om jag ska vara ärlig, förolämpade mig. Men sedan började jag fundera på om jag prioriterar det som jag fått med hjärta och kärlek, eller det som jag kan stoltsera över i världen. Allan gick till skogen för att plocka blommor till mig. Megasött, eller hur!!!! Dessutom sa han, precis som förra året, att han skulle ge mig en hel rabatt som tidigare. Förra året köpte vi tillsammans fleråriga blommor och i år sprider de fröer vidare… Jag ser fram emot att se hur den nya rabatten kommer att se ut 🙂

Efter frukosten började jag genast göra förberedelser eftersom vi skulle få gäster till kvällen. Min lillasyster Hanna-Liisa och Allans vän Kristo kom på besök. Egentligen hade vi också bjudit in Allans bror och hans fru och min äldre syster och hennes man, men det visade sig att Ardo och Tiina var tvungna att arbeta och Marie och Raido, som skulle ha kommit tillbaka från sin resa till Turkiet samma dag, hade beslutat att fortsätta sin resa och åkt till Italien. Nedan finns dock bilder från vårt festbord. Jag ordnade en frågesport med frågor om mig och Allan. Vi pratade, drack, åt och njöt av kvällen. Det var en mycket trevlig kväll!I slutet av april hölls inträdesprov till Tallinns musik- och balettskola MUBA. Estella Elisheva antogs till violinlinjen på grundutbildningen! Tada! Detta innebär att hon från och med nästa år inte längre kommer att gå på musiklektioner vid sidan av den vanliga skolan, vilket hon tidigare gjorde på Saku Musikskola och Georg Ots Musikskola vid sidan av den judiska skolan i Tallinn, utan att hon kommer att ägna sig enbart åt musik på gymnasiet. Konkurrensen var mega tuff, och endast två elever tog sig in i den professionella violingymnasieskolan. Nu är den där känslan av stolthet i bröstet igen 🤪🤪🤪🤪 Hahaha.

I min förra blogg skrev jag (läs HÄR) att Estella Elisheva skulle uppträda som solist i konserten “Vårens karusell” med Tallinn Musikskolas Symfoniorkester (GOSO) som är uppkallad efter Georg Ots. Jag bifogar en länk där ni kan se föreställningen på nätet:

https://drive.google.com/file/d/1eu9bnidt1Zf9xPvqU2YtTkoXKZowCjAU/view?usp=sharing


Estella Elisheva. Foto: Olivia E. Luggenberg

Igår, den 16 maj, fyllde min äldsta dotter 16 år! Grattis på födelsedagen, kära Estella Elisheva! Samtidigt skulle jag vilja säga: “OMG, vad tiden går fort” och vice versa: “OMG, vilket bekymmer det är med barn”. Om man tänker på det sättet så går inte tiden alls så fort. 16 år har till stor del gått åt till att leva för barnen och även om min yngre dotter är ett handikappat barn (autistisk) och med stor sannolikhet kommer att stanna under mina vingar för alltid, känner jag att det finns ljus i slutet av tunneln!

Jag lagade en festlig frukost åt födelsedagsbarnet (tårta, presenter och sånt) och sedan var det dags att gå till skolan. Det stora firandet kommer att äga rum den 29 maj. 🙂Nu hann jag skriva bara om de senaste händelserna men i mitt nästa inlägg, som kommer under de närmaste dagarna, kommer jag att skriva om mitt trädgårdsarbete och planteringar, investeringar och börsen och allt annat.

Allt gott tills det! ❤

Läs också mina tidigare blogginlägg (alla inlägg kan läsas på fyra språk – estniska, finska, svenska och engelska!) 🙂

Läs också mina andra färska blogginlägg:
Helena-Reet: Sammanfattning av mars och april
Helena-Reet: Min magiska 22-02-22 + NEDGÅNG PÅ BÖRSEN, NY MÅLNING, NYTT RECEPT!
Helena-Reet: Airobot IPO, Stockfanatt, cyberattack, komedi Jokker, Sångtävling Eesti laul 2022, NY MÅLNING och mycket annat intressant!
Helena-Reet: Entusiastiskt om att vakna upp och att njuta av livet, ÅTER IGEN EN NY MÅLNING och en recension av kvällens testning av alkoholfria ölsorter
Helena-Reet: SKA MAN SKAFFA SIG s.k. “vinterhem” i Spanien, kulturevenemang och ny musmålning + FOTOGALLERIER!
Helena-Reet: Omskakande dokumentärer, mitt underbart vackra liv + vår NYÅRSAFTON I DAG!
Helena-Reet: Jul + som BILAGA stort bildgalleri!
Helena-Reet: I dagens blogg – Underbart liv på landet, operett “Glada änkan” på Estlands nationalopera, Paintball, Två födelsedagar och Pepparkakssäsong!
Helena-Reet: i Tartu på V SPA och i Vorbuse, “Sügistuur” av Comedy Estonia och mycket mer av intresse!
Helena-Reet: EN DETALJERAD genomgång av min vecka och O, HUR BRA DET ÄR ATT DET FINNS MÄN!


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory