Helena-Reet: Sammanfattning av mars och april

Helena-Reet: Sammanfattning av mars och april

NordenBladet – Den förra bloggen publicerades för nästan två månader sedan, den 22 februari. Orsaken är att vi alla den 23 februari gav ett positivt Covid-test och att Estlands självständighetsdag, slutet av februari (inklusive barnens skollov) tillbringades i sängen för min del. Estella och Ivanka var mycket lindrigt sjuka (deras enda “symptom” var ett positivt testresultat), men jag hade feber, var svag, fruktansvärt sömnig, hade snuva och hosta. Jag sov i flera dagar i sträck och blev av med snuvan först nyligen.

Ordet som kännetecknar mars månad är kriget i Ukraina 🇺🇦 och situationen på aktiemarknaden. Jag följde olika nyhetskanaler från morgon till kväll för att hålla mig uppdaterad om vad som händer i Ukraina. Det som händer är djupt sorgligt och tragiskt och får mig att uppskatta fred och frihet ännu mer än tidigare. Jag gjorde en liten donation till Röda korset och tog med mig bra kläder, skor, sängkläder, leksaker, huvudbonader, skarfs, handväskor osv. som humanitärt bistånd till ukrainska flyktingar som anlänt till Estland.

Estland 🇪🇪 har tagit emot 31 002 ukrainska krigsflyktingar sedan den 27 februari, vilket är ett stort antal med tanke på vårt lilla land! Jag vill påminna er om att vi bara är 1,3 miljoner – den 1 januari 2022 var Estlands befolkning 1 328 439 enligt statistikbyrån, så de ukrainska krigsflyktingarna utgör redan mer än 2,33 procent av befolkningen. Alla hjälper till så mycket de kan.

Det som händer på aktiemarknaden har också hållit mig i spänning och har faktiskt varit mycket spännande. Ja, naturligtvis, om du kallar det spännande att marknaden är i ett rött läge och att aktierna ständigt faller och att limittraders får några minihjärtattacker varje dag och ser på stigande räntor med mindre entusiasm… hahaha… Trots allt detta ger marknadens höga volatilitet stora möjligheter till bra avkastning för tillfället och på längre sikt är det också bra att köpa många dividendaktier till ett bra pris. Bollingerbandens oändliga bredd kommer förmodligen att förvåna även John Bollinger själv. En helt säker marknadsbotten kan till och med vara början på den så kallade ”fallande kniv”. Men… trots allt som jag skrev ovan var mars en mycket produktiv månad – 22 %! Innan man jublar bör man dock vänta till slutet av april, eftersom den kan “äta upp” upp till hälften av mars månads avkastning.


På kvinnodagen (8 mars) gjorde jag en tårta, sallad och bakad potatis. Allan grillade för första gången den här säsongen och tog med sig blommor. Ivanka, Estella och jag fick också tre fantastiska buketter med underbart vackra tulpaner från Allans bror Ardo. Jag gillar verkligen att ha färska snittblommor i vaser i huset i tillägg till blomkrukorna. För mig är det en del av hemkänslan. Jag tycker att det finns två mycket viktiga saker som män bör tänka på om de vill att en kvinna ska vara lycklig och feminin. Det bästa sättet att öka den kvinnliga energin är att visa uppmärksamhet och ge blommor och att smeka brösten varje kväll. Regelbunden mjuk bröstmassage för partner närmare varandra, är bra för hälsan och minskar stressen. En kvinna som har fått tillräckligt med ömhet och uppmärksamhet kommer i sin tur att göra sitt yttersta för att göra mannen i sitt liv lycklig. 🙂


Den 22 mars firade vi den 22: a gången Allan och Helena-Reet-dagen. Det har gått ett år och 11 månader sedan vi träffades! Det finns frid och kärlek i mitt hjärta, jag känner mig omhändertagen och det är en underbar känsla! 💘 Som vanligt är det en månadsfest för oss. Istället för den traditionella lasagnen gjorde jag en gryträtt till lunch och en hemlagad pizza och gräddtårta till middag!Den 24 mars avled Allans far Rein 🕯. Begravningen ägde rum den 30 mars på Pärnamäki kyrkogård. Jag är så lycklig över att jag fått lära känna honom. Rein var en stor organisatör och en dominant personlighet, vilket innebar att jag under de mindre än två år jag kände honom fick möjlighet att delta i många underbara evenemang tillsammans. Själva händelserna måste göras fascinerande och spektakulära, eftersom det är upplevelserna som vi minns.


Mars och april har båda varit fulla av känslor.
Den 1 april firade mina föräldrar sitt guldbröllop (deras 50:e bröllopsdag). Vilken lycka när kärleken varar så länge. Mitt första förhållande (nästan 20 år tillsammans) gick sönder, förhoppningsvis kan jag värna om det andra förhållandet bättre. För att vara efterklok kan jag säga att för relationens skull måste båda parter anstränga sig varje dag – om man vill att lyckan och kärleken ska bestå måste man bry sig om och respektera varandra. Kärleken behöver vårdas, vattnas och gödas som blommor i krukor.

Jag gav mina föräldrar en målning som jag gjort själv, “Syringa vulgaris” (läs mer om målningen på min konstblogg ElishevaShoshana.com HÄR), som jag målade i maj 2019 och som ställdes ut på Estlands nationalmuseum 2021. Det är mitt livs första blomstermålning, målad om syrener i min trädgård. När jag överlämnade tavlan önskade jag: “För att er kärlek varje vår ska vakna och tända en ny fräsch flamma som vårens natur”.
Vad finns det mer att säga om april? Två helger i Pärnu på Estonia Medical SPA. Första gången med Allans mamma och brors familj och andra gången jag, Allan och barnen. När man besöker Pärnu finns det alltid en bra “pizzaorgie” på pizzerian Steffani i Pärnu. Vi besökte också den grekiska restaurangen “Oregano”.
Estella Elisheva (15 år) hade/har tre framträdanden med Georg Ots symfoniorkester (GOSO) i april – den 13 april på Kuressaare kulturcenter, idag den 18 april i Tartu (i Tubina-salen på Heino Eller musikskola) och imorgon den 19 april i Tallinn i den vita salen på Mustapeade maja. Estella kommer att spela på fiol solopartiet i H. Wieniawskis Légende Op. 17. Första gången som solist framför en stor orkester!


Eftersom Estella åkte till Saaremaa i onsdags och Margus tog med sig också Ivanka till Saaremaa i torsdags var Allan och jag ensamma för första gången på länge. O, vad skönt det är att vara på tu man hand 😀 😀  Vi åkte till Allans mor för att fira påsk, gjorde lite trädgårdsarbete (kratta, planera nya rabatter, Allan byggde hyllor i skjulet), tog en promenad och tillbringade tiden tillsammans i största allmänhet.

Det var allt för den här gången… Jag ska ta Estella till bussen (hon ska till Tartu för att uppträda), sedan ska jag få massage och sedan ska jag ägna mig åt arbetet. Kramar!


Läs också mina tidigare blogginlägg (alla inlägg kan läsas på fyra språk – estniska, finska, svenska och engelska!) 🙂

Läs också mina andra färska blogginlägg:

Helena-Reet: Min magiska 22-02-22 + NEDGÅNG PÅ BÖRSEN, NY MÅLNING, NYTT RECEPT!
Helena-Reet: Airobot IPO, Stockfanatt, cyberattack, komedi Jokker, Sångtävling Eesti laul 2022, NY MÅLNING och mycket annat intressant!
Helena-Reet: Entusiastiskt om att vakna upp och att njuta av livet, ÅTER IGEN EN NY MÅLNING och en recension av kvällens testning av alkoholfria ölsorter
Helena-Reet: SKA MAN SKAFFA SIG s.k. “vinterhem” i Spanien, kulturevenemang och ny musmålning + FOTOGALLERIER!
Helena-Reet: Omskakande dokumentärer, mitt underbart vackra liv + vår NYÅRSAFTON I DAG!
Helena-Reet: Jul + som BILAGA stort bildgalleri!
Helena-Reet: I dagens blogg – Underbart liv på landet, operett “Glada änkan” på Estlands nationalopera, Paintball, Två födelsedagar och Pepparkakssäsong!
Helena-Reet: i Tartu på V SPA och i Vorbuse, “Sügistuur” av Comedy Estonia och mycket mer av intresse!
Helena-Reet: EN DETALJERAD genomgång av min vecka och O, HUR BRA DET ÄR ATT DET FINNS MÄN!


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory