Helena-Reet: Allans mor på besök + midsommar med föräldrarna

Helena-Reet: Allans mor på besök + midsommar med föräldrarna

NordenBladet – Igår var det min och Allans dag igen – två år och två månader av kärlek! 🥰 Morgonen började med pannkakor och kvällen blev ännu sötare – som vanligt lagar jag antingen lasagne, gräddtårta eller både ock den 22:a varje månad. Igår gjorde jag en smarrig bananjordgubbstårta och Allan gav mig i present fyra rosor i krukor som redan fått sin plats i rabatten.

ONSDAG den 22 juni
Igår morse klippte jag gräset i många timmar, sen duschade jag och klockan 12.45 fick jag en 90 minuters massage. Allan hämtade sin mamma från stan vid tretiden och tog med henne till oss för ett par dagar för att njuta av sommaren. På kvällen packade jag barnens saker för att de skulle åka till Ösel, jag drack vin och åt strömming lagad av Allans mamma. Mums. Mums.TORSDAG 23 juni
På morgonen åkte barnen till Ösel med Margus för tre nätter (tills söndag). Efter det började vi pyssla i trädgården. Jag rensade ogräs och skördare och Allan rev terrassen på husets framsida. Husets grund behöver värmeisoleras och då kan man samtidigt göra en ny altan. Vi slet några timmar i trädgården i solen (vädret är toppen – ca 30 graders hetta!) och så började jag göra sallad och duka för midsommar. Vid middagstid kom även mina föräldrar och min lillasyster Hanna-Liisa.

Menyn var följande: Allan grillade kött – i urvalet fanns armenisk saslik (Karni) och blåbärssaslik (Rakvere). Jag gjorde en fräsch sallad. Plus blåbär, vindruvor och min egenhändigt bakade tårta.

Det var en så fridfull fest med föräldrarna – spriten stod på bordet av gammal vanan (pappa skulle köra och mamma tog bara ett litet glas sprit för min förvåning) och när jag hällde upp sprit till min syster skyndade mamma att säga, “Hon är DIN syster, HUR kan du göra henne berusad” … hahaha: D Tja, sådär. I sällskap med mina föräldrar, av någon anledning, har jag alltid en känsla av att om jag inte jobbar hela tiden och inte är ledsen, så finns det på något sätt en känsla av synd. Det är såklart inte så hemskt, det var faktiskt en väldigt trevlig kväll. Man måste umgås med sina föräldrar så att man inte ångra sig senare när de inte finns längre (Allan understryker det för mig varje dag). Mamma och pappa åkte hem vid tiotiden, Hanna-Liisa och Sirli stannade hos oss över natten. Imorgon kör vi fyra till Tartu (jag, Allan, Allans mamma Sirli och Hanna-Liisa).

Till imorgon! Glad midsommar på er!
Kramar!

Läs också mina tidigare blogginlägg (alla inlägg kan läsas på fyra språk – estniska, finska, svenska och engelska!) 🙂

Läs också mina andra färska blogginlägg:
Helena-Reet: Estella Elishevas skolavslutning för 9:e klass vid den judiska skolan i Tallinn + FOTOGALLERI!
Helena-Reet: Att njuta av livet är alltid det viktigaste för mig + några bilder från barnens födelsedagar och en liten trädgårdsblogg!
Helena-Reet: Ivankas 14-årsdag, Kärleksdagen, Ardos födelsedag och MASSOR AV TRÄDGÅRDSPRAT och FOTON!
Helena-Reet: Två år med Allan! + Estellas antagning till MUBA, uppträdande med Georg Ots Symfoniorkester och 16-årsdag!
Helena-Reet: Sammanfattning av mars och april
Helena-Reet: Min magiska 22-02-22 + NEDGÅNG PÅ BÖRSEN, NY MÅLNING, NYTT RECEPT!
Helena-Reet: Airobot IPO, Stockfanatt, cyberattack, komedi Jokker, Sångtävling Eesti laul 2022, NY MÅLNING och mycket annat intressant!
Helena-Reet: Entusiastiskt om att vakna upp och att njuta av livet, ÅTER IGEN EN NY MÅLNING och en recension av kvällens testning av alkoholfria ölsorter


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory