Helena-Reet: BÖRSFÖRETAGENS kollaps & mina TRE gyllene regler för Day trading + diverse sommarprat :)

Helena-Reet: BÖRSFÖRETAGENS kollaps & mina TRE gyllene regler för Day trading + diverse sommarprat :)

NordenBladet – Juni ligger bakom oss… för barnen har ännu ett skolår avslutats, bokslut har lagts fram, en ordentlig krasch på aktiemarknaden (jag håller på och smälter den fortfarande … och kommer förmodligen att göra det även i augusti), planer för sommaren är klara (trädgårdsarbete, mer trädgårdsarbete, värmeisolering av huset och naturligtvis arbete med webbplatser osv.) Samtidigt njuter jag av allt detta och gör precis så mycket jag vill och när jag vill. Vilken lyx!!!!

Det har varit så mycket att jag först idag, den 11 juli, lägger ut inlägg som jag började med den 1 juli 😛

Förra veckan köpte vi tvådagarsbiljetter till Retrobest-evenemang i Pühajärve park i Otepää, men i torsdags fick vi överraskande reda på att ingen kan ta hand om Ivanka på fredagen, så vi bestämde oss för att sälja biljetterna med förlust. Även andra förluster inträffade på fredagen. Eftersom slutet av månaden var deprimerande för aktiemarknaden, trots den lilla uppgången på fredagen, drog jag slutsatsen att maj och juni gav en rejäl förlust och att en återhämtning av marknaden inte är att vänta i närtid – det är fördelaktigare att ta några förluster och om möjligt köpa tillbaka aktierna ännu billigare, så att pengarna inte står stilla under en längre tid. Ja, det är en deprimerande känsla (… plus att du känner på dig exakt hur alla i den äldre generationer i din familj dömer dig, jämför dig med dem som har spelberoende, med spelare…). Men så är det inte. På aktiemarknaden investerar du pengar. Du investerar i företag som du tror på. Okej, Day trading är lite annorlunda, du investerar på kort sikt, men du placerar inte dina pengar på roulettbordet, du placerar dina pengar i aktier i ett riktigt företag. Skillnaden är jättestor. På aktiemarknaden har en normal person dessutom alltid pengar som inte rör hans s.k. förnöjsamhetskassa, hans hem, hans långsiktiga livsinvesteringar eller hans dagliga räkningar.

Jag analyserade också varför exakt det blir en sådan förlust? Svaret är enkelt… Ja, den främsta orsaken är naturligtvis att marknaderna och världsekonomin i allmänhet befinner sig i en mycket svår och dyster situation just nu, men det är också sant att jag blev girig…

❗ BLI INTE GIRIG, det är regel nummer ett för Day trading.
❗ HA MINST 50 % AV PORTFÖLJENS TOTALA TILLGÅNGAR KVAR PÅ KVÄLLEN, dvs. sälj de aktier du vill sälja i slutet av handelsdagen, det är regel nummer två.
❗ SPRID DIN HANDEL… dvs. investera i aktier i flera olika börsnoterade företag…

… men här kommer vi till punkt nummer ett… Ju mindre pengar du har, desto mer lönsamt är det att satsa på en eller två produkter, eftersom du blir girig och vill tjäna pengar snabbt. För att inte tala om att om du har för lite pengar för att inte ens en volatilitetmarknad skulle kunna hjälpa dig – du behöver pengar för att tjäna pengar. I dessa osäkra tider är det särskilt bra att ha pengar på kvällen, för i morgon kan det blåsa en helt ny vind. Om du har gjort 4-5 framgångsrika vågor under dagen (det är vad jag kallar marknadsinvesteringar) är det säkrare att sälja aktier med en liten förlust innan marknaden stänger på kvällen än att behålla en förstärkning över natten och ta emot nästa dags överraskningar (som på sistone inte har varit något annat än “fallande knivar”). Just nu är marknaden så uppochnedvänd att det verkar ganska meningslöst att behålla tillväxtaktier. Jag har gjort olika Excel-kalkylblad för att snabbt beräkna vilket alternativ som är mest lönsamt – köpa mer, behålla eller sälja eller… sälja med förlust och köpa tillbaka till ett lägre pris. Den 7 och 8 juli var lovande dagar på marknaden… men det verkar som om glädjen var kortvarig.

I dag är S&P 500, Dow 30, Nasdaq, Russell 2000 Crude oil… osv. alla tillbaka i rött och långt ner på minus. Vad mer kan jag säga… förutom att jag i dag känner mig extremt lugn eftersom jag den 7 juli (före den 15-procentiga uppgången) sålde de flesta av de aktier som jag hade daytradat. 😀


📌 OBS! Den information som tillhandahålls ska inte tolkas som en investeringsrådgivning, investeringsrekommendation eller någon annan investeringsverksamhet eller kompletterande investeringstjänst. Investeringar innebär risker, marknadsvärdet på en investering kan stiga eller falla, och det finns ingen garanti för att värdet på en investering kommer att vara oförändrat eller öka. Tidigare resultat är ingen garanti för framtida avkastning. Innan du fattar ett investeringsbeslut bör du noggrant läsa igenom produktens villkor och annan relevant information, inklusive prospektet och andra dokument för den valda fonden/aktien, samt de risker som är förknippade med investeringen. Det kan finnas skatteplikt i samband med investeringen. Om du har några frågor bör du kontakta kundtjänst på din bank eller din egen skatte-, finans- eller juridiska rådgivare.

Sommaren är en relativt dålig tid för Day trading… marknaden är trött och sinnet vill ut. Och det går inte att dölja, vädret är så vackert att det är riktigt trevligt att vara ute. Om du har en egen trädgård är det en lyx!

Jag dukar ofta utomhus (jag vill göra varje dag speciell och vacker… jag vill ta hand om min man och mina barn och göra livet i verkligheten ännu vackrare än i inrednings- och matlagningstidningarna. Jag tror att det är de dagliga småsakerna som gör livet vackert. Ögonfröjd är mycket viktig och värd ansträngningen! Det är en liten extra ansträngning, men det ger mycket värme till ditt hem och gör livet vackert och lyxigt. Det är de SMÅ ögonblicken av skönhet som stannar kvar länge i minnet!

Och vad mer? Jag märkte att relativt nära vårt hem ligger den fina stranden för Maidla sjön… Tänk att jag har bott här i nästan 20 år och först nu har jag hört talas om det. Mycket trevligt ställe att bada på, mycket trevligare än att åka till Laulasmaa.

Läs, bada, njut av vädret och skapa vackra stunder för er själva!
Ha en underbar sommar, puss och kram och tills nästa inlägg!
Kram!Läs också mina tidigare blogginlägg (alla inlägg kan läsas på fyra språk – estniska, finska, svenska och engelska!) 🙂

Läs också mina andra färska blogginlägg:
Helena-Reet: i Tartu, Saadjärve, Räpina och Viljandi
Helena-Reet: Allans mor på besök + midsommar med föräldrarna
Helena-Reet: Estella Elishevas skolavslutning för 9:e klass vid den judiska skolan i Tallinn + FOTOGALLERI!
Helena-Reet: Att njuta av livet är alltid det viktigaste för mig + några bilder från barnens födelsedagar och en liten trädgårdsblogg!
Helena-Reet: Ivankas 14-årsdag, Kärleksdagen, Ardos födelsedag och MASSOR AV TRÄDGÅRDSPRAT och FOTON!
Helena-Reet: Två år med Allan! + Estellas antagning till MUBA, uppträdande med Georg Ots Symfoniorkester och 16-årsdag!
Helena-Reet: Sammanfattning av mars och april
Helena-Reet: Min magiska 22-02-22 + NEDGÅNG PÅ BÖRSEN, NY MÅLNING, NYTT RECEPT!
Helena-Reet: Airobot IPO, Stockfanatt, cyberattack, komedi Jokker, Sångtävling Eesti laul 2022, NY MÅLNING och mycket annat intressant!
Helena-Reet: Entusiastiskt om att vakna upp och att njuta av livet, ÅTER IGEN EN NY MÅLNING och en recension av kvällens testning av alkoholfria ölsorter


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory