Helena-Reet: i Tartu, Saadjärve, Räpina och Viljandi

Helena-Reet: i Tartu, Saadjärve, Räpina och Viljandi

NordenBladet – På lördagsmorgonen packade jag och Hanna-Liisa bilen för att transportera grejer från Tallinn till Tartu, vattnade sedan snabbt trädgården (för den sköna värmen håller i sig), körde in till stan så att Allans mor kunde mata sin katt och sedan började vi fyra resan mot Tartu. Vi tänkte att vi skulle ta Hanna-Liisa till Tartu och sedan åka iväg vi tre till Viljandi, men på vägen ändrades planen.

Vi gjorde ett stopp på restaurang Tikupoiss i Imavere, åt oss mätta (hjälp, vad god BBQ-stek och gott vallmobröd de har!) och bestämde oss sedan för att vi alla skulle åka tillsammans till Vorbuse till min storasyster Marie och hennes man Raido. Sagt och gjort! Vi tog varorna till Hanna, gick till affären och körde till Emäjoki å där vi firade ännu en midsommarfest – vi grillade igen, Raido sjöng karaoke och vi njöt av tillvaron i en badtunna. Musiken var så hög hela natten att det började vara synd om grannarna och våra egna öron…hahaha. Jag ser alltid fram emot att åka till min storasyster, och sedan när jag är där längtar jag efter tystnad och att åka hem igen: D De är helt enkelt så energiska och tröttsamma, och tillägg till det alltid den högljudda musiken… När jag kommer hem från dem känner jag mig som en gammal kvinna som äskar ensamhet, som skulle vilja gömma sig i sin grotta i all tystnad. Å andra sidan är det inte såååå kul med någon annan än med dem! De är de roligaste, mest temperamentsfulla och gästvänligaste människorna jag känner!


På morgonen efter frukosten körde vi till Saadjärve för en kort stund och därifrån fortsatte vi till Räpina, där Allans bror har köpt en stor tomt vid älven och börjar bygga ett hus på den. Längs vägen på många ställen såldes inhemska jordgubbar direkt plockade från åkern… Hjälp, vad stora, söta och goda och hälften så dyra som i Tallinn. I Räpina beundrade vi tomten, pratade i en timme och sedan stannade Allans mamma hos Allans bror och vi körde till Viljandi med Allan. När vi kom fram till Viljandi var vi så trötta att vi inte orkade gå någonstans längre. Vi besökte vår favoritpizzeria och körde hem igen.

Och midsommar och en långhelg ligger redan bakom oss. Barnen är hemma igen och det är dags att ta sig an jobbet igen.Läs också mina tidigare blogginlägg (alla inlägg kan läsas på fyra språk – estniska, finska, svenska och engelska!) 🙂

Läs också mina andra färska blogginlägg:
Helena-Reet: Allans mor på besök + midsommar med föräldrarna
Helena-Reet: Estella Elishevas skolavslutning för 9:e klass vid den judiska skolan i Tallinn + FOTOGALLERI!
Helena-Reet: Att njuta av livet är alltid det viktigaste för mig + några bilder från barnens födelsedagar och en liten trädgårdsblogg!
Helena-Reet: Ivankas 14-årsdag, Kärleksdagen, Ardos födelsedag och MASSOR AV TRÄDGÅRDSPRAT och FOTON!
Helena-Reet: Två år med Allan! + Estellas antagning till MUBA, uppträdande med Georg Ots Symfoniorkester och 16-årsdag!
Helena-Reet: Sammanfattning av mars och april
Helena-Reet: Min magiska 22-02-22 + NEDGÅNG PÅ BÖRSEN, NY MÅLNING, NYTT RECEPT!
Helena-Reet: Airobot IPO, Stockfanatt, cyberattack, komedi Jokker, Sångtävling Eesti laul 2022, NY MÅLNING och mycket annat intressant!
Helena-Reet: Entusiastiskt om att vakna upp och att njuta av livet, ÅTER IGEN EN NY MÅLNING och en recension av kvällens testning av alkoholfria ölsorter


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory