Helena-Reet: KANON NYHET, Disneyland i Paris, en resa till Finland och mammas födelsedag

Helena-Reet: KANON NYHET, Disneyland i Paris, en resa till Finland och mammas födelsedag

NordenBladet- Det är vår (min och Allans) dag igen. Idag fyller det perfekta förhållandet 2 år och 7 månader! Jag har också en kanon nyhet – vi ska gifta oss ❤❤❤ Ni är de FÖRSTA som får veta det (efter mina döttrar Estella Elisheva och Ivanka Shoshana)! Det sägs att det inte finns några perfekta saker, men kolla här, jag har det! Det enda som inte är det är lasagnen jag gjorde i dag, för medan jag tittade på börsen och lade in köporder, fick den stå i ugnen för länge och hur beklagligt det nu är, brändes den litet på toppen… Aj… Jag drack en öl (alkoholfri) ovanpå den… och sedan en till (med alkohol). Hahaha…


Ovan dagens och nedan förra månadens “kärleksdags“-lasagne…

Jag tycker om att ta hand om min man, det ger mig stor glädje och det är väldigt viktigt för mig. Hushållsarbete, strykta skjortor, varma och välsmakande hemlagade måltider är en liten del av det (på följande bilder gårdagens hälsosamma och supergoda hemlagade gryta – ingredienserna är paprika, blomkål, bönor, lök, sötpotatis, tomater och kött). Jag lägger ner mycket arbete på att göra mitt hem mysigt, bekvämt, fridfullt och trevligt att vistas i. Vanligtvis lyckas jag med mina måltider 99 gånger av 100, men på sistone har det varit alldeles för många aktiviteter och uppdrag. Jag gör ofta många saker samtidigt + delegerar arbete till andra samtidigt. Dessutom har jag inte använt mig av extern hjälp på länge – hembiträde och Ivankas stödpersonal.

Den här morgonen bestod av hushållsarbete (värmde ugnen, dammsög rummen, städade badrummet, diskade, lade in tvätten i garderoben), bakade, skrev nyheter för NordenBladets webbsidor, gjorde design för den nya webbplatsen Ohmygossip.ee (snart är den nya sidan uppe!), följde aktiemarknaden, följde kryptoplattformar, trading och nu bloggande. Det senare skulle vara mycket lättare om jag gjorde det varje dag… några meningar, några bilder och voilà… gjort. Jag tror faktiskt att det (en kortare blogg och oftare) till och med skulle kunna vara trevligare för läsaren. Men okej… nu är det som det är… 😀

Några viktiga händelser i kronologisk ordning:

Det var flera fantastiska evenemang i OKTOBER:

1. Barnen åkte till Paris med sin pappa (Disneyland, Eiffeltornet, Louvre, Notre-Dame, osv.) Det var uppfyllelsen av en av Ivanka Shoshanas drömmar – hon hade länge drömt om en resa till Paris!
2. Vi gjorde en resa till Finland
Vi reste till Finland med Allan, barnen och Allans brors familj. Med bil från Helsingfors till Åbo, där vi vilade på Holiday Club Caribia SPA-hotell, sedan en dag i Åbo och Helsingfors och sedan tillbaka hem med Viking Line.

3. Den 26 oktober var min mammas födelsedag! 🙂 Jag gjorde en smarrig hemlagad gräddtårta till henne och i present fick hon en stor blombukett, en brun lervas gjord av Ivanka Shoshana och en akrylmålning “Önsketrädet” (The tree of Wishes) som jag gjorde i oktober 2020 och som ställdes ut på en utställning på Estlands nationalmuseum.
Idag åkte Ivanka Shoshana till mormor och morfar, Estella Elisheva sover över på studenthemmet MUBA och Allan kommer snart hem och på kvällen åker vi till Keila för en komedikväll. Jag skulle skriva om vad som hänt tidigare, men tyvärr har jag inte tid längre, det börjar bli bråttom…

Det var allt för den här gången! Kramar!


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory