Finland: Remissdebatt om Àndringen av lagen om fiske

NordenBladet — ​Riksdagen inledde det nya Ă„ret med remissdebatt om Ă€ndringen av lagen om fiske tisdagen den 8 januari. Genom Ă€ndringen vill man utveckla ett system för sanktioner för olaglig fĂ„ngst av hotade fiskarter och fiskarter pĂ„ tillbakagĂ„ng samt förbĂ€ttra fiskemöjligheterna för invĂ„narna i övre Lappland.

I systemet för sanktioner för brott mot lagen om fiske föreslÄs en sanktion som gÄr ut pÄ att i samband med olaglig fÄngst av hotade fiskarter och fiskarter pÄ tillbakagÄng kan förutom sjÀlva fisken Àven dess riktgivande vÀrde dömas förverkat till staten. MÄlet Àr att effektivisera skyddet av hotade fiskarter och fiskarter pÄ tillbakagÄng samt deras ÄterhÀmtning.

Ändringen av lagens 10 § som gĂ€ller övre Lappland ger invĂ„narna i Enontekis, Enare och Utsjoki möjlighet att köpa ett sĂ€songkort för att i den egna hemkommunen fiska pĂ„ de statliga vatten som Ă€r vandringsfiskarnas uppstigningsomrĂ„den. För personer under 18 Ă„r Ă€r detta fiske avgiftsfritt. Det Ă€r ocksĂ„ i fortsĂ€ttningen möjligt för personer som bor pĂ„ andra orter att köpa dygnskort till samma vattendrag.

Efter remissdebatten remitterades Àrendet till jord- och skogsbruksutskottet, som grundlagsutskottet ska lÀmna utlÄtande till.

Regeringens proposition RP 309/2018

 

KĂ€lla: Eduskunta.fi


Tags assigned to this article:
FinlandRiksdagen

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information pÄ svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory