NYÅRSTRADITSIONER som ger ett gott och framgångsrikt år!

NYÅRSTRADITSIONER som ger ett gott och framgångsrikt år!

NordenBladet – Enligt förfädernas övertygelse har allt som görs i slutet av året och vid årsskiftet en stark inverkan på livet under det kommande året. Läs mer om hurdana sedvänjor och traditioner vid årsskiftet ger glädje och framgång! Vid början av ett nytt år får vi varje år liksom en ny början, spirituellt sätt, varför den nya fasen bör börjas väl förberedd.

I slutet av året, avsluta alla ofärdiga saker och red ut allt halvfärdigt:

1. Förlåt andra och be om förlåtelse för att börja det nya året med gott samvete och god sinnesro.
2. Ta bort negativa saker från ditt liv som har stört dig under en längre tid: onödiga föremål, olyckliga relationer eller illvilliga människor.
3. Betala av alla dina skulder och uppfyll dina löften.
4. Var nöjd med det du inte kan ändra.
5. Var tacksam – Kom ihåg och skriv ner vad som var bra under det år som håller på att ta slut.

Nu kan du börja med den sista viktiga punkten – att skapa en festlig atmosfär. Försök att göra dessa helgdagar riktigt speciella och magiska för dig själv och dina nära och kära!

6. Skapa festlig atmosfär och följ följande traditioner:

1.Duka ett rikligt matbord så att det också blir arbete och bröd under det nya året och du kan duka matbordet med god mat. Människor i forna tider trodde att man borde äta 7, 9 eller 12 gånger. Till en måltid räknas att ta några munfull mat.
2. Festen ska vara bullrig, full av glädje, skratt och barnskrik. Enligt gammal tro fördriver det onda andar.
3. Ställ ett ljus på dina närståendes gravar på årets sista dag eller årets sista vecka för att visa att du inte har glömt dina förfäder.
4. Dekorera ditt hem med ljus – fira ljusets seger över mörkret!
5. Spå eller gjut nyårstenn
Bilder: 3x NordenBladet

Hur starta ett nytt år?

1. Den första du kommunicerar med skall vara en man. Man trodde, att om den första som lyckönskade dig under det nya året är en kvinna, kommer det nya året inte medföra något gott.
2. Städa inte den 1 januari. Lämna en större städning till den andra eller tredje dagen av det nya året, så att du inte rensar bort god lycka från hemmet.
3. På den första dagen i januari tvätta ansiktet tillsammans med hela familjen (från den äldsta till den yngsta). Det bör också finnas något av silver i tvättfatet (spänne, sked). Denna typ av vattenritual ger hälsosam hudton, god syn och håller familjen enad.
4. Starta det nya året medvetet. Man tror att allt du gör den 1 januari kommer du att göra under nästa år. Så tillbringa inte dagen slött i sängen eller att titta på TV. Ägna dig åt de aktiviteter och sysslor du skulle vilja göra och njuta av under hela det nya året.

Foto: Pexels
Källa: NordenBladet.ee


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory