Vetenskapsmän i USA hittade sambandet mellan herpes och Alzheimers sjukdom

Vetenskapsmän i USA hittade sambandet mellan herpes och Alzheimers sjukdom

OHMYGOSSIP – Amerikanska vetenskapsmän hittade sambandet med herpesvirus och Alzheimers. Herpesvirus orsakar dock inte direkt förkalkningen av blodkärl i hjärnan men det är resultat av en inflammation orsakad av virus.

Redan tidigare hade man en hypotes att herpesvirus stör nervsystemet i hjärnan och där orsakar genetiska mutationer. Samtidigt har det varit mycket svårt att hitta anledningen till Alzheimers, för sjukdomen utvecklas under 20-30 års tid.

Enligt uppgifter från Arizona universitet undersökte forskare vid Arizona universitet och Mount Sinai sjukhus nära tusen döda människor och hittar spår av att människor med Alzheimers hade mer herpesvirus i sina hjärnor. Man kan läsa mer om forskningen i tidskriften Neuron.

Enligt forskarna började de inte leta efter herpesvirus i hjärnan utan efter genetiska mutationer, som sjukdomen orsakar i hjärnan. Men det hände att alla tecken i hjärnan ledde till virus.

I hjärnorna av Alzheimer patienter hittade man allra mest två olika typer herpesvirus: HHV-6A och HHV-7. Forskarna anser nu att virus inte direkt orsakar Alzheimers sjukdom men symptomen är större när viruset är aktiverat.

HHV-6 och HHV-7 är virus, som många människor smittas av redan som barn. De orsakar tredagarsfeber för spädbarn. Liksom andra virus, lämnar de inte kroppen efter smittan utan stannar kvar där under hela livet.

Redan tidigare har man konstaterat att Alzheimers sjukdom har ett samband med kroppens motreaktion mot infektioner, och resultatet av detta är att blodkärlen förkalkas.

I hela världen finns det miljarder människor som bär på herpesvirus och hit in tills har man inte kunnat hitta ett effektivt vaccin mot det. Virus finns långt in i nervsystemet, och således når inte människans immunsystem till dem. Liksom virus självt kan även vaccinet angripa människans nervsystem.

De allra vanligaste herpesvirusen som orsakar könssjukdomar är HSV-1 och HSV-2, men släktingar till herpes är även vattkoppor och bältros. Miljarder människor har virus HSV-1 som orsakar munsår. Könsherpes HSV-2 bärs hundratals miljoner människor.

Många människor märker inte ens att de är bärare av viruset för de har inte symptom. På det sättet smittar man ofrivilligt andra människor.

Källa: NordenBladet.ee


Tags assigned to this article:
alzheimersherpes

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory