Nyligen genomförd studie: Coronaviruset sprider sig längre än myndigheterna hävdar, viruset STANNAR I LUFTEN i 30 minuter

Nyligen genomförd studie: Coronaviruset sprider sig längre än myndigheterna hävdar, viruset STANNAR I LUFTEN i 30 minuter

NordenBladet – Myndigheterna rekommenderar att människor håller ett avstånd på 1-2 meter, men en ny studie visade att viruset infekterar från ett avstånd av 4,5 meter. Dessutom förblir viruset levande i luften i 30 minuter, varför människor bör bära masker. En studie av ledande epidemiologer i Kina visar att viruset överlever på ytor under flera dagar, och därför kan en människa som vidrör ytan och sedan sitt ansikte, kan bli smittad, enligt South China Morning Post.

Virusets livskraft på ytor beror på temperaturen och ytmaterialet. Till exempel, vid 37 grader, förblir viruset livskraftigt i 2-3 dagar på glas, textil, metall, plast och papper.

Utredningen tvivlar på en rekommendation från myndigheterna att hålla 1-2 meters avstånd från andra människor. En studie publicerad i den vetenskapliga tidskriften Practical Preventive Medicine (Praktisk preventiv medicin) hävdar att i ett stängt luftkonditionerat utrymme sprids koronaviruset längre än 1-2 meter. I studien nämns det faktum att viruset förblir livskraftigt i en buss även efter att passageraren redan lämnat bussen.

Forskare varnar också att viruset förblir livskraftigt i mänsklig avföring och kroppsvätskor i mer än fem dagar. Studien stöder rekommendationen att tvätta händerna och använda en mask på offentliga platser, eftersom det finns en risk för överföring genom luften. Forskare rekommenderar att ha mask under hela bussresan.

Studien är baserad på bussresor till Kina den 22 januari i år. Patienten kände sig redan sjuk när han satt på 48-passagerarbussen. Patienten kommunicerade inte med andra passagerare, men under tiden när bussen anlände till nästa stad hade sju passagerare redan smittats. Bland dessa var inte bara resande som satt nära till patient “noll” utan också de som satt sex rader eller 4,5 meter bort. De visade sig alla hade coronavirus, inklusive en person som inte hade några symtom på sjukdomen.

Foto: Pexels
Källa: NordenBladet.ee


Tags assigned to this article:
coronaviruset

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory