LIDER DU av håravfall? Här är äntligen lösningen!

LIDER DU av håravfall? Här är äntligen lösningen!

NordenBladet – Hår har alltid varit en symbol för kvinnlighet och hårets utseende har alltid varit mycket viktigt för kvinnor. Håret visar vem vi är och hur våra värderingar är. Kvinnor har en mycket personlig relation till hår. Om det finns ett problem med hår påverkar det också självkänslan och hur resten av dagen blir.

Hår återspeglar även vår hälsa. Vårt utseende berättar alltid om vårt hälsotillstånd och att försumma det kan leda till allvarliga hälsoproblem. Dött och livlöst hår signalerar att det finns underliggande sjukdom, vitaminbrist eller bristande vård i huden. Till exempel i samband med hypotyreos, som ofta orsakar tunnare hår, berättar medifee.com. Hypotyreos, eller bristfällig funktion av sköldkörtel, är ett tillstånd där sköldkörteln inte producerar tillräckligt med hormoner. I fall av hypotyreos går hårsäckarna i vila och funktionen i hårbotten är ineffektiv.

Enligt en ny studie är en stor del kvinnor missnöjda med sitt hår, skriver PRNewswire. Enligt uppgifter i MedicineNet kommer majoriteten av människor att uppleva håravfall under sin livstid, och en färsk hårstudie i Kina visar att problemet påverkar allt yngre människor, enligt South China Morning Post. Fläckvis håravfall (alopecia areata) är en vanlig autoimmun hudsjukdom som orsakar håravfall och minskning av kroppsbehåring. Det börjar vanligtvis med en eller flera små, runda och släta fläckar i hårbotten och kan, när de förvärras, leda till att allt hår faller av (alopecia totalis) eller till avsaknaden av hela kroppens kroppsbehåring (kroppshår + hår) (alopecia universalis). Fläckvis håravfall förekommer hos både män och kvinnor i alla åldrar. Ofta börjar tillståndet i barndomen. Det uppskattas att tillståndet drabbar cirka 147 miljoner människor över hela världen.

Enligt data från U.S. National Library of Medicine / National Institute of Health kan en av orsakerna till håravfall vara magnesiumbrist. Magnesiumbrist kan vara särskilt hög hos kvinnor under klimakteriet. Under klimakteriet, när kroppens hormonella tillstånd förändras, resulterar det ofta i en minskning av magnesiumnivåer och håravfall är en av de vanligaste åkommorna. Magnesiumbrist har en direkt effekt på hudens struktur, hårväxt och hälsa.

Även om magnesiumbrist drabbar upp till 80% av människorna, har detta mineral inte fått tillräckligt med uppmärksamhet tidigare, skriver också den erkända amerikanska statliga hälsopublikationen PubMed. Det har varit mycket tal om vikten av kalcium, men av någon anledning har magnesium hamnat lite i skymundan.

Vad är orsaken till att en stor andel människor lider av magnesiumbrist?

En forskare vid University of Missouri har framhållit i en ResearchGate-rapport både de sjukdomar som anstränger kroppen och de mediciner som behövs, liksom det faktum att modern mat innehåller otillräckliga mängder magnesium. Överdriven användning av bekämpningsmedel i jordbruket har minskat näringsämnen i spannmål, inkl. magnesium, skriver även publikationen ScienceDirect. Människor äter också mer och mer processade livsmedel med få näringsämnen.

Hur mycket magnesium som finns i människokroppen beror också på D-vitamin, eftersom det förbättrar upptagningen av magnesium.

Om du vill att ditt hår ska vara friskt, undvik magnesiumbrist! Använd alltid utvärtes magnesiumprodukter när det är möjligt eftersom tabletterna belastar magen i onödan. I Skandinavien och de nordiska länderna har Hair Energy Maximus + bårbottenspray (75 ml) blivit populärt. Produkten är 100 % naturlig och kommer från den estniska kosmetiktillverkaren Elisheva & Shoshana. Det är en unik hårvårdsprodukt som hjälper till att reglera hårets ämnesomsättning, eftersom det tar bort kalciumsalterna som samlats i hårbotten, som förhindrar att hårbotten tillförs syre. För bästa resultat rekommenderas det att användas tillsammans med E&S:s speciella djupregörande schampo – djuprengörande Detox-hårbottenschampo som innehåller Aloe (200 ml).

Det är en mycket effektiv produkt för dem som lider av håravfall eller klagar över för långsam hårväxt. E&S hårspray absorberas lätt (det räcker med att låta det verka i 5-15 sekunder innan du tvättar håret).

Produkten kan beställas från Elisheva & Shoshanas webbplats: https://elishevashoshana.com. Ge ditt hår ett nytt liv! Detaljerade produktbeskrivningar, vårdande egenskaper och användningsinformation finns på webbplatsen på estniska, engelska, finska, svenska, ryska och lettiska.


Magnesium Hair Energy Maximus+ Scalp spray

Aloe Vera+ Deep Cleansing Detox Scalp Treatment Shampoo

 

Foto: Elisheva & Shoshana
Källa: NordenBladet.ee, elishevashoshana.comHigh quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory