KOPPARKANNA påverkar vattenkvaliteten och hjälper till att säkerställa ett hälsosamt och kvalitativt liv

KOPPARKANNA påverkar vattenkvaliteten och hjälper till att säkerställa ett hälsosamt och kvalitativt liv

NordenBladet – Ayurveda är en vetenskap om ett långt och hälsosamt liv som härrör från Veda-kulturen i Indien och anses vara det äldsta helande systemet i världen. Enligt Ayurveda uppstår sjukdom när den energi som behövs i livet är ur balans. Målet med Ayurveda är att förebygga sjukdomar, det vill säga att stoppa utvecklingen av störningar senast i det fjärde stadiet, dvs innan de hinner stabilisera sig.

Enligt ayurvedisk lära, genom att förvara vatten i en kopparkanna, laddar vattnet upp positiv energi och har en helande effekt. Detta vatten kallas “tamara jal” och rekommenderas att dricka efter 8 timmars förvaring i en kopparbehållare. Det är nyttigt att dricka vatten mättat med koppar på morgonen direkt efter vaknandet.

Det är svårt att hitta en process i människokroppen som inte direkt eller indirekt påverkas av koppar. Till och med dagens läkare och nutritionister är överens – koppar hjälper till att säkerställa ett hälsosamt och kvalitativt liv.

I en kopparbehållare kan vatten lagras väldigt länge. Detta vatten förbättrar matsmältningssystemets funktion, främjar ämnesomsättningen och har en god effekt på dem som vill gå ner i vikt, läka sår, bromsa åldrandet, förebygga hjärt- och kärlsjukdomar. Det förebygger också cancer och dödar bakterier och upprätthåller hudens allmänna hälsa.

Enligt principer i Ayurveda har koppar många goda egenskaper:

– Stödjer immunförsvaret
– Bromsar effekterna av åldrande
– Ökar kollagenproduktionen
– Förbättrar ämnesomsättningen
– Förbättrar hudens elasticitet
– Förbättrar matsmältningen
– Gynnsam effekt på naglar och hår och benvävnadens tillstånd

Koppar är livsviktigt för allt levande
Som ett naturligt förekommande element finns det nästan överallt runt omkring oss. Men människokroppen kan inte producera eller lagra koppar under långa perioder. Koppar måste alltså erhållas dagligen i form av mat, dricksvatten och vid behov kosttillskott.

Viktiga källor till koppar
Koppar finns i många livsmedel, t.ex. lever, kött, skaldjur, bönor, fullkorn, sojamjöl, vetekli, mandel, avokado, korn, vitlök, nötter, havre, rödbetor och linser. Ostron är den vanligaste kopparkällan i naturen. En vuxen behöver cirka 900 µg koppar per dag. Kopparbrist kan orsaka blekhet, sår, svullnad, hämmad tillväxt, håravfall, aptitlöshet, diarré, lätt att få blåmärken och dermatit eller hudinflammation.


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory