Helena-Reet: Idag skriver jag örtväxters magi!

Helena-Reet: Idag skriver jag örtväxters magi!

OHMYGOSSIP – Jag tror att många moderna problem börjar med att människan avlägsnat sig från naturen. Allt vi har runt omkring oss är kostgjort – från mat till rengöringsmedel. Jag är säker på att många allergier, sjukdomar och även depression beror i stor utsträckning på att vi vistas för lite i naturen, vi upplever naturen för lite.

Som jag skrev i ett tidigare inslag kunde vi hjälpa oss själva en hel del – man borde bara se på världen och känna av tillvaron som ett barn! De vuxna är ofta mitt i svart energi. Det enklaste sättet att frigöra sig från den är att vistas i naturen och ersätta kemin med örtväxter både i mat och i hemmet. Naturen hjälper oss när vi låter oss bli behjälpta, vi är dess vänner!

Den mystiska världen av örtväxter har alltid intresserat mig. Jag har testat själv, läst böcker och klippt artiklar ur tidningar, kollat på internet och översatt information om olika växter från utländska media och gjort en egen sk „häx- och växtbok“, vars mest intressanta delar ger jag nu även till er. Jag tror att det viktigaste är inte att ta en kamp mot redan existerande krämpor utan mot livet mysterium, att tro på universums kraft och behandlingens helighet. Tro och kärlek är de mest effektiva vapnen i världen.

Örtväxternas magiska egenskaper är kända redan från forntiden. Ända fram till 1700-talet var västmedicinen nära på den enda behandlingsmetoden som fugerade. Redan Hippokrates, grekisk läkare och medicinens fader, talade för örtväxter vid sidan av frisk luft, vila och hälsosam mat. När homeopatins princip är att „likartad botar likartad“ så är min princip att „allt du gör, gör du för dig själv“. Allt som du tror om dig själv, allt som du säger om andra, allt som du önskar för dig själv eller för andra – allt kommer tillbaka till dig själv. Dina önskemål, dina högt uttalade ord – allt hamnar i världsalltet. MAGI FÅR SIN KRAFT från världsalltets energi och ANVÄNDER SIG AV DEN!

rosemary-ohmygossip
rosemary-2-ohmygossip
Bilder: OHMYGOSSIP

Jag säger på en gång att jag inte gillar trollkonster men jag tror att ärliga önsningar riktade mot himlen uppfylls och att örtväxter, månfaser och naturen har kraft.

Allra mest mystik har växter som är svåra att odla. Växter har används som förutom botemedel även som kärleksmedicin och för olika ritualer. Men vilka växter har använts för att hindra onda andar, sjukdomar och mardrömmar? Vanlig rosmarin! För att skydda hemmet och hälsan hänga upp rosmarin över dörren eller vid sänggaveln, några har rosmarin i bovetekuddar för att ge extra energi och lycka. Rosmarin ger en skydd i en kruka under fönster, och som extra bonus ger det rummet en behaglig, mild och friskt aromatisk doft! De som färdas i Spanien har rosmarin i sina huvudbonader för att hålla det onda borta.

Rosmarin lindrar bl a kramper, bättrar matsmältning, urinering och hindrar inflammationer! Utan att tala om att rosmarin är en idealisk växt för att smaksätta kött, soppor och delikata grönsaker!

Barnens rena hjärtan och energi styrker all energi och magi. Ju mer oskyldig du är – desto mer kraft har du. Villkorslös tro och kärlek vinner allt!

Med kärlek,
Helena-Reet ❤


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory