Experter undrar om DENNA SKADLIGA vana sprider coronavirus

Experter undrar om DENNA SKADLIGA vana sprider coronavirus

NordenBladet – Baserat på aktuell kunskap antar forskarna att coronaviruset sprids genom orala och nasala sekret när man är i nära kontakt med en infekterad person. Dessa utsöndringar inkluderar saliv och droppar som utsöndras av munnen när du hostar, nyser eller sjunger. Men hur är det, kan man få coronavirus genom passiv rökning?

Det korta svaret är: det är möjligt. Även om spridningen av coronaviruset förknippat med passiv rökning ännu inte har studerats, sprids liknande små droppar som nämns ovan också vid regelbunden rökning och användning av e-cigaretter. Dessutom är det möjligt att mindre droppar stanna kvar i luften som en aerosol, säger Julie Lyou, pulmonolog (lungläkare) vid St. Jude hälsocenter i Kalifornien, till online publikationen Health.

Detta innebär att det är möjligt att smittas genom passiv rökning. ”Man kan allvarligt anta att ett rökmoln som består av droppar från luftvägarna kan orsaka infektion av Covid-19,” sa bröstkorgkirurgen Osita Onugha. Skillnaden mellan utandning och utandning av rök är också att en av dem kan göras genom en mask, den andra inte.

Kuva: Pexels
Lähde: NordenBladet.ee


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory