En skandinavisk bloggare som gillar eko liv lovordar maskros som är vanlig i Norden för dess stora kraft

En skandinavisk bloggare som gillar eko liv lovordar maskros som är vanlig i Norden för dess stora kraft

NordenBladet – Under veckoslutet var vädret fantastiskt och för att maskrosorna har piggnat till och öppnat sina blommor, beslöt jag att gå och plocka dem. Maskros är en kraftväxt, som jag samlar överallt, skriver Helena-Reet Ennet i sin hantverks- och livstidsblogg ElishevaShoshana.com.

Jag äter maskros som färsk i sallader (både rötter, blad, stjälkar och blommor) och jag samlar blomknoppar och torkar dem för att på vintern koka smakrik örtte. Dessutom gör jag tvål av maskrosextrakt och torkade maskrosor.

Vår handgjorda tvål E&S Getost-Smörblomma är verkligen en höjdarprodukt, i synnerhet för personer med känslig hud. Läs om produkten HÄR. Jag plockar maskrosor på rena ängar i Estland och Sverige långt borta från stadens föroreningar, men största delen får jag från mina ägna ägor. Jag gillar att veta att ört växten är plockad i ren natur, från oförstörd och giftfri jord.

Jag är helt mot bekämpningsmedel för växter. Maskrosen ger näring och vård för huden och är bland annat själv en bekämpare av parasiter. Således har den en stark antiseptisk verkan – händerna rena med hjälp av naturen! Getmjölk som innehåller vitaminerna A, B6, B12 och E har visat goda resultat i att förnya hudceller och i vården av acne.

Maskrosens vårdande egenskaper – hjälp till hundra åkommor!

Kuvat: ElishevaShoshana.com/Helena-Reet Ennet
Källa: ElishevaShoshana.comHigh quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory