Helena-Reet: Vi öppnade webbsajterna NordenBladet.fi och NordenBladet.se!! Intresset för sajten NordenBladet är stort och varje dag tänker vi – vart ska vi nu? Vad blir det näst?

Helena-Reet: Vi öppnade webbsajterna NordenBladet.fi och NordenBladet.se!! Intresset för sajten NordenBladet är stort och varje dag tänker vi – vart ska vi nu? Vad blir det näst?

NordenBladet – Under flera månader har jag aktivt sysslat med NordenBladets arkiv och pappersarbete. Från och med nu är även sajterna Ohmygossip Finland och Ohmygossip Sweden under NordenBladet! How cool is that?! Texterna i NordenBladet publiceras nu på nätet på hela fyra språk – estniska, engelska, finska och svenska, och täcker hela Skandinavien. OHMYGOSSIP-sajten, som ligger under NordenBladet, kan man till och med läsa på sex språk – i tillägg till de ovannämnda kan man läsa den även på ryska och tyska.

NordenBladet är den yngsta men ändå en av de största mediapublikationerna i Skandinavien / Norden. Medan Bonnier grundades för 215 år sedan, Alma Media 170 år sedan, Aller Media 146 år sedan, är NordenBladet bara 7 år gammal (och siten OHMYGOSSIP som tillhör NordenBladet är 10 år gammal). Men vansinnigt mycket har uppnåtts under de här sju åren! Vi är verksamma i Estland, Finland och Sverige, men vi förmedlar nyheter från alla de nordiska länderna. Vårt fokus är att berätta om vardagslivet och förmedla nyheter från Norden. Vi gör vårt yttersta för att ge er den viktigaste kunskapen, prognosen, informationen. Förutom de tio Norden Bladet + OHMYGOSSIP-webbplatserna, är hanteringen av deras 10 Facebook och 10 Twitter-sidor ett utmanande projekt. Totalt 30 olika sidor, alla med en unik läsarkrets – miljoner följare och hundratusentals dagliga besökare. Varje sida kräver sitt eget fotogalleri, sin egen post, egna artiklar, bloggar, färska idéer och IT-lösningar. Det är fantastiskt vad man kan uppnå när du har en säker idé och du är taggad till att verkställa den.

Jag kommer ihåg hur jag började tänka på att skapa en egen mediekanal år 2006. Jag letar efter IT-lösningar och jag var nybörjare som medieföretagare. Jag har många års erfarenhet som journalist i TV-tidningen Nädal (vecka) och som chefredaktör för Buduaar, men det var också allt. Det blev snabbt klart att den största utmaningen är IT-lösningar, som bör fungera. Ofta störde utvecklingen av en sak en annan, varje steg kostade, vid varje steg måste man vara beroende av någonting – det är något jag absolut inte kan tolerera. Jag gillar det faktum att jag är beroende av mig själv – bara mig själv. Jag gillar att allt jag gör för mig själv, allt jag fattar beslut om, är mina beslut osv. Den första webbsajten skapades av många IT-personer tills den slutligen blev färdig. Jag fattade det ena dåliga beslutet efter det andra och jag var ständigt på minussidan. Det första exemplet på en dålig lösning var att jag lät bygga min webbsida, jag använde inte programvaran WordPress, som hela världen idag använder. För varje förändring måste man betala separat och jag var beroende av andra för varje manöver. Mycket dålig situation om du vill skynda på, men det blev inget resultat i din egen takt. Jag satsade oändligt mycket av mina egna pengar på projektet och verksamheten liknade mer en hobby än ett företag. Med åren kommen dock erfarenhet – idag bygger jag webbplatser själv, byter koder och designar själv. När jag behöver en ny lösning, gör jag den själv på ett par dagar. Jag är för närvarande hårdvaluta i multitasking – ärligt sagt skulle jag kunna jobba på varje del av mediabranschen – från redaktör till webbplatsbyggare eller reklamförsäljare och samtidigt ibland vara fotograf, översättare, formgivare, programmerare, avtalstecknare, personalsamordnare och ansvarig utgivare. Name it… Jag har lärt mig mycket och det är positivt. Idag kan jag förutse så många saker och misstag som inte längre behöver upprepas. Jag skulle kunna skriva en egen artikel om temaurval, sociala medier och källfynd och arbete med bakgrundsmaterial.

Jag har ett himla bra team och jag är också verkligen glad över det – det är litet men effektivt. Alla i teamet arbetar med hela sitt hjärta och det är viktigt. Jag gillar människor som självständigt kan hitta på nya lösningar, som tänker med större perspektiv än deras jobb kräver, och om är lätta att kommunicera med. Eftersom jobbet innebär att leda tio webbsidor (NordenBladet.ee; NordenBladet.com; Nordenbladet.se; NordenBladet.fi; Ohmygossip.ee, Ohmygossip.com, Ohmygossip.se, Ohmygossip.fi; Ohmygossip.de och Ohmygossip.ru), lider ingen brist på arbete. Jag är glad över att jag har personer som har varit till stöd och stor hjälp under årens lopp. En av dessa personer är Marju Rõmmel, som år 2015 kom till oss för att praktisera från en skola i Finland och stannade hos oss. Marju gör artiklar om mode, skönhet och relationer till Ohmygossip.ee-sajten och artiklar om hälsa, hem och resor till NordenBladet.ee-sidor + från och med förra månaden är hon även redaktionschef (Managing Editor) på Ohmygossip.ee. Tack till dig för alla fantastiska idéer och för ditt engagemang! NordenBladet har världens bästa team!

Intresset för sajten NordenBladet är stort och varje dag tänker vi – vart ska vi nu? Vad blir det näst? Ett stort beslut som jag nyligen fattade är att det är ytterst viktigt att behålla landsorten levande. Jag vill absolut flytta redaktionerna för NordenBladet i Sverige och Finland bort från huvudstaden och utveckla webbsidorna så att vi fokuserar på livet på landet och glesbygdsregionerna i de nordiska länderna. Under den stora rundresan i Finland, som jag gjorde med barnen som fritids- och arbetsresa, såg jag hur mycket man borde arbeta i landsbygdsregionerna och en stor del i det hela är säkert också pressen. Ett av NordenBladets uppdrag under de närmaste åren är att locka människor från stad till land, skapa nya arbetsplatser på landet och vara en pionjär för ett hälsosammare och mer naturnära liv. Jag önskar att man värdesatte byskolor, lokala företag, lade mer vikt på landsbygdsregioner och uppskattade mer lokalproducerat.


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory