Helena-Reet: Vad var det som hände mig?

Helena-Reet: Vad var det som hände mig?

NordenBladet – Jag har varit trött och sjuk sedan början av veckan. Det är dumt att vara sjuk. Jag gillar att vara i gång och blir nervös om tiden rinner ur händerna och inte kan användas på ett nyttigt och effektivt sätt. Hälsa (läs: gäller även utmattning) kan inte ignoreras, trots att jag försökte.

När jag tog med barnen till skolan i tisdags kände jag att bröstet började sticka och jag fick andnöd (ungefär en känsla före hjärtinfarkt, som om jag visste hur det skulle vara … men ja …). Jag stannade bilen och ringde Allan. Jag sa att jag har en konstig känsla, det är svårt att andas och jag känner lindrig panik. Efter att ha tagit barnen till skolan måste jag gå till tandhygienisten Marina Sõõru i Unimed klinik. Jag är rädd för både tandläkare och okända vägar (rutter jag inte har kört tidigare, eller platser där parkering inte är enkel, orsakar mig stress och rastlöshet). Vi valde att ringa ett videosamtal Allan och jag och när jag såg honom lugnade jag ner mig. Han påverkar mig alltid tryggt och lugnande. Kärlek verkligen BOTAR!!! ❤ Allan påverkar mig som en lugnande medicin – han är stor och stark och klok – det är tryggt att vara i hans armar, hans röst är lugnande, han vet alltid vad som är bäst i alla situationer, han är skicklig och smart … + superlugn och konkret, vilket för mig är must have!

Som tur var hade jag också avsatt tillräckligt med tid och lyckades parkera väl och kom till platsen vid rätt tid. Oral vård kostar 70 euro (inklusive mekanisk rengöring av tänder, borttagning av tandsten och sodatvätt). Efter det åkte jag till köpcentret Järve Selver. Jag, en hängiven hemmafru, hittade två väldigt fina och inspirerande kokböcker Apollo-bokhandeln i köpcentret – Lia Virkus ”Mina bästa” (”Minu parimad”, 31,95 EUR) och Ragne Värks ”Bakverk – enkla och utan ugn” (”Koogit – lhtsad ja küpsetamata”, 21,90 euro). Jag tittade på dem i butiken och tänkte, jag kan knappast bärga mig tills jag ska prova alla dessa fina recept hemma och servera dem till min familj! Det finns faktiskt många intressanta och lockande recept i båda! Mmmm ***

Sedan körde jag hem för att förbereda lunch. Jag gjorde ett lugnande kamomillte och färsk sallad med gräddfil, ett välkryddat potatismos och en panerad wienerschnitzel med ost, och därefter åkte jag till en skönhetssalong i Saku Center för fransvård och manikyr. Men i salongen började jag plötsligt bli sjuk igen – med stor ansträngning kunde jag vara där under mina skönhetsbehandlingar och när jag kom hem gick jag direkt och lade mig. Jag hade svårt att andas från klockan två på dagen till klockan åtta på kvällen, och jag hade feber 37,1. Jag vet inte vad det var. Kan en panikattack pågå så länge? Vad hände med mig? Jag vet inte. Under de följande dagarna kände jag mig svag, först ikväll började jag må bättre. Jag hade inga symtom på corona och jag har vaccinerats två gånger med AstraZeneca.
Allan gav mig blommor igen … bara så där. Det ger så mycket glädje. Det gläder mig så mycket! Jag tycker att det faktum att män tar hand om kvinnor och är artiga är supermanligt och underbart! Så sött! Jag var så lycklig! Jag vet inte vad det är, om jag helt enkelt är hals över huvudet kär eller om han verkligen är den mest fantastiska mannen i världen! Vi har helt enkelt allt som passar så bra ihop – visioner, åsikter, känslor, smaker, drömmar, verklighet osv. … Han är manlig, jag är feminin, han är dominerande, jag gillar en stark och ledande man. Idag mådde jag lite bättre och började genast arbeta! Jag städade och ordnade hemma, gjorde nyheter för NordenBladet, lagade en god middag (currykyckling, hälsosam paprika-pestosallad med varm couscous). På kvällen gjorde vi trädgårdsarbete tillsammans.

Trädgård är kul! Naturen är mega! Trädgårdsarbete är fantastiskt! Vi gillar att vara i naturen båda två och att utvecklas. Det är trevligt att se hur man får gjort något med ens egna händer! Vi klippte en bit av granhäcken (vi har nog av alla slags staket, eftersom tomten är väldigt stor) och på samma gång klippte vi och formade flera prydnadsbuskar. Den här gången, dock med bättre verktyg!!! Jag skrev HÄR hur och med vilka verktyg vi nyligen klippte ett granstaket, men nu köpte vi ett ännu bättre verktyg och jag säger ärligt – det är underbart! Det är stor skillnad vilka verktyg man använder till jobbet. Professionella verktyg gör livet mycket lättare och resultatet är mycket mer spektakulärt! Allan klippte och jag bar grenarna! Det är så härligt att jobba tillsammans! Super fun!
Läs också mina tidigare blogginlägg (alla inlägg kan läsas på fyra språk – estniska, finska, svenska och engelska!) 🙂

Läs också mina andra färska blogginlägg:
Helena-Reet: Vårt liv på landet eller Kardashians på estniskt sätt … eller vad som helst + Recept: Kryddiga nötköttstrimlor på asiatiskt sätt i en kryddig sås
Helena-Reet: 4 födelsedagar (STORT FOTOGALLERI!)
Helena-Reet: Det tredje vaccinet mot fästingar och planer för denna dag
Helena-Reet: Besök på Nationalmuseet i Tartu, män som rakar sig skalliga + bekännelse: Ja, jag har en ny man!
Helena-Reet: Byns midsommareld, det andra Corona vaccinet, trädgårdsarbete och en trevlig lördagskväll på restaurang Legends Diner i Keila + FOTON!
Helena-Reet: Vassleprotein och en fredlig start på dagen, en ny åkgräsklippare, Invanka-set och även om denna dag …
Helena-Reet: Sommar!!! Vår helg + STORT FOTOGALLERI!
Helena-Reet: Hygge-morgon, lite reklam för våra E & S-hit produkter, badminton och denna dag som ett STOR FOTOGALLERI!
Helena-Reet: Målningen ”Barndom” inspirerad av trädgården, ytterligare en kundutlottning, en inlösbar gåva, bekväma rekreationsområden vid statens skogsvårdscentrum och veckans stora evenemang! + STORT BILDGALLERI OM ALLT DETTA!
Helena-Reet: Elisheva & Shoshanas förhandlingar med Kaup24, tidskriftsabonnemang och kundlotteri
Helena-Reet: Ivanka Shoshanas födelsedag VOL2, bekymmer, nytt tujastaket + intressanta gäster
Helena-Reet: Barnens födelsedag – meny, outfit och fotogalleri!
Helena-Reet: Friheten att planera ens egen tid är en lyx som jag älskar framför allt annat!
Helena-Reet: Den gyllene nyckelringen som öppnar himmelens portar; gårdagens aktiviteter i trädgården + toppenbra recept på ramslökssallad!
Helena-Reet: Mors dag + trädgårdssysslor i maj
Helena-Reet: Lag B´Omer, Valborgsmässoafton, Grannhjälp i städning “Teeme ära!”, Besök på djurparken, “Pingvinpojken Lolos äventyr”, osv. + som alltid, några trevliga MATHISTORIER!
Helena-Reet: Sammanfattning av de senaste veckorna + MASSOR MED BILDER!


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory